"JAN KAZIMIERZ" PAWILON A - DUSZNIKI-ZDRÓJ, 2018-09-13 - 2018-10-04

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Borysek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 maja 2015 13:23
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 4

"JAN KAZIMIERZ" PAWILON A - DUSZNIKI-ZDRÓJ, 2018-09-13 - 2018-10-04

Post autor: Borysek »

Zakład lecznictwa uzdrowiskowego: ODDZIAŁ SANATORYJNY W SZPITALU UZDROWISKOWYM NR I "JAN KAZIMIERZ" PAWILON A
Adres: DUSZNIKI-ZDRÓJ, ZIELONA 23 w terminie 2018-09-13 - 2018-10-04 (liczba dni_ 21)

Przydział sprzed dwóch godzin. Patrzyłem połączenie z Koszalina, nie lubię przesiadek, pojadę chyba samochodem ;)

Ktoś, coś?? ;)
ksanty
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2018 09:58
Oddział NFZ: Lubuski

Re: "JAN KAZIMIERZ" PAWILON A - DUSZNIKI-ZDRÓJ, 2018-09-13 - 2018-10-04

Post autor: ksanty »

Mam termin od 12 września do 3 października. Jadę z Zielonej Góry i niby mam bezpośrednie połączenie, ale na miejscu byłabym po 19. Raczej ktoś z rodziny mnie podwiezie :)
Awatar użytkownika
Borysek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

ksanty pisze: 31 lip 2018 07:25 Mam termin od 12 września do 3 października. Jadę z Zielonej Góry i niby mam bezpośrednie połączenie, ale na miejscu byłabym po 19. Raczej ktoś z rodziny mnie podwiezie :)
Przeglądałem na e-podróżniku - 3 do 4 przesiadek z Koszalina :(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Borysek samochód to dobry wybór tym bardziej że tam na miejscu jest bardzo przydatny.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Borysek pisze:Przeglądałem na e-podróżniku - 3 do 4 przesiadek z Koszalina :(
Borysek to coś słabo szukałeś. Wyjazd z Koszalina 19;45 do Kłodzka - przyjazd o 6;05
i o 6;30 wyjazd do Dusznik. Na miejscu o 7;15. Jedna przesiadka i przyjazd w dobrej porze.
Ale jw. nic nie zastąpi własnego samochodu. Pozostaje tylko sprawa zaparkowania go na 3 tyg.
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2018 19:15
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: migotkaa »

witam. czy ktos moze dzwonil i pytal o parking?? albo obczail cos w tej sprawie?
ja wyczytalam gdzies ze ok.500m od sanatorium za parkiem zdrojowym jest parking strzezony za 50zl za caly pobyt.
Awatar użytkownika
Borysek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

W temacie parkingu jeszcze nie mam żadnych informacji ;)
Awatar użytkownika
Borysek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Coś tam na temat "Jana Kazimierza" mam z fejsbuczka, też tam są grupy i ludzie wymieniają się doświadczeniami :)

1. Budynek A jest lepszy niż B. Na miejscu zabiegi i stołówka. Wyżywienie ok, jeśli chce się mieć szwedzki stół na śniadanie i kolację trzeba dopłacić 9zl/doba. Ćwiczenia w basenie w ramach NFZ a po 15 można sobie popływać za dodatkową opłatą 14zl/h. Recznik jeden na turnus, można wymienić za dodatkową opłatą. Telewizor,czajnik i tragiczne Wi-Fi.... za dodatkową opłatą. Parking 10zl/doba Ale z drugiej strony parku zdrojowego jest fajny parking za darmo.

2. Zabiegi na miejscu basen a i posiłki tez dobre.

3. Bardzo dobre sanatorium ,po remoncie.plozone w parku blisko fontanny.basen i zabiegi na miejscu.Jest gdzie spacerować.wyzywienie w miarę dobre można wybrać odpowiednią dietę.Duszniki mała spokojna miejscowość.

4. Super jak ktoś jest zmotoryzowany😋 polecam więc wyprawe na Jamrozową Polane, Szczeliniec, Błędne Skały, Rancho Panderoza, wyprawe do schroniska "Pod Muflonem" no nie wspominam juz o tych urokliwych miejscach w okolicy Parku, no a dla zmotoryzowanych wypad do Polanicy, Kudowy do Nachodu, Złocienca itp. W drodze do Kudowy warto zobaczyc piękny Ogród Japoński. Myśle że tyle wystarczy aby naprawde być zadowolonym z połączenia czegoś dla zdrowia i satysfakcji poznania kraju. No a dla niezaspokojonych jeszcze codzienne tańce 😀

5. Jan Kazimierz pawilon A jest miejsce na killa aut. A u dolu parku znajduje sie parking platny

6. Baza zabiegowa super, wszystko na miejscu w budynku, basen, sala ćwiczeń oraz wszystkie zabiegi. Panie z rehabilitacji bardzo miłe, można się dogadać i przesunąć godziny zabiegów w razie potrzeby. Sam budynek stary, drewniane podłogi ale cudny i z duszą. Wi - fi tylko na piętrze w holu tv, ale zasięg słaby. Jedzenie smaczne, a w okolicy tyle atrakcji że nie sposób się nudzić. i w kawiarni Parkowej wieczorki taneczne codziennie :)

7. wszystko na miejscu :zabiegi, stołówka, basen,piekny park.... I koncerty ks. Bogdana Skowrońskiego. kawiarnia z tańcami, po drugiej stronie, idąc parkiem. Pokazy fontanny wieczorem...

8. Parking jest oczywiscie płatny.Ale w centrum jest ogromy, przestronny i niedrogi. Korzystałam wlaśnie z niego. Opieka całodobowa. 10 min drogi.

9. Byłem w Dusznikach w Janie Kazimierzu w paw. A w maju tego roku. Obiekt pięknie położony w parku zdrojowym, pokoje 1,2,3,4. Przez tel. nie mogłem zarezerwować pokoju 1 os. a na miejscu okazało się, że jest ich dużo. Opłaty wysokie, TV za turnus 96 zł, parking 10 zł/doba, WiFi słabe ale 30 zł. Zabiegi na miejscu ale brak okładania prawdziwą borowiną a Duszniki na pokładach borowinowych są położone. Są tylko plastry borowinowe, basen na miejscu a jeśli chodzi o wyżywienie to w miarę smaczne, mała ilość surówek warzywnych i jak na stół 5-6 osobowy to porcje nieduże.

10. Sanatorium ,, z duszą". Zabiegi na miejscu w budynku, jedzenie ok, personel bardzo miły. Bardzo słaby zasięg Wi-Fi, tylko na górze przy tv. 50 metrów od budynku na lewo, jest budka gdzie wszystkie wycieczki są oferowane dużo taniej niż w recepcji sanatorium. W okolicy cudowne miejsca, Błędne Skały, Jaskinia Niedźwiedzia, Szczeliniec , Zieleniec i przede wszystkim Adrspach, miasteczko skalne. Polecam szczególnie Adrspach.

I tyle ciekawostek z fejsika :)
Awatar użytkownika
Borysek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

ten parking strzeżony, o którym mowa w pkt 8, to parking Ośrodka Kultury, Sportu, Rekreacji i Turystyki na ul. Wojska Polskiego 2

11. Naprzeciw budynku sanatorium jest pijalnia a za nią ulica i mur kościelny. Wzdłuż tego muru są miejsca parkingowe, ja tam parkowałem. Z miejscami samego sanatorium słabo
ksanty
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2018 09:58
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: ksanty »

Dziękuję za informacje :D
ODPOWIEDZ