gdzie najlepiej po operacji kręgosłupa

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
rewop04
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2013 17:20

gdzie najlepiej po operacji kręgosłupa

Post autor: rewop04 »

Witam
Szukam dobrego sanatorium, gdzie mógłbym udać się ODPŁATNIE po poważnej operacji kręgosłupa. Zależy m przede wszystkim na wykwalifikowany personelu. Najlepiej teren Dolnego Śląska. Wybór niby duży w sieci, ale wiadomo "papier" przyjmie wszystko, dlatego zależy mi na opinii osób.
Z tego co ustaliłem bardzo wysoko oceniany jest Szpital Wojskowy w Busko Zdrój. Trochę daleko ode mnie, ale jak nic nie znajdę na "miejscu" to zdecyduję się na tą ofertę.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi :) Sprawa bardzo pilna
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: gdzie najlepiej po operacji kręgosłupa

Post autor: Selene »

Rewop04 witaj na forum :)

Wszystkie szpitale wojskowe mają bardzo dobra opinię i dobrą bazę zabiegową. Jeżeli Dolny Śląsk to polecam: 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo - Rehabilitacyjny w Lądku Zdroju.

Pozdrawiam :)
rewop04
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Hej Selen, dzięki za szybką odpowiedź :)
O ile o Busko Zdrój się wszyscy rozpływają, to o Lądku czytałem różne opinie, dużo negatywnych (mówię o wojskowym oczywiście). Nie wiem na ile im wierzyć. Dzisiaj tam dzwoniłem, rozmawiałem z kompetentną osobą, podobno otworzyli też typowy Oddział Szpitalny.

Do jutra muszę się na coś zdecydować, zerkałem też na Świeradów, Kudowę oraz Kamienną Górę (szpital - rehabilitacja). Wszędzie ciężko o terminy nawet odpłatnie.

Operację miałem w Warszawie i tam polecili mi właśnie Busko Zdrój.
elizabet
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2012 19:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: elizabet »

Witaj Rewop04 ja po operacji kręgosłupa byłam w Busku w Krystynie ,pan profesor,który mnie operował bardzo polecał wojskowy ,ale nie było tam miejsc ,mnie w Krystynie bardzo pomogli,lekarz rehabilitacji ,który mnie prowadzi po operacji też powiedział,że dobrze miałam dobrane zabiegi,Serdecznie pozdrawiam i życzę zdrowia.
rewop04
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Hej
elizabet pisze:Witaj Rewop04 ja po operacji kręgosłupa byłam w Busku w Krystynie
A jak długo trwał Twój pobyt?
elizabet
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2012 19:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: elizabet »

Cztery tygodnie
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

W pobliżu Ciebie jest jeszcze: Ośrodek Rehabilitacyjny i Opiekuńczy Zgromadzenia Sióstr św.Elżbiety we Wleniu.
Ja ośrodka nie znam nie mniej wiem, że mają świetnych rehabilitantów ( był tam mój znajomy ) ale ponoć bardzo trudno jest się tam dostać.
Nie mnie mniej w pełni się z Tobą zgadzam w kwestii Szpitala Wojskowego w Busku :)

Pozdrawiam :)
ninak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2012 16:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ninak »

Witaj.Dobry szpital jest w Korfantowie , woj.opolskie.Na pewno też Kamienna Góra.Znajoma 4 lata temu do Lądka Zdrój do WSZUR trafiła na noszach wyszła na nogach.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Ja miałam to szczęście być leczona w 21 Wojskowym Szpitalu Uzdrowiskowym w Busku -Zdrój , w ramach kontynuacji leczenia po pobycie w klinice wojskowej w Łodzi w ramach skierowania NFZ. Polecam rehabilitacja bardzo mi pomogła. Dla mnie jest to najlepsze sanatorium 8-) z tych w których ja byłam.
Pozdrawiam Bunia
forumowicz

Post autor: forumowicz »

rewop04,jeżeli masz wpływ na wybór ośrodka do którego możesz pojechać,to podobnie jak Bunia proponuję "Wojskowy" w Busku. Rewelacja i pełny profesjonalizm. Dochodziłem tam na niektóre zabiegi i basen z masażerami. Nie słyszałem o negatywnych opiniach.
ODPOWIEDZ