Świeradów Zdrój 04-01-2013 Dom Zdrojowy opinia po pobycie :)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kryniop
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2012 16:06

Świeradów Zdrój 04-01-2013 Dom Zdrojowy opinia po pobycie :)

Post autor: kryniop »

Witam zainteresowanych pobytem w Domu Zdrojowym Świeradów Zdrój:)
Zacznę od tego że wybierając się na leczenie w ramach prewencji ZUS nie powinniśmy się nastawiać na hotel 5 gwiazdkowy ;)
A wielu ludzi tak robi i myśli że na luksusy darmowe się trafi ! jedziemy tam się leczyć a nie wypoczywać kochani ;) acz karolwiek i odpocząć jak najbardziej się da.
Co do zakwaterowania trafił mi się pokój 2 osobowy z balkonem mały ale spokojny, cichy i przytulny. Łazienka + toaleta w pokoju i z tego co wiek w każdym pokoju jest tak samo oprócz balkonu. Co do jedzenia to hmmmmmmmm rarytasów nie było ale i przeżyć się dało można dopłacić do stołu Szwedzkiego kto wybredny i je co chce .Co do
internetu no cóż w części B trzeba było latać po korytarzu żeby go złapać ;) Tv płatne 60 zł i sam nie wiem za co to kasują 4 kanały na uciechę koszmar pod tym względem.
Parkingu jako takowego przy domu zdrojowym nie ma ale kuracjusze parkują przy samym domu i jakoś uchodzi im to na sucho sam tak zrobiłem :D, na to miast jest płatny kawałek dalej ale ponoć cena z kosmosu wrrrr. Co do bazy zabiegowej jak dla mnie szeroka baza pod tym względem dla każdego odpowiedni zabieg się znajdzie ! jedyny minus to że trzeba biegać po różnych obiektach co dla mnie sprawiało spory kłopot bo ledwo chodziłem.. ale i to udało się przeskoczyć pan dr. Kuba .... i chylę mu czoła prawdziwy fachowiec z powołania ! zmienił odpowiednio zabiegi w trakcie turnusu tak żeby mi nie sprawiały trudności. Ci co narzekali to osoby które przyjechały do uzdrowiska poszaleć potańczyć a nie leczyć się z obserwacji bocznej dansingi codziennie oprócz poniedziałku wstęp 8 zł piwo też 8 dość drogo wrrrrrr ale i można wyjść do innego ośrodka na darmowy dansing i też napić się piwa za 6zł.
Okolica przepiękna jest gdzie pójść niestety ja ze względy na problemy z chodzeniem daleko się nie wybrałem nawet nie doszedłem do gondoli którą można wjechać i zjechać za jedyne 30 zł i tak wiele podobnych atrakcji niestety mnie ominęło :( na zakończenie serdeczne pozdrowienia dla całego personelu począwszy od pań sprzątających skończywszy na dyrekcji :) jak dla mnie pobyt był udany czuje się lepiej i jeżeli musiał bym tam wrócić wcale bym nie narzekał ! jeśli ktoś ma jakieś pytania bądź uwagi :P to zapraszam do pisania na maila [email].pl no i mogę podpowiedzieć co nieco ;)
Zdeka się rozpisałem hehe wystarczy tej lektury ale nie było porządnej opinii o tym miejscu więc postanowiłem się wysilić dla przyszłych kuracjuszy :)
pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę !!!!!!!!!
forumowicz

Re: Świeradów Zdrój 04-01-2013 Dom Zdrojowy opinia po pobyci

Post autor: forumowicz »

jak tam imprezy? były mocne? Świeradów moje ulubione miejsce bywam tam co rok
forumowicz

co do kawiarni w d.zdrojowym,lipa totalna! odkąd kghm kupił ten obiekt,właściciela ta kawiarnia zmieniła chyba 4 razy,co zajadę w lecie co rok kto inny rządzi,5 lat temu wstęp był gratis tylko w weekendy płatny,teraz palanty biorą już 8zł dzień w dzień,ludzi chyba mało? wola iść gdzie za darmo!
kryniop
Kuracjusz
Kuracjusz

Zgadza się większość ludzi uciekało gdzie indziej tam gdzie nie płacili...
w weekendy wstęp po 10 zł przeginali strasznie...
W weekendy ludzie bawili się w zdrojowym a w tygodniu chodzili tam gdzie bez płatnie i tańsze trunki.
forumowicz

ale miasteczko fajne,atmosfera mimo Niemców tez ok,polecam w lecie! tyle lasów do kochania hoho
kryniop
Kuracjusz
Kuracjusz

Ho Ho kolega jeździ widzę na krzako terapie hehehe
zgadza się okolica piękna ja miałem dużo śniegu cudownie trafiłem :))
latem pewnie też jest ślicznie mmmm :)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Ach... wiosną zielono ,latem ślicznie , jesienią kolorowo , a zimą bajkowo .
Cały rok jest pięknie w Świeradowie - Zdrój 8-)
forumowicz

i Niemry piękne,i biedronka blisko,no i pod Orłem! disco dla młodych
kryniop
Kuracjusz
Kuracjusz

No i jak się jeszcze na dobry ośrodek trafi to już w ogóle fuul wypas :)
no i co najważniejsze zgrane towarzystwo :))
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Bunia pisze:Ach... wiosną zielono ,latem ślicznie , jesienią kolorowo , a zimą bajkowo .
Cały rok jest pięknie w Świeradowie - Zdrój 8-)
Masz Buniu rację, tam jest pięknie o każdej porze roku :D byłam zimą i późnym latem i każda pora roku ma w Świeradowie swoje miejsce :D
ODPOWIEDZ