Busko Zdrój sanatorium Rafał
- gosiam
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2013 18:28
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 1 raz
Busko Zdrój sanatorium Rafał
- gosiam
- Super Kuracjusz

Re: Busko Zdrój sanatorium Rafał
- anikop
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 14 sie 2016 22:24
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 5
- gosiam
- Super Kuracjusz

- gosiam
- Super Kuracjusz

- anikop
- Pomocny Kuracjusz

Co roku różne biura podróży oferowały propozycje ciekawych wycieczek. Przykładowo: na Św. Krzyż w Górach Świętokrzyskich, do Krakowa, do Tarnowa, do Sandomierza, do jaskini RAJ k. Kielc i wiele innych. Były to wyjazdy jednodniowe.
W Domu Kultury działa kino. Odbywały się też tam bardzo popularne koncerty orkiestry zdrojowej. Przyjeżdżali również różni artyści z koncertami, m. in. w muszli koncertowej w parku. Było w czym wybierać i nie sposób nudzić. Jak będzie teraz? Oto jest pytanie
Tańców nie ma i to jest mankament. W RAFALE były tańce pod taką wiatą tuż przy budynku, a we WŁÓKNIARZU na tzw. dechach vis a vis RAFAŁA. Kto nie tańczył, mógł usiąść na ławeczce, posłuchać, porozmawiać, poznać kogoś. Było sympatycznie. Prawdopodobnie są tańce na GÓRCE, ale tam nie byłam, bo tam nigdy nie grali. Dopiero teraz, ale to niesprawdzone info. I idąc tam trzeba przejść przez ruchliwą jezdnię. Spory kawałek i pod górę, niestety. GÓRKA to szpital ortopedyczno-rehabilitacyjny.
Należy zaopatrzyć się w środki przeciwkomarowe, bo w tym roku inwazja... W Zdroju jest dużo zieleni, bo park stary, nowy, alejki, itp., itd., a więc warunki sprzyjające komarom.
No i ceny. Zawsze było drogo, a teraz na pewno jeszcze drożej.
Nie wiem, czy odpowiedziałam na wszystkie pytania, ale starałam się.
Życzę Paniom zdrowia, dobrego samopoczucia i niezapomnianych wrażeń z pobytu w Busku. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Aniela.
- anikop
- Pomocny Kuracjusz

Zabiegi będę miała refundowane przez NFZ.gosiam pisze: 02 sie 2020 20:41 Anikop jak znajdziesz chwilę czasu napisz jak jest obecnie w Busku. Pisałaś że jedziesz od 5 sierpnia więc przed moim wujazdem. Wiem że jedziesz komercyjnie i to zupełnie inna bajka niż NFZ ale może o zachowaniu ludzi w tym wyjątkowym czasie czy są jakieś wieczorki jak wyglądają posiłki zabiegi. Dziękuję i życzę Ci bardzo udanego wyjazdu super towarzystwa i słonecznej pogody.![]()