Witaj Alicjo, byłam w Magnolii w sierpniu 2011. Cytuję Ci moj wpis umieszczony po powrocie. Może zmieniło się coś na lepsze? Pozdrawiam
Postprzez Basia Olsztyn » 07 wrz 2011 14:10
Rehabilitacja w Magnolii w Ustroniu zakończona. Było całkiem sympatycznie. Z powodu niewielkich oczekiwań związanych z tym pobytem mam naprawdę miłe wspomnienia. Obiekt ten jak kto sobie życzy funkcjonuje zarówno jako sanatorium (kontrakty z NFZ) i jako hotel 2**. Jak większość bazy noclegowo-leczniczej w Ustroniu wymaga modernizacji pokoi, a zwłaszcza łazienek, zniszczona pościel, ręczniki.

Część jest po remoncie. Jedzonko smaczne, a pory posiłków jak na wczasach (8-10, 13-15, 18-20)

. Personel bardzo sympatyczny. Umożliwiono nawet elektroniczny zakup biletów na PKP i PKS (panie drukowały nam bilety). Recepcja otwarta na uwagi. Nie ma typowej sanatoryjnej dyscypliny z obchodem. Na miejscu jest sympatyczna kawiarnia, ale ajenci nie bardzo potrafią zachęcić do odwiedzania. Nie było żadnego ogniska, ani wieczorku zapoznawczego. Na tańce też chodziliśmy do pobliskiego Złocienia. Koszt pobytu prywatnego sanatoryjnego Last minute w pok 1-os to 1405 zł + taxa klimatyczna. W zależności od potrzeb pokój może być 1,2, a nawet 3-os (w pokoju nawet 3 łóżka)

Ale ogólnie wszystko można znieść jak jest ładna pogoda i jest miłe towarzystwo. Ja takie trafiłam.
Basia Olsztyn
Super Kuracjusz