STEGNA- OWR FALA

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ama73
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 lis 2009 11:17

STEGNA- OWR FALA

Post autor: ama73 »

Witam
dostałam z ZUS skierowanie do sanatorium do OWR Fala w Stegnie - czy jest ktos na forum kto tam był i móglby napisac opinie o tym osrodku. Jest to moj pierwszy wyjazd do sanatorium. Turnus rozpoczyna się 27 listopada br.

Pozdrawiam
a.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: STEGNA- OWR FALA

Post autor: syrenka »

Witam! Poszukałam troche w internecie znalazłam forum na temat tego ośrodka.Raczej kiepsko trafiłaś .Będziesz potrzebowała chyba dużo cierpliwości tymbardziej że jest to nad morzem,więc zimno i wietrznie o tej porze roku.Kurcze będzie kiepsko.Nie ma żadnych zdjęć więc nie wiadomo nic.Życze powodzenia jak coś jeszcze znajde dam znać.Popytam może ktoś był z moich znajomych.Pozdrawiam.
Jola
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2009 19:07

Post autor: Jola »

Wygląda dobrze,życzę Ci dużo jodu i długich nadmorskich spacerów.Nad morzem jest pięknie nie tylko latem .
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Masz racje wygląda dobrze ale wejdż na strone forum tego ośrodka i poczytaj trochę .Wiadomości odstraszają .Może dla komercyjnych jest ok ale dla zus już nie.Mam nadzieje że nie będzie tak żle.Życze ci tego.I oczywiście dobrej pogody żeby nie wiało.Wszystko też zależy od tego z kim tam będziesz .Ale nie ma co krakać trzeba myśleć pozytywnie.Będzie dobrze.
Jola
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2009 19:07

Post autor: Jola »

Posty jakie prosiłaś przeczytałam ale one są stare z 2008 r , w jednym z nich napotkałam na info że ośrodek jest w trakcie remontu.Myślę ze przez rok uporali się i jest tak jak powinno być.Mam nadzieję że ama będzie mile zaskoczona bo nie taki diabeł straszny jak go namalowali :mrgreen: :D
ama73
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 lis 2009 11:17

Post autor: ama73 »

naczytałam się na forach i czuje sie zaniepokojona ale mam nadzieję,że będzie przyzwoicie - okazę się na miejscu.Tym bardzij ,że nie mam doświadczenia ani porównania bo jade pierwszy raz. Dzwoniłam tam poinformowano mnie ,że budynek jest po remoncie , pokoje dość dobrze wyposażone, niestety ośrodek posiada w swojej ofercie tylko odkryty basen ,który teraz jest remontowany ponieważ docelowo ma być całoroczny. Nie dopytałam o alternatywny basen w innym miejscu. Po 20-stym grudnia napiszę jak było, chociaż na super pogodę i ciepły piasek na plaży nie liczę :roll:
tomek89
Na forum od: 21 wrz 2012 16:13

Post autor: tomek89 »

Witam mam pytanie, ma ktoś jakies nowe wieści na temat tego ośrodka ?? DOstałem skierowanie z Zusu na turnus od 29listopada do 22 grudnia 2012r . Czy jest szansza ze ktoś to czyta :D i mi powie co tam się dzieje fajnego i zlego żeby psychicznie sie nastawic. Pewnie bede najmlodszym uczestnikiem tego turnusu - osiem dziewięć rocznik
janek1
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2012 05:46

Post autor: janek1 »

Na szczęście ośrodek blisko morza i to jedyny plus. Stegna, to mała miejscowość, nawet w sezonie nic się nie dzieje. Jedynie spacery nad morzem.
ODPOWIEDZ