POLANICA ZDRÓJ - SANATORIUM KORAB

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 08:25
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 13

POLANICA ZDRÓJ - SANATORIUM KORAB

Post autor: Ewusia »

Witam wszystkich, od 10 marca zaczynam turnus w Polanicy w Korabie. Czy ktoś może też się tam wybiera? Jestem z Kielc ;)
Halinka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2011 00:18

Re: POLANICA ZDRÓJ - SANATORIUM KORAB

Post autor: Halinka »

Jadę do sanatorium KORAB w Polanicy Zdroju od 24.06.-15.07.2011 z Poznania, chętnie zabiorę się z kimś lub pojadę swoim samochodem i zabiorę osobę chętną gdyż sama w tak daleką drogę mam obawy i chyba pojadę pociągiem choć przyznam, że nie wiem jaki tam jest dojazd. Z informacji na stronie wyczytałam że do stacji kolejowej jest 11 km. Czy ktoś coś więcej wie na ten temat. Będę wdzięczna za informacje oraz za opinie o sanatorium.
Halinka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2011 00:18

Post autor: Halinka »

Wyczytałam, że niedawno byłaś w Korabie proszę o Twoją opinię nt. oraz jeśli wiesz napisz jak tam najdogodniej dojechać.Pozdrawiam Halinka
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 08:25
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: Ewusia »

Halinko, do Polanicy pociągi nie dojeżdżają, musiałabyś przesiąść się na autobus w Kłodzku. Jeżeli masz możliwość to jedź własnym autem, Polanica jest piękna, ale i w okolicy jest co zobaczyć, z tym, że bez auta nie bardzo jest jak. Ale możesz mieć kłopot z parkowaniem - totalny brak miejsc parkingowych, a te co są sporo kosztują. Sanatorium Korab jest przed remontem, ale ja jestem zadowolona z pobytu, wypoczęłam. Baza zabiegowa super, większość zabiegów w Pieniawie lub w Zdrowiu, trzeba dochodzić ok. 200 m. Posiłki dobre, mnie smakowały, najadałam się nieźle, więc porcje nie głodowe. Warunki mieszkaniowe takie sobie, jak to przed remontem. Personel miły, pokojówki uwijają się jak mróweczki. W skali
1-5 ja oceniam Koraba na 4 i pół. Życzę Ci miłego pobytu, jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś pytania pisz - odpowiem. Pozdrawiam cieplutko!
ODPOWIEDZ