Połczyn Zdrój Podhale 9.12-30.12.2015

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2011 12:48

Połczyn Zdrój Podhale 9.12-30.12.2015

Post autor: ewakacz »

Witam serdecznie wszystkich formułowiczów! Wyjeżdżam do tego sanatorium na pobyt poszpitalny. Czytam wasze opinie i myślę,że chyba będzie ok,ale jeżeli ktoś z Was był teraz tzn. zdążył wrócić: Czy mógłby mi napisać na bierząco jak tam jest? Interesują mnie zabiegi,baza hotelowa i posiłki ( wystarczają czy trzeba się dożywiać jeżeli tak czy są tam jakies sklepy) i czy jest tam co robić po zabiegach? Teraz jest już chłodno,będę przebywać w okresie świątecznym. :) Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam. :serce:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Połczyn Zdrój Podhale 9.12-30.12.2015

Post autor: basiat »

Ewa, jeśli przeleciałaś wątki dotyczące Podhala i samego Połczyna, z pewnością odnalazłaś tam moje i barbary g-1 posty. My byłyśmy tam w lipcu. Myślę, że niewiele mogło się tam od tego czasu zmienić, bo tak naprawdę, jeśli chodzi o bazę hotelową, nie musi się nic zmieniać. Pokoje różne. Sporo trójek, ale są i dwójki i jedynki. Jedynki są różne: samodzielne z łazienką, w studio 2+ 1 ze wspólną łazienką i jedynki bez łazienek. Ale łazienki ogólnodostępne na korytarzach były czyste, obszerne, ze wszystkim, co potrzeba.
Ogólnie sanatorium czyste i mam nadzieję, że do tej pory poradzono sobie z okrojonym personelem sprzątającym i tym w jadalni. Jeśli tak jest, to będzie na piątkę!
Ja nie dojadałam. Nie musiałam. Ale jeśli zachodzi taka potrzeba, to Połczyn ma sporo różnych sklepów. Z dodatkowymi wszelkimi zakupami nie mam problemu!
Jeśli chodzi o zabiegi, ja byłam zadowolona. Wspaniała borowina!!!!
Prawdziwa, nie żadne plastry, wszelkie kąpiele, masaże.....Wybór spory.Obyś tylko nie trafiła do pani dr Mikulskiej, która w dziwny sposób traktowała kuracjuszy; wobec jednych była jak do rany przyłóż, wobec innych szorstka, opryskliwa,niekulturalna.I działo się to na przemian. Jedni wychodzili z gabinetu uśmiechnięci, a inni wściekli, nawet ze łzami w oczach. I wtedy miało to oddźwięk na przyznawanych zabiegach.
Co można tam robić zimą po zabiegach? Nie wiem. Latem- szczegółowo opisałam.
Życzę dobrych zabiegów, relaksu, fajnych współkuracjuszy i przyjemnej zabawy.
Basia
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Basiu bardzo dziękuje za tak szybką odpowiedź. Jeszcze jedno o której godzinie trzeba być w obiekcie tzn.od której zaczynają meldować-rozdzielać pokoje bo z tym jest różnie (w każdym sanatorium inaczej). Kochana i jeszcze jedno czy są tam jakieś kawiarnie,puby gdzie można posłuchać muzyki,potańczyć. Wielkie dzięki za info. :kwiat:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewa, jeśli chodzi o zakwaterowanie, to najlepiej zadzwoń. Może też coś się zmieniło. Latem kwaterowano w dniu przyjazdu od ok 12.00.Ale już wtedy było sporo osób oczekujących......
Zapewne, jak wszędzie- im wcześniej, tym lepiej ;) ;)
Kawiarnie są. W samym Podhalu też jest- z muzyką i tańcami. Kawiarnia jest też w pobliskiej " Marcie" z pysznymi deserami i też z tańcami. Następna jest w " Hopferówce" - też bliziutko. Więc jeśli będziesz miała fajne towarzystwo, to wieczory można spędzać codziennie przy muzyce i tańcach :lol:
W ośrodku należy być o 22.00. Tego nie dawało się omijać, nawet latem, kiedy na dworze było jasno i ludzie chcieli jeszcze spacerować w pięknym parku.......
Kontroli w pokojach nie było :D :D
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Fajnie,że jest gdzie mile spędzić czas popołudniami bo zimą gdy za oknem pochmurno i ziąb spędzanie czasu w pokoju napewno przytkacza. :? Wszystko zależy od towarzystwa bo to jest podstawa ciekawie spędzonego czasu. :lol: Basiu dzięki za wszystkie udzielone odpowiedzi. PS. Na bank zadzwonię. ;)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A potem, jak wrócisz, podziel się proszę z nami swoimi wrażeniami :kwiat:
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Obiecuję,że się podzielę. :)
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam ewakacz również byłam kuracjuszką sierpniową ale gryfu basiat wszystko opisała
a to najlepsza informacja pobyt świąteczny forumowicze życzą udanej kuracji 8-) :) :kwiat:
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam! Wielkie dzięki kobietki za miłe słowa, opinie i życzenia udanego pobytu. Myślę,że będzie ok. Zrobię wszystko,aby tak było. :P Do tej pory będąc w sanatorium miałam urocze towarzystwo. Mam nadzieję,że tym razem też tak będzie dni świąteczne i nie tylko spędzę wyśmienicie. :) Pozdrawiam wszystkich odwiedzających to forum i życzę pięknych rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia z białym śnieżnym puchem za oknem. ;)
IwonaIwona
Na forum od: 18 lis 2015 21:04
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: IwonaIwona »

Czy ktoś z lubelskiego wybiera się samochodem do Połczyna Zdroju od 09.12 chętnie dołączę się się, partycypując w kosztach podróży.
ODPOWIEDZ