zabiegi ambulatoryjne, gdzie?

Forum na temat leczenia sanatoryjnego dzieci. Można tu wymieniać swoje doświadczenia w tym zakresie. Serdecznie zapraszam.
mamaMarty
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2012 13:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

zabiegi ambulatoryjne, gdzie?

Post autor: mamaMarty »

Witam ponownie na forum:) Staram się o skierowanie dla małej na zabiegi ambulatoryjne. Szukam, szperam i niewiele znalazłam. Czy ma ktoś z Was doświadczenie w takiej opcji? Czy możecie podpowiedzieć jakiś fajnny obiekt? Lokalizacja najmniej ważna. Pozdrawiam!
Piotr2012
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2012 18:28

Re: zabiegi ambulatoryjne, gdzie?

Post autor: Piotr2012 »

To wszytsko zalezy z jakimi uzdrowiskami Twój NFZ ma podpisane umowy. Zobacz na storonie swojego NFZ. Ja należę do zachodniopomorskiego NFZ i tam jest wszytsko dokładnie podane
mamaMarty
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Tak też zrobiłam. Znalazłam, zadzwoniłam, złożyłam wniosek i czekam na potwierdzenie. Pozdrawiam:)
mamaMarty
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Zamiast skierowania na zabiegi dostałam skierowanie do sanatorium dla dziecka pod opieką osoby dorosłej. Pozdrawiam:)
Piotr2012
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ja też czekam na odp od NFZ. Złozyłem dwa wnioski na moje dzieci. Sanatorium nad morzem - czyli Dąbki. Czekam na infromacje kiedy i które sanatorium - bo sa 4 dla dzieci pod opieką osoby dorosłej. A Ty jaki klimat wybrałaś? góry, nizinny czy morze?
mamaMarty
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Cześć:) Do skierowania na zabiegi ambulatoryjne ( bo takie składałam w NFZ) dołączyłąm prośbę o wyjazd nad morze. Pediatra natomiast zasugerowała w skierowaniu klimat górski. Rok temu byłam w Szczawnicy. Teraz mam numer 244 z kolejce, jestem z łódzkiego i jestem strasznie ciekawa jak szybko "topnieje" kolejka.
Piotr2012
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Cześć ja dostałem odpowiedź mam przydzielone sanatorium Dukat w Dąbkach od 13 maja. U nas nie ma kolejek w zachodniopomorskim dzieci sa priorytetem.
ODPOWIEDZ