Do Lądka Zdrój 10-01-2011, kto jedzie.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
JFK
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2010 16:26

Do Lądka Zdrój 10-01-2011, kto jedzie.

Post autor: JFK »

Witam, wybieram się 10 Stycznia 2011 do sanatorium w Lądku Zdrój w ramach prewencji ZUS, jestem z Wrocławia i jakby ktoś jechał np. samochodem, to czekam na odzew. Pzdr.
JFK
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: Do Lądka Zdrój 10-01-2011, kto jedzie.

I ciekawi mnie, czy mają tam np. stół do tenisa stołowego i jakie warunki panują, bo opinie nie są napawające, byłem w Lądku, ale w 23 Wszur i bardzo sobie chwalę ten szpital. Z tego co widzę, to na zabiegi będzie trzeba troszkę pochodzić :D i mam nadzieję, że na kriokomorę też zapisują.
JFK
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ponowienie i odświeżenie pytania ;)

Czy może ktoś coś więcej napisać o uzdrowisku Trojan w Lądku Zdrój, jakie warunki tam panują i jak planują zabiegi i czy przepisują kriokomorę. Będę wdzięczny za wszelkie niusy ;)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Witam! Jadę do Lądka ale od 02.02.2011 do szpitala wojskowego.Możesz się podzielić opinią na temat tego ośrodka.Będę tam 28 dni więc z ciekawości chciałabym wiedzieć co mnie czeka.Za wszystkie wiadomości z góry dziękuje.Pozdrawiam
JFK
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

To dobrze trafiłaś, bo większość zabiegów na miejscu, poza kriokomorą, ale do niej niedaleko w dół. Generalnie w budynku panuje fajny klimat, w ogóle nie kojarzy się to ze szpitalem. Jedzenie niezbyt obfite, pamiętam że trzeba było się wspomagać jedzeniem ze sklepu. W pokojach są telewizory i oczywiście na początku trzeba opłacić za miesiąc z góry. Wieczorami siostry sprawdzają stan ludzików :D . W budynku jest winda i trzy piętra jak pamiętam. Budynek jest na wzniesieniu i idąc na krio lub na miasto, trzeba podreptać po schodach i z górki i później z powrotem, można się zmęczyć !. Nie ma specjalnego rygoru wieczorem, wiadomo że pielęgniarki chcą sprawdzić, czy są wszyscy są wieczorem w pokojach, a później można pochodzić tu i tam, ale tak aby nie przeszkadzać innym :D. Pzdr.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki za wiadomości .Mam nadzieje że są organizowane wycieczki bo mi trudno wysiedzieć w jednym miejscu.jeszcze jedno pytanko czy w pobliżu jest jakaś przytulna kawiarenka .Może wiesz o takiej to proszę napisz gdzie miej więcej się znajduje.Bardzo lubię gorącą czekolade.Pozdrawiam.
JFK
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

poznanianka pisze:Dzięki za wiadomości .Mam nadzieje że są organizowane wycieczki bo mi trudno wysiedzieć w jednym miejscu.jeszcze jedno pytanko czy w pobliżu jest jakaś przytulna kawiarenka .Może wiesz o takiej to proszę napisz gdzie miej więcej się znajduje.Bardzo lubię gorącą czekolade.Pozdrawiam.
Oczywiście że wycieczki są organizowane i to nie jedna, a co do kawiarenki, to są wszystkie prawie koło siebie i to blisko na dole, czyli jak zejdziesz niżej. Jest też fajna restauracja i mają świetne placki po węgiersku i nie tylko, znajduje się ona przy głównej trasie w stronę rynku -Restauracja "Polska Chata" Szkoda, że przyjeżdżasz w lutym, bo bym Cię zaprosił na tą czekoladę :D ;)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Szkoda .Ale nic straconego może kiedyś nasze drogi się skrzyżują .Dzieki za wszystkie informacje.I czekam na opinie na gorąco zamiast czekolady :lol: :roll: Pozdrawiam
JFK
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Na pewno jak wrócę, to opiszę co nie co o tym Trojanie. Pzdr.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

poznanianka pisze:Witam! Jadę do Lądka ale od 02.02.2011 do szpitala wojskowego.Możesz się podzielić opinią na temat tego ośrodka.Będę tam 28 dni więc z ciekawości chciałabym wiedzieć co mnie czeka.Za wszystkie wiadomości z góry dziękuje.Pozdrawiam
Wycieczek planowanych jest bardzo dużo,możesz odwiedzić Pragę,Wiedeń,Skalne Miasto,pozwiedzać wiele miejscowości Kotliny Kłodzkiej.W turnusach zimowych zazwyczaj organizowany jest kulig z ogniskiem
Jeżeli chodzi o czekoladę rewelacyjna jest w kawiarni u Tocha-taka prawdziwa,nie z proszku :D
Nastaw się na wiele ruchu,ponieważ budynek w którym będziesz mieszkać jest dość wysoko i trochę schodków do pokonania jest.
ODPOWIEDZ