Teresin 22.04-12.05

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
elabe
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2013 15:41
Oddział NFZ: Pomorski

Teresin 22.04-12.05

Post autor: elabe »

Witam
Po raz drugi umieszczam ten post dotyczący sanatorium w Teresinie .Być może w tzw. międzyczasie ktoś przebywał tam i ma jakieś nowe informacje na temat .Byłabym bardzo wdzięczna .
Miałam jechać do Teresina w marcu ale z różnych powodów przełożyłam termin wyjazdu na 22.04-12.05 .
Coś niecoś na temat obiektu wyczytałam ale -jak to kobieta- ;)chcę wiedzieć więcej .
I w związku z tym mam pytanie do Państwa , do tych , którzy byli , widzieli i doznali ;)
Skierowanie otrzymałam z KRUS-u .
Obiekt , jak widać na zdjęciach przepiękny ale podobno zakwaterowanie jest również w jakimś innym obiekcie ? Zabiegi , stołówka ? czy w jednym budynku , czy w kilku ? To mnie najbardziej interesuje , jak również ilu osobowe są pokoje ? Baza zabiegowa , z tego co wyczytałam , jest dość uboga .Proszę Was o szczere i obiektywne opinie .
A tak na marginesie . Jako kuracjuszka ze skierowaniem KRUS byłam już w Kołobrzegu(mgliste wspomnienie , atrakcje to codzienne spacery plażą ) , Szklarskiej Porębie( teren górzysty , częste wycieczki , wspinaczki ) , Świnoujściu ( plaża , wycieczki Dania , Szwecja , Niemcy ) oraz Horyńcu .Jeśli chodzi o ogólną atmosferę najmilej wspominam Szklarską Porębę .Ostatni wyjazd do Horyńca ( zima , mróz) spędziłam miło i produktywnie miedzy innymi dzięki temu , że mogłam do woli codziennie korzystać z basenu .Ech....
Ponawiam moją prośbę na temat obiektu w Teresinie .
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie .
Awatar użytkownika
MaKa1
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 mar 2013 20:06
Oddział NFZ: Opolski

Re: Teresin 22.04-12.05

Post autor: MaKa1 »

Witaj ponownie elabe.Juz wcześniej pisałam Ci o Teresinie,ale przypomnę.Zakwaterowanie jest w budynku głównym i drugim mniejszym przechodnim .Lepiej abyś była w głównym bo w nim jest stołówka,tam tez wykonywane są zabiegi,znajduje się recepcja, kierownictwo i wszekie zebrania,lekarz,pielegniarki.Pokoje dwu i czteroosobowe.Ja byłam w 114 popros o ten to będziesz mogła odpoczywać na tarasie.W każdym pokoju jest prysznic,ubikacja .Na samej górze w budynku znajduje się deska do prasowania ,a o żelazko pytaj w recepcji.Rehabilitanci są super,a jeśli chodzi o zabiegi żadna rewelacja zresztą sama osądzisz.Basen z dojazdem w Sochaczewie ,a termy w Mszczonowie.Atrakcje to dobre towarzystwo,spacery i Niepokalanów,a wycieczki Warszawa,Łowicz,Sochaczew polegały na zwiedzaniu przedewszystkim muzeów i zero zabytków.Stołówka na szóstkę nikt nie narzekał.Jeśli bedziesz miała jakies pytania to pisz.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:29
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Teresin 22.04-12.05

Post autor: krisss0070 »

Witaj MaKa1 :serce: :kwiat: i elabe :kwiat: masz taki sam termin jak ja miałam w zeszłym roku i wszystko się zgadza co do MaKi i tak samo polecam pokój 114 i to dzięki MaKa miałam ten pokój jest to dwójka z balkonikiem i przynajmniej łazienka po remoncie bo co nie które to pożal się boże ;) do sklepiku kawałek al spacerkiem to cała frajda :lol: a atmosferę tworzymy sobie sami :lol: :lol: zresztą wszyscy kuracjusze się znają takie domowe gniazdko :lol: pozdrawiam i życzę miłego towarzystwa a przede wszystkim super rehabilitacji :lol: :lol:
ODPOWIEDZ