zem- tourist Pustkowo

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
monika74
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2013 11:18

zem- tourist Pustkowo

Post autor: monika74 »

witam wszystkich. własnie dzis wróciłam z turnusu 22/08/2013 ,było super baza zabiegowa celująca , posiłki super ,obsługa bardzo miła. brak knajpek i innych atrakcji ,ale dobre towarzystwo zapełnia wszystkie braki atrakcji.turnus udany na szóstke ,polecam wieczorki w Finezji.pozdrawiam moją kochaną Grazynkę.
Awatar użytkownika
Doris
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2013 16:00
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 2

Re: zem- tourist Pustkowo

Post autor: Doris »

Witam podpisuję się pod wypowiedzią Moniki. Wczoraj wróciłam z Pustkowa. Kilka niedociągnięć jeżeli chodzi o sprzęt i same zabiegi dostrzegłam ale nie wpływają one znacząco na moją ocenę.
Mnie zabiegi pomogły.
Dokucza trochę brak miejsc wspólnej rozrywki ( stół do pingponga to zbyt mało). Myślę, że miejsce gdzie można wspólnie wypić kawę jest tam potrzebne, tak samo jak siłownia do której można przyjść po zabiegach, niestety jak dla mnie spacer po plaży to zbyt mało ruchu.

Wyżywienie ok, różnorodne chociaż monotonne. Głodny chyba nikt nie chodził. Nawet Ci, którzy nie jedzą mięsa mogą najeść się do syta (prócz obiadów).
Z moich uwag: warto zabrać ze sobą radio, laptopa ( niestety z dostępem do internetu w pokojach jest kicha ale siedzenie z lapkiem na korytarzach sprzyja integracji). Nie wiem czy jest sens wykupowania za ponad 40 zł kabelka antenowego do tv z kilkoma kanałami.

Ogólnie ok.
Gdyby kiedyś zaszła taka potrzeba i miałabym znowu wyjechać na turnus rehabilitacyjny z chęcią pojechałabym do Pustkowa ( z cichą nadzieją, że baza rozrywkowa ośrodka już istnieje :roll: )
Justa
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2012 20:35

Re: zem- tourist Pustkowo

Post autor: Justa »

Witam.Mam kilka pytan i bardzo prosze o pomoc.Mam skierowanie do Pustkowa na listopad.Jak wyglada pierwsza wizyta u lekarza? Czy jest w pierwszym dniu przyjazdu?Czy jest to calkowite badanie czy tylko wypisanie zabiegow,czy trzeba miec przy sobie cala dokumentacje medyczna czy lekarz opiera sie na tym co jest na skierowaniu napisane przez lekarza orzecznika? I ilu jest lekarzy i jakiej specjalizacji? Czy jesli ktos dodatkowo choruje na nadcisnienie czy w karcie zabiegow ma mierzenie np. dwa razy w tygodniu cisnienia?Jak wygladaja cwiczenia na basenie? Czy gimnastyka jest raz czy dwa razy dziennie ? Ile jest zabiegow dziennie? I jeszcze jedno pytanie czy sa tam pokoje jednoosobowe?Bardzo prosze o odpowiedz na moje pytania.Dziekuje:)
ODPOWIEDZ