Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
W Orionie byłam w 2011 jako kuracjuszka komercyjna i bardzo sobie chwaliłam pobyt. Wprawdzie pokój miałam przed remontem i ogólnie ośrodek przypominał wtedy "późnego Gierka", ale wszystko co potrzebne było. Jedzenie bardzo dobre i ponad nasze możliwości (byłam z mężem przez 2 tyg) - dieta lekkostrawna (na śniadanie zawsze dodatkowo zupa mleczna i np. jogurt dodatkowo na 2 śniadanko, do obiadu zawsze deser). Baza zabiegowa nieporównywalnie bogata w stosunku do miejsc, w których później byłam. Przede wszystkim tanie zabiegi, więc poza swoimi 3 w standardzie dziennym dokupywałam inne. Na miejscu basen solankowy, ale dodatkowo chodziłam na basen wewnętrzny, zewnętrzny i na sauny do pobliskiego ośrodka "Pod Tężniami" (cudowny basen). Mimo, że byłam w ponurym listopadzie, to pobyt polecam, bo bardzo sobie chwaliłam. Traktowałam go jako tanią formę SPA. Szwagierka tam jeździ co roku latem. Trudno mi porównywać swój pobyt do pobytu z NFZ, ale wspominam pobyt bardzo dobrze.
Witaj Tomku! W Orionie bylam w listopadzie 2013, trafilam na okres remontu w budynku glownym, hałas, kurz, przeciągi, zapachy mat. Budowlanych, maraton miedzy drabinami i skoki przez plotki (narzędzia, wiadra) podziwialam panie pokojowe i ciagle sprzatanie. Być może juz skończyli, w końcu to juz rok. Jedzenie dobre i wystarczające. W porównaniu do pobytu w innych sanatoriach nie bylam zadowolona z zabiegów, glownie sposobu wykonania i atmosfery panującej w gabinetach zabiegowych. towarzystwo w większości emerytalne, ale byly również osoby ok 30-40 lat. Życzę udanego pobytu i milego towarzystwa.