Krynica Górska - Stary Dom Zdrojowy
Re: Krynica Górska - Stary Dom Zdrojowy
Natomiast warunki bytowe sa bardzo kiepskie - w pokojach wszystko jest obskurne i ciasno, safa 2-drzwiowa na 3 osoby a szafki te przy lozkach to dla dzieci na koloniach bylyby za male a co dopiero dla doroslych ludzi.
Pijanstwo jakie jest tu tolerowane zatruwa innym zycie.
Bywalem w roznych sanatoriach i widzialem rozne rzeczy ale takiego pijanstwa jak tu mialo to miesjce to jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem - niekotrzy w ostatnim dniu to sie chwalili ze oni nie trzezwieli przez caly turnus - ot bylo sie czym chwalic a dyrekcja i tak powiedziala ze nic o tym nie wiedziala - smieszne.
Masz juz skierowanie wiec mowi sie trudno ale ja sobie powiedzialem NIGDY WIECEJ STAREGO DOMU ZDROJOWEGO W KRYNICY GORSKIEJ.
Parkingu jako takiego przy Starym Domu Zdrojowym to nie ma i obsluga w tym sanatorium nic ci na ten temat nie powie bo im na tym nie zalezy (kieruja na parking i tyle) ale kolega z pokoju tez byl samochodem i mial zostawic samochod na parkingu daleko daleko od sanatorium ale spotkalismy wlasnie obok naszego sanatorium czyli Starego Domu Zdrojowego STRAZ MIEJSKA i ich zapytalismy na jakich warunkach mozna zostawic samochod obok sanatorium i od nich wlasnie dowiedzielismy sie ze osoba niepelnosprawan posiadajaca Europejska Karte Parkingowa (taka z gwiazdkami jak na fladze Unii Europejskiej) moze zaparkowac kolo sanatorium ale musi te karte od wewnatrz w za szyba ustawic w samochodzie tak by ten patrol ktory pare razy dziennie sprawdza kto tu parkuje, mogl te karte zobaczyc i taki ktos moze sobie smialo samochod pod sanatorium St.Dom Zdrojowy zostawiac - jak patrol Strazy Miejskiej nie zobaczy tej karty parkingowej za szyba to mandat masz jak nic. Dla innych nawet przejazd ta droga jest zabroniony.jadogr pisze:Dziękuję za informacje, które wprowadziły mnie w bardzo kiepski nastrój. Jeżeli mogę to chciałabym się dowiedzieć czy przy Starym Domu Zdrojowym jest parking (czy można tam zostawić samochód)oraz czy w budynku jest dostęp do internetu.
A co do tego nastroju to podpowiem ci tylko tyle - zaluje bardzo ze nie wezwalem w nocy do takiej jednej czy drugiej burdy policji bo to byc moze te cala administracje czegos by nauczylo bo zwykle gadanie to do nich nie dociera.
Mimo wszystko zycze udanego pobytu i po powrocie podziel sie swoimi uwagami jak tam bylo - byc moz ejednak cos sie na lepsze zmienilo w miedzyczasie.
Pozdrawiam - JARKO49
Jezeli chodzi o dostep do internetu to w Starym Domu Zdrojowym w Krynicy nie ma takiej mozliwosci - kawiarenki internetowe sa w miescie.jadogr pisze:Wyjeżdżam do Krynicy Górskiej w maju (od 17 maja) Stary Dom Zdrojowy. Jestem z Górnego Śląska poszukuję osób jadących w tym terminie, ewentualnie mających informacje o pobycie w tym ośrodku.
Jest natomiast na dole w kawiarni sygnal internetowy ale musisz miec laptopa ze soba - naczej pozostaje ci tylko niestety kawiarenka internetowa, ja dowiedzialem sie o dwoch kawiarenkach w tym jedna w ksiegarni naprzeciwko Urzedu Miejskiego.
Ja również, tyle że z mazowsza.ddomski pisze:Wyjeżdżam z Legnicy 17.05.09 do Krynicy Zdrój - Stary Dom Zdrojowy.Poszukuje osób jadących w tym terminie
Dopiero dziś znalazłem TO forum.
do zobaczenia w Starym Domu Zdrojowym
Pozdrawiam.
Adam
- Ela50+
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 maja 2009 14:21
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Wybieram się do sanatorium (Krynica Zdrój- Stary dom Zdrojowy). Na moim skierowaniu widnieją daty 25.07-14.08/ 2009. Czytając opinie kuracjuszy nie jestem za bardzo zadowolona z tego przydziału, chociaż miejsce i położenie miasteczka -super. Jeśli ktoś wybiera sie w tym terminie proszę o kontakt :[email].pl. Odpiszę na każdą wiadomość. Pozdrawiam