Reforma emerytalna
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
Reforma emerytalna
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
Re: Reforma emerytalna
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Dlaczego od tego miesiąca zwiększono aż o 2% składkę rentową? Przecież wiadomo, że sprawność już po 50-ce w wielu zawodach jest nieosiągalna.
Kolejną sprawą jest to, że wielu ludzi nie dożywa emerytury, a co się dzieje wtedy z ich składkami?
Chciałabym mieć wybór: po 35 latach odprowadzania składek na ZUS i II filar mogę sobie pójść na emeryturę, a jeśli mogę pracować i chcę mieć ją wyższą, to sobie pracuję.
Ale ale, gdzie jest mój drugi filar?
Ogólnie [cenzura];>
-
agata8
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 lut 2012 19:51
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
-
forumowicz
Polskie społeczeństwo ,jest zmęczone ,umęczane przez wieki,z niskimi płacami ,świadczeniami socjalnymi poniżej godności ,brakiem stanowisk pracy dla młodych wykształconych ludzi ,wymieniać można ,by było jeszcze.
Ale to nie wina ,tylko tego rządu ,moim zdaniem ,lecz wszystkich poprzednich,każdy z nich ma swój udział w takim stanie rzeczy .
Nie było do tej pory takiego rzadu ,który mógłby się czymś nadzwyczajnym pochwalić,.Natomiast wydłużenie wieku emerytalnego ,jest rozważane nie tylko w Polsce ,ale w innych krajach też.
Jeśli brakuje pieniedzy ,prawie na wszystko ,to jest ktoś ,czy bedzie ktoś ,kto potrafi tę sytuacje uzdrowić?
Jeszcze jedno ,gdyby w naszym pieknym kraju nie było też grup uprzywilejowanych ,które to nie odprowadzaja podatków ,a raczej odbieraja wszystkie dobra ,z premedytacją też ,/niekoniecznie te należace się /to tez sytuacja byłaby nieco klarowniejsza.
Jak by nie patrzeć ,ta "kołderka" i tak jest za krótka .
Pozdrawiam
-
forumowicz
P.s a czemu to ja jestem taka "kuracjuszka"?
Sorki przepraszamkruszynka1958 pisze:Gosiu gdzie Ty szukasz sprawiedliwości ?Jej nie uswiadczysz nawet w samym Ministerstwie Sprawiedliwości
![]()
P.s a czemu to ja jestem taka "kuracjuszka"?