Sanatorium Budowlani Szczawnica

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
anmar61
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 lis 2010 20:34

Sanatorium Budowlani Szczawnica

Post autor: anmar61 »

Witam!Czy mógłby ktoś podzielić się swoimi spostrzeżeniami z tego sanatorium?
_ewa_
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2012 23:42

Re: Sanatorium Budowlani Szczawnica

Post autor: _ewa_ »

Polecam. Byłam 3 lata temu. Jeden z najładniej położonych w okolicy. Piękny widok z balkonu w pokojach dwuosobowych. Odradzam jedynki, bo od strony skarpy. Pokoje skromne, ale ok. Łazienka z kabiną, tv - bez dodatkowej opłaty.Jest dostęp do netu. Nie ma czajnika. Parking płatny za dobę,cena do sprawdzenia na stronie /wtedy 4zł/. Na miejscu kryta pływalnia /dla mnie to atut/, codziennie gimnastyka w wodzie, więc warto zabrać z domu lub kupić na miejscu duże ręczniki na basen i na zabiegi, klapki, czepek i stroje kąpielowe.Obuwie sportowe, trekingowe, kijki, mały plecak, kurtka nieprzemakalna - zabrać, zwłaszcza gdy planuje się wędrówki po górach. W ośrodku jest spa z bogatą ofertą, kawiarnia. Do pijalni blisko. Zabiegi na miejscu. Jedzenie dobre, nie chodziłam głodna. Moi współkuracjusze narzekali wtedy na słabiutką opiekę /brak wieczorka zapoznawczego itd./ Mnie to nie przeszkadzało. Czas wolny zorganizowaliśmy sami z doskonałym efektem.
kristi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kristi »

Witam właśnie wróciłam z Budowlanych i jest super ,jedzenie pyszne a ci co narzekają to chyba z przejedzenia . Zabiegi na miejscu ,kawiarnia gdzie są najlepsze wieczorki taneczne.Jest dużo wycieczek ,a czas wolny można wykorzystać na wędrówki po okolicy .Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
_ewa_
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Cieszę się, że nie tylko mnie się tam podobało :)
anias
Na forum od: 26 lut 2012 20:09

Re: Sanatorium Budowlani Szczawnica25.01-15.02

Post autor: anias »

Witajcie! Jak miło Was słyszeć ! Wasze głosy wciąż dźwięczą mi w uszach: Ewa, Krysia, Ala, Ula, Mariole, Witek, Krzysiek z Wami można spędzać czas i się nie nudzić. Sympatyczni ludzi -to miłe chwile. A Sanatorium też oceniam pozytywnie- moje najlepsze do tej pory.
Pozdrawiam Was serdecznie
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Ale sie zebrala ladna paczka az milo poczytac-pozdrawiam ;) :roll:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Nawiasem mowiac posypales kryptonimy-ale to chyba niewazne-jeszcze raz pozdrawiam pogodnych i zadowolonych ludzi-oby takich jak najwiecej ;) :roll:
robercik1964
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2012 01:02

Post autor: robercik1964 »

Witam!
Serdecznie witam wszystkich kto tu jeszcze zagląda. Jak widać dobrane towarzystwo, to podstawa. Mogę śmiało to powiedzieć, my to stanowiliśmy. Temperatury były nam przeciwne, a my trzymaliśmy się ciepło. Mam nadzieję, że tak jeszcze pozostanie. Grupa "trzymająca władzę" została wymieniona przez Anię. Dzięki Wam było za krótko. Pozdrawiam wszystkich. Witek
anias
Na forum od: 26 lut 2012 20:09

Post autor: anias »

Ale ładnie NAS nazwałeś :) Wiciu. Komisji nie będzie?
A ponowne spotkanie w "celach leczniczych" jak najbardziej by się przydało.
Co może sanatorium w Budowlanych z TAAAKĄ ekipą?
Pozdrawiam WAS bardzo serdecznie. Ania
_ewa_
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Musieliście tworzyć fajną ekipę. W ogóle mam wrażenie, że większość forumowiczów zna się osobiście. To takie miłe, że ludzie poznają się i utrzymują potem ze sobą kontakt. Chociaż jestem tu od niedawna, to bardzo lubię tu zaglądać i czytać wasze wypowiedzi, a sanatorium w Budowlanych wspominam z łezką wzruszenia. Tak tam było mi dobrze. Budowlani - super! Pozdrawiam wszystkich, którzy tam byli lub będą :)
ODPOWIEDZ