StareŁłazienki w Iwoniczu Zdroju

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Renatka
Na forum od: 22 lip 2011 17:39

StareŁłazienki w Iwoniczu Zdroju

Post autor: Renatka »

Byłam w sanatorium Stare Łazienki w Iwoniczu Zdroju na przełomie Czerwca i Lipca 2011r, moje wrażenia są negatywne. Pokoje tak sobie urządzone (przełom lat 70/80 - wczesny "Gierek"), w trójce ciasno. Jedzenie fatalne porcje bardzo małe (co niektórzy chcieli sprawdzać porcje na wadze). Dla przykładu na śniadanie po dwa średniej wielkości plasterki wędliny chyba laserem cięte (nie dało się ich rozdzielić bo były tak cienkie ze się rwały )więc wychodziła jedna kromka, do tego pół porcji najmniejszej kosteczki masła (zostało sprawdzone bo kupiliśmy w pobliskim sklepie w celu sprawdzenia ) i albo ćwiartka pomidora lub zamiast pomidora parę plasterków świeżego ogórka lub coś w rodzaju cebuli (por) nie wiem do czego ?! Zupy mleczne były 2 razy w tygodniu , dodatkowo raz się zdarzyło przez cały turnus podano troszeczkę (po małej łyżeczce od herbaty ) dżem i raz miód .
Obiad zupa w wazie ale bez przesady , na drugie danie :dosłownie 3 połówki ziemniaka, mięsa to na lekarstwo o surówce nie wspomnę (wypadało po ok. łyżce takiej do zupy na głowę). Jak mężczyźnie nie jedli surówki to miałyśmy full wypas . Ale już na kolację proszę bardzo same ciężkostrawne : fasolka po bretońsku, leczo lub podobnego (parówek nie było) flaki , bigos. No można powiedzieć o co chodzi czego się czepiam ale zważywszy że kolacja była o 17:15 . Generalnie wszystkiego było mało, ale żeby warzyw nie było ! Jedzenie jak się dowiedzieliśmy dowoził catering. Gratulacje dla dietetyka który układa menu !!! Nie słyszałam pozytywnej opinii o wyżywieniu .
Prze dwa tygodnie lało nom stop żadnych rozrywek typu ping-pong , szachy czy warcaby nie wiem tzw. piłkarzyki. Czytania mieliśmy już dość ! Tylko PTTK organizował wycieczki a później niektóre były odwoływane ze względu na pogodę. Raz był koncert wiolonczelisty i na tym koniec. Oczywiście inne sanatoria były bardziej przedsiębiorcze i dużo więcej organizowały więc chodziło się gdzie indziej. Zabiegi w zakładzie przyrodoleczniczym same w sobie ok , ale pomieszczenia to dopiero ! Na ścianach grzyb, odpadające tynki (nie mówię o wszystkich piętrach bo niektóre są po remoncie ), np na czwartym piętrze wanny do kąpieli mineralnych aż strach wchodzić, ale na trzecim super!
Generalnie wszyscy nastawieni na kasę a i nic w zamian ! Nawet ankiety o pobycie ustawione były pod kątem iwonickich produktów. Nie jestem jakaś czepliwa ale już byłam w kilku sanatoriach i mam porównanie. Dobrze że chociaż było tydzień pogody to się trochę pozwiedzał, a okolice piękne!
Na koniec pochwalę Panie z recepcji (bardzo miłe i fajne ) Panie podające dania ( co ja mówię Panie ,czasami była tylko jedna na ok.50 osób )nie wspomnę o pani Ordynator i pielęgniarkach ! Dla nich Chwała !
pozdrawiam kuracjuszy i obsługę !
magdalena32
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2010 19:44

Re: StareŁłazienki w Iwoniczu Zdroju

Post autor: magdalena32 »

Straszna opinia:(Dostałam do tego sanatorium"przydział"na październik.Aż się boję myśleć,co mnie tam czeka.. :cry: Kurcze..a ponad 20 miesięcy czekałam :( Ja to jednak pecha mam..
Słupsk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lip 2011 08:18

Post autor: Słupsk »

jadę do Sanvitu i jestem ciekawa jak tam jest ,ostatnio byłam w Cieplicach na przełomnie marzec-kwiecień ,całe 21 dni dostawaliśmy jajka i serki topione porcje tak male ze szok .W innych domach sanatoryjnych panie opowiadały że bylo tak samo ,pewnie ten sam ajent .Pogoda była ponura ,kawiarnie zamknięte, nie było gdzie się podziac po południu .Wynudziłam sie okropnie ale zabiegi były super i to rekompresowało pobyt.Panie w recepcji nic nigdy nie wiedziały stale tylko rozmawiały przez telefon .Papier toaletowy trzeba było kupowac samemu -przydział to 1 rolka na całe 21 dni .Z ulga wracałam do domu .
jaga68
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 cze 2011 11:35

Post autor: jaga68 »

Witaj .Ja też jadę do Sanvitu i dwie osoby napisały mi ,że świetnie trafiłam .To sanatorium to jedno z najlepszych .Wejdż na forum ;;wyjeżdżam do sanatorium ;;i tam jest wątek o Sanvicie.Tak że głowa do góry dobrze będzie.Ja wyjeżdżam 21 sierpnia.
Słupsk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lip 2011 08:18

Post autor: Słupsk »

jaga68 pisze:Witaj .Ja też jadę do Sanvitu i dwie osoby napisały mi ,że świetnie trafiłam .To sanatorium to jedno z najlepszych .Wejdż na forum ;;wyjeżdżam do sanatorium ;;i tam jest wątek o Sanvicie.Tak że głowa do góry dobrze będzie.Ja wyjeżdżam 21 sierpnia.

ja m am od 30 lipca do 20 sierpnia ,juz wpadam na forum dzięki
ODPOWIEDZ