Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Czy macie jakieś doświadczenie w kwestii wykupywania indywidualnych ubezpieczeń (polis) na życie, ubezpieczeń zdrowotnych, szpitalnych......w Towarzystwach Ubezpieczeniowych?
Czy warto się ubezpieczać?
Myślę, że powinny w tym temacie wypowiedzieć się osoby, które miały szkodę i dostały bądź nie jakieś odszkodowanie. Bo gdy płacimy składki, zawsze jest ok
Pozdrawiam
Nie mam żadnej dodatkowej polisy jedynie to ubezpieczenie w zakładzie pracy - co prawda gdy pracowałam to były u mnie w pracy dwie firmy ubezpieczeniowe do wyboru ale jakoś nigdy nie mogłam znaleźć czasu aby na spokojnie iść do biura i wybrać któreś z nich ale w końcu mąż ubezpieczył mnie w swoim zakładzie pracy. Od 2009 jestem tam ubezpieczona i przez ten czas to już trzeci ubezpieczyciel bo zakład pracy sobie zmienia. Mogę tylko powiedzieć, że ta pierwsza firma była bardzo dobra bo kontakt do nich i przesyłanie wszelkiej dokumentacji można było załatwić mailowo, nie było problemu z odszkodowaniem. Tak gwoli wyjaśnienia to w 2009 w grudniu miałam wypadek samochodowy a ubezpieczona byłam od lipca 2009 ale że przy nieszczęśliwych wypadkach nie obowiązuje 6 miesięcy okresu karencji to dostałam troszkę pieniążków za pobyt w szpitalu, potem za długotrwałą chorobę i za operację.
Przy wyborze ubezpieczenia trzeba zwrócić uwagę co jest w pakiecie, teraz jest tyle tych firm, że naprawdę warto trochę poczytać bo jest w czym wybrać. Oczywiście bardziej korzystne jest ubezpieczenie w zakładzie pracy bo grupowe mają większe pakiety w mniejszej cenie.
Nie wiem czy o to Ci chodziło Gorka i czy w ogóle coś pomogłam. W razie czego napisz
Każda polisa jest inna i dostosowana do potrzeb ....Mamy polisę na której odkładane są pieniążki na starość ale i ona zabezpiecza rodzinę na wypadek śmierci ubezpieczonego<nie wchodzi w grę śmierć naturalna> ...W takich polisach nie ma zwrotów za szpital czy inne leczenie ...ale można wybrać część wkładu pieniężnego i nie przepada ubezpieczenie zmniejsza się tylko suma ubezpieczenia ubezpieczonego na wypadek śmierci ....Myślę że watro mieć jakieś zabezpieczenie ..
Tak jak pisałam to trzecia firma w której jestem ubezpieczona. Pierwszą chwaliłam bo nie było problemów aby przesłać dokumentację mailem a ja wtedy była ''uziemiona'' w domu, gdy przeszli na drugą to musiałam całą, dosyć dużą dokumentację przesłać listem poleconym i tłumaczyć, że moja choroba to wynik wypadku i to wszystko dosyć długo trwało, trzecia firma jest od ubiegłego roku ale jeszcze nie wiem czy z nią jest ok bo w tym momencie nie mam potrzeby aby składać jakieś papiery o odszkodowanie - zobaczymy jak będzie po drugiej operacji.
Raczej nie można napisać tutaj nazwy tej ubezpieczalni...Prześlę Ci na pw.
Eluuniu w mojej jest i za śmierć naturalną i w wyniku wypadku, za urodzenie dziecka, za długotrwałą chorobę, za uszczerbek na zdrowiu, za pobyt w szpitalu, operacje - jest tego trochę dlatego napisałam, że warto poszukać i poczytać i dostosować do siebie.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2014 09:00 przez agunia3, łącznie zmieniany 1 raz.
Agula ja tez mialem wypadek tylko tyle ,ze w pracy . jestem ubezpieczony grupowo w PZU-Życie . tam niestety placa tylko za pobyt w szpitalu ,za żadne dlugie zwolnienie,czy operacje nie placą . mam ubezpieczenie Pzu życie Plus. maja tak skonstruowane za co placą ,ze nie wiele uzyskalem . Wypadniecie dysku,udary i zawały oraz wiele innych chorób-zdarzen nie kwalifikuje sie do odszkodowania . czysta kpina Podaj jesli nie mozesz reklamować firmy to na PW
Temat o którym można by pisać w nie skończoność .
Kilka przypadków pracowałem w dużej zachodniej korporacji ,która w Polsce zatrudniała prawie 1 000 pracowników ubezpieczała Nas firma TOPOWA firma ubezpieczeniowa X wszystko było ok do czasu pierwszych czy kolejnych uznań czy też roszczeń nagle zaczęły pojawiać się nie zrozumiałem choć przy podpisywaniu umowy już były obostrzenia ze sławnymi gwiazdeczkami.
Sławne zadośćuczynienia za pobyt w szpitalu -pojawiały się gwiazdki do 21 dni w ..roku , wypadki etc .
Natomiast co do polis na Życie jest wiele Towarzystw , ALE WSZYSTKIE Maja Tyle obostrzeń ,że na starcie jesteśmy dla Nich OSZUSTAMI - przy podpisywaniu takich polis winniśmy poddać się chyba większemu zakresowi Badań niż potencjalny KOSMONAUTA aby w perspektywie Naszego zejścia -Spadkobiercy Coś po Nas otrzymali pomimo nie małych składek miesięcznych sięgających i Nawet 200,00zł miesięcznie -mowa tutaj o polisach na kwoty w przedziale 100 000,00 do 200 000,00złotych.
Generalnie w chwili obecnej chyba WSZYSTKIE FIRMY przed wypłatą odszkodowań czy też Polis Żądają HISTORII CHOROBOWEJ ..Zmarłego bo bez tych informacji NIE WYPŁACAJĄ ..umówionej czy zapisanej w polisie kwoty
osobiście ZNAM dwa przypadki -Rodzinie zwrócono tylko wkład własny pomniejszony o ..PROWIZJE -Sprawa w Sądzie
Myślę Aguniu że Gorce chodziło o jeszcze inne ubezpieczenie , ale jak już poruszyłaś temat ubezpieczenia grupowego to ja też się wpiszę. Od lat z niego korzystam, tzn płacę składki ale teraz z racji choroby troszkę uszczupliłam konto PZU. Muszę przyznać że jestem zadowolona, bo w zeszłym roku sporo czasu spędziłam w szpitalach , za każdy pobyt ubezpieczenie wypłaciło mi odszkodowanie , tak samo za operację i zwolnienie poszpitalne. Dodatkowo trzykrotnie skorzystałam z karty aptecznej. W przypadku choroby takie dodatkowe pieniążki na pewno się przydają. Samo załatwienie sprawy też bardzo pozytywnie , bo mój udział ograniczył się do dostarczenia wypisów szpitalnych do zakładu pracy. Potem to już pani z ubezpieczenia dzwoniła do mnie jak miała jeszcze jakieś pytania. Wszystko sprawnie i szybko.
Tak AqulaTwoja to jest typowa polisa na wypadek czegoś tam ...a my mamy emerytalną z dodatkiem ubezpieczenia na wypadek tragicznej śmierci ta polisa te polisy mogą też być jako zabezpieczenie kredytów mieszkaniowych ..Wiem ze po latach oszczędzania pieniążków jest tyle ile wpłaciłam odsetki pożarło ubezpieczenie na życie coś za coś
sztani pisze:Agula ja tez mialem wypadek tylko tyle ,ze w pracy . jestem ubezpieczony grupowo w PZU-Życie . tam niestety placa tylko za pobyt w szpitalu ,za żadne dlugie zwolnienie,czy operacje nie placą . mam ubezpieczenie Pzu życie Plus. maja tak skonstruowane za co placą ,ze nie wiele uzyskalem . Wypadniecie dysku,udary i zawały oraz wiele innych chorób-zdarzen nie kwalifikuje sie do odszkodowania . czysta kpina Podaj jesli nie mozesz reklamować firmy to na PW
Sztani ja tez jestem ubezpieczona grupowo w PZU-Zycie i tez mam tym Plus , i jestem zaskoczona tym co piszesz , ja za operacje dostałam wysokie odszkodowanie . Wysokość odszkodowania uzależniona jest od rodzaju operacji .Za pobyt w szpitalu powyżej 3 dni też przysługuje odszkodowanie , natomiast za pobyt w szpitalu uzdrowiskowym w ramach zwolnienia lekarskiego , przynajmniej w moim przypadku nie kwalifikował się do wypłaty odszkodowania. Właśnie dostałam odmowę wypłaty odszkodowanie .