To już dzisiaj w Krynicy Górskiej....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

To już dzisiaj w Krynicy Górskiej....

Post autor: dzi »

Tak, to już za niespełna 100 minut start Pierwszych Górskich Mistrzostw Polski w Nordic Walking. Czy zwycięży
mistrz świata Tomasz Brzeski ? A może ktoś z kuracjuszy? Startuje ponad 400 osób ilu wśród nich
czytających to forum ? Start o 8.00 z Deptaka Krynickiego (565 m npm) wzdłuż kolejki na Górę Parkową (741 m npm)
a następnie w dół alejkami szutrowymi w dół na deptak. Włącz I PR - usłyszysz relację.
Pozdrawiam z małą zadyszką po porannym "rozruchu" :).
forumowicz

Re: To już dzisiaj w Krynicy Górskiej....

Post autor: forumowicz »

To ja trzymam kciuki dzi!!!! :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Dzi i jak tam kto wygrał ;) a może TY :) często piszesz o rozgrzewkach rano,a jak rozgrzewki są tak systematyczne i treningi ;) to i mistrzostwo można zgarnąć :o
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Kruszynko jak wiesz w Krynicy Górskiej cały czas coś się dzieje. Myślę o wydarzeniach niewiele mających wspólnego
z sanatoryjnym leczeniem. Wiele polityczno,ekonomiczno-artystycznych wydarzeń.
Tym razem kilkudniowa kumulacja wydarzeń sportowych. Biegi już od piątku: z dużych 100km maraton startujący o trzeciej nad ranem, parę krótszych biegów. Z kijkami biegają cały rok - tym razem nazwali po raz pierwszy Górskimi
Mistrzostwami w Nordic Walking. Tak jak przewidziałem przed biegiem zwyciężył Tomek Brzeski z czasem niewiele
ponad 49 minut wyprzedzając na mecie o trzy minuty Roberta Zostawę i o 4 min. Leszka Rembiarza. To w biegu open 8km. Bo klasyfikacja była w zależności od płci, wieku i długości 4 lub 8km trasy. Z ciekawostek: pierwsze i drugie miejsca zajęły panie Krystyna i Bogumiła z Nowego Sącza w kategorii Pań po 70-ce na dystansie 4km.
Podobno na wszystkie nagrody z trzydniowych konkurencji przeznaczono 450 tys. zł.
ODPOWIEDZ