Nowe Łazienki Mineralne Krynica Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zojka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 paź 2013 19:49
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 6

Nowe Łazienki Mineralne Krynica Zdrój

Post autor: zojka »

Witam, mam przydzielone sanatorium w Nowych Łazienkach Mineralnych w Krynicy Zdroju od 9 listopada. Samą Krynice znam, ale jestem ciekawa czy może ktoś był konkretnie w tym sanatorium, czy można zarezerwować sobie 1kę, ewentualnie przyjechać wcześniej, jakie są warunki, czy na bicze szkodzkie trzeba chodzić do innego obiektu, itp. będę wdzięczna za informacje. Akurat listopad to trochę smutny i ponury miesiąc, ale Krynica jest taka piękna, mam nadzieje odpocząć i trochę podreperowac zdrowie. Jestem z Rzeszowa Zojka.
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Re: Nowe Łazienki Mineralne Krynica Zdrój

Post autor: xzibi »

Jadę w tym samym terminie,dzwoniłem żeby zarezerwować pokój ale niestety nie da rady rozmawiałem z siostrą przełożoną.
zojka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dwa lata temu byłam w Abatonie, to sanatorium jest w pobliżu Nowych Łazienek, przyjechałam dzień wcześniej i nie było problemu z jedynką, aczkolwiek bez łazienki w pokoju niestety..Ale nie narzekałam.. najważniejsze są zabiegi i miłe towarzystwo. Pobliże Hawany rekompensowało wszelkie niedogodności.Krynica jest tak urokliwa, że zawsze chętnie tam wyjeżdżam, czy w ramach sanatorium czy prywatnie...zawsze jest fajnie. Tym razem mam nadzieję, że też.Cóż chyba trzeba jechać dzień wcześniej, może uda się dostać 1kę. :roll:
zojka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Zatelefonowałam do Łazienek...rzeczywiście oddziałowa przydziela pokoje i nie ma możliwości wcześniejszej rezerwacji..tak mi powiedziała babka z recepcji.Można przyjechać dzień wcześniej 50 zł płatność za nocleg,ale nie ma żadnych rezerwacji, telewizor na cały pobyt 52 zł, jak się wpłaci dają pilota, bicze są w Starych Łazienkach :evil:
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szału nie ma na basen też trzeba będzie biegać do innego budynku.
zojka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam, jak się dodzwoniłeś do tej oddziałowej, masz może numer do niej bezpośrednio.Podobno bardzo różne są pokoje jedne odremontowane, drugie całkiem byle jakie. Dobrze, że chociaż Hawana blisko. Szkoda, że na dechach nie ma Łysego.W Łazienkach podobno saunę mają...
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Zojka,ale Łysy ma swoją restaurację i w niej gra,Mieści się w budynku dawnego sanatorium wojskowego i nazywa się "Artystyczna".
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Telefonu już nie mam,dzwoniłem na ten co jest w skierowaniu i jakiś gostek mi podał do oddziałowej,która nie była miła wręcz opryskliwa.Pokoje nie wszystkie wyremontowane i dlatego też dzwoniłem żeby zaklepać coś po remoncie>Oddziałowa powiedziała,że przydział jest na miejscu.A co do Hawany to można sobie odpuścić byłem tam 2,5 roku.
zojka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Hej, wiem że Łysy gra teraz w Restauracji,ale już są tam inne klimaty, wolałam "Dechy". Ja jak dzwoniła też odebrała jakaś nieprzyjemna babka z recepcji :x ,powiedziała że oddziałowa wszystko przydziela i nie ma możliwości otrzymania jedynki, nawet jeśli przyjedzie się dzień wcześniej. Poza tym ten dzień wcześniej u nich kosztuje 50 zeta.Ale dbają o nas nie ma co. :x
zojka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

W Abatonie też były beznadziejne babki na recepcji...zawsze złe, wręcz wkurzone...panowie akurat byli ok
ODPOWIEDZ