Szpital Uzdrowiskowy "Beskid" Wysowa-Zdrój.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
costablanka
Na forum od: 15 sie 2012 11:33

Szpital Uzdrowiskowy "Beskid" Wysowa-Zdrój.

Post autor: costablanka »

Witam serdecznie.
Jadę do Wysowej od 26.09-do 17.10.2012r.Czy ktoś może jedzie w tym terminie z okolic Warszawy?Chętnie się dołączę i dołożę do kosztów podróży samochodem.Nie bardzo wiem jak ewentualnie mogę dojechać innymi środkami komunikacji więc wszystkie podpowiedzi mile widziane jak również opinia na temat samej miejscowości jak i warunków tam panujących.
Pozdrawiam serdecznie.
lelekd
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 sie 2012 15:15

Re: Szpital Uzdrowiskowy "Beskid" Wysowa-Zdrój.

Post autor: lelekd »

Cześć. Zona była tam w tym roku na wiosnę. Warunki lokalowe bardzo fajne, zabiegi na miejscu, jedzenie w miarę (zależy co kto lubi) - wiem że donosili je z pobliskiego sanatorium i było chłodne, ale zrobili rewoltę i się poprawiło. Tereny wokół przepiękne, biegające sarny, jelenie i inne stworzenia. Generalnie las, las i 2,3 knajpki. Jak chcesz się wyciszyć - idealne miejsce. Jak "rehabilitować" się - to może być nudno.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Gratuluję skierowania do "Beskidu". Byłem tam trzy lata temu - kuracja w ramach L4, beż dopłaty do pokoju...
Z Lublina i z powrotem nie było problemu. W dni wypisu czy na początku turnusu jeździł specjalny Bus na telefoniczne zapisy miejsc. Gdyby nikt nie zaproponował Ci miejsca w aucie zadzwoń do Beskidu 183532487 może mają namiary na transport z W-wy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

Costablanka 8-)

Byłam na przełomie maja i czerwca w Biawenie. Biawena i Beskid mają tego samego administratora oraz tą sama kuchnię, położone są obok siebie.
Co do samej okolicy jest pięknie. Natura, natura..... i jeszcze raz natura. Tak jak pisał Lelek można zobaczyć sarny, lisy, bobry i inne zwierzęta na ulicy.
Kaowcy - pan Piotr i pani Maria ci sami dla czterech ośrodków bo tyle jest w Wysowej, więc imprezy, wycieczki, ogniska wspólne dla wszystkich. W miejscowości są dokładnie dwie restauracje i jedna knajpka. W Gościnnej Chacie bo tak nazywa się jedna z restauracji dają typowe łemkowskie jedzenie, w Dziurnówce polecam szarlotkę i lody oraz Pijaną Gaździnę to taki trunek.
Można pochodzić po górach - niezbyt wysokich, pojechać na zakupy na słowacką granicę lub trochę dalej już na Słowację do Bardejowa.
Organizuja wycieczki do Kamiannej - muzeum pszczelarstwa, Krynicy Górskiej, Regietowa - stadnina koni, na Węgry do Miszkolca - kąpielisko, Bochni i wiele innych oraz po okolicy.
Jeśli masz jakieś pytania to pisz na PW.
Pozdrawiam i życzę zdrowia :) :)
enia
Na forum od: 14 wrz 2012 19:04

Post autor: enia »

Witaj costablanka
Jestem stałą bywalczynią Wysowej i jest tak, jak piszą poprzednicy. Wszystko tu jest super :lol: no pogoda ewentualnie jest zmienna :roll:
Tak sobie myślę, że jakbyś popytała swoich NIEŚMIERTELNYCH przyjaciół, których spora część bywa w Wysowej to udzielili by Ci wyczerpujących odpowiedzi ;)
No z tego, co mi wiadomo kilkoro z nich przebywało i kilku obecnie przebywa w Beskidzie :o
No ale człowiek musi być otwarty na wszelaką wiedzę i różne fora :lol:

Hejka zatem, pozdrawiam i życzę Ci udanego pobytu z przepiękną jesienną pogodą ;)
Malew3a
Na forum od: 12 lip 2014 22:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malew3a »

Chciałabym wyrazić swoją bardzo pozytywną opinię o sanatorium "Beskid" w Wysowej. Byliśmy z mężem w czerwcu 2014r.i chętnie pojechalibyśmy do Wysowej raz jeszcze. Mieszkaliśmy w ładnym, wyremontowanym pokoju, jedzenie było smaczne-zwłaszcza obiadki. Opieka lekarska bardzo dobra, zabiegi na miejscu.
Pani Maria-przewodniczka organizowała ciekawe wycieczki z bardzo interesującymi opowiastkami. Dziękujemy Paniom, które dbały o czystość w pokojach i zawsze były uśmiechnięte.
Polecamy serdecznie wypoczynek w Wysowej, gdzie jest wyjątkowe powietrze i niezapomniany zapach zieleni :D
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2014 16:26
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jasmina55 »

Pozdrawiam wielbicieli uroków Wysowej.Szpital Beskid mimo wszystkich zalet,warunki ma jednak szpitalne tak było w 2012. :D czajnik na korytarzu,stare rozlatujące się meble,łazienki pamiętające czasy kiedy ten obiekt budowano. Może ktoś ma nowsze
wiadomości. ;)
Malew3a
Na forum od: 12 lip 2014 22:19
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malew3a »

Sanatorium Beskid jest obecnie w większości z pokojami wyremontowanymi. Czajnik, szklanki, talerzyki, sztućce znajdują się w pokojach ( w niektórych są także lodówki). Wyremontowane łazienki także sprawiają pozytywne wrażenie. Powoli Beskid pięknieje, podobnie jak Biawena. My jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Beskidzie :D
Bozena68
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2019 13:03

Wysowa dzień dobry czy ktoś z zachodni Pomorskiego jedzie do sebatorium 27 listopada do 18 grudnia wysowa Zdrój ośrodek

Post autor: Bozena68 »

costablanka pisze: 06 wrz 2012 10:09 Witam serdecznie.
Jadę do Wysowej od 26.09-do 17.10.2012r.Czy ktoś może jedzie w tym terminie z okolic Warszawy?Chętnie się dołączę i dołożę do kosztów podróży samochodem.Nie bardzo wiem jak ewentualnie mogę dojechać innymi środkami komunikacji więc wszystkie podpowiedzi mile widziane jak również opinia na temat samej miejscowości jak i warunków tam panujących.
Pozdrawiam serdecznie.
ODPOWIEDZ