Pieprzyki pod lupę ...
Pieprzyki pod lupę ...
Badajcie niewinnie wyglądające znamiona .Niech raz w roku specjalista obejrzy znamiona .Dermatoskopia jest bezbolesna i nieinwazyjna.Badajcie się aby uchronić się od bezsennych nocy i przepłakanych dni .
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Re: Pieprzyki pod lupę ...
Jakby co, to na plecach może dostrzec małż(onka) co i mnie się przytrafiło...eluunia pisze:Kochani oglądajcie swoje ciało .
Odpłatna czy bezpłatna ? To poważny dylemat, szczególnie teraz gdy wizyta u dermatologa oddaliła się kolejną granicą..eluunia pisze:Niech raz w roku specjalista obejrzy znamiona. Dermatoskopia jest bezbolesna i nieinwazyjna.
Żeby tylko.eluunia pisze: Badajcie się aby uchronić się od bezsennych nocy i przepłakanych dni .
Póki co w moim przypadku alarm okazał się przedwczesny ...
Co nie znaczy, że ...
Patrzeć na punkt -
eluunia pisze:Niech raz w roku specjalista obejrzy znamiona.
-
forumowicz
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Okazała się zmianą nowotworową...... dobrze, że łagodną. Bliznę mam widoczną ale przynajmniej wiem, ze dobrze zrobiłam.
Nie wiecie co przeżyłam czekając trzy tygodnie na badanie histopatologiczne.
Po kolejnej wizycie lekarz jednoznacznie stwierdził, że winę za takie zmiany ponosi ekspozycja na słońcu.
Zabronił mi całkowitego leżenia i wystawiania ciała na słońcu w godzinach od 11.30 do 15.00 oraz zabronił korzystania z solarium.
Mam jasną karnację skóry, nigdy nie korzystałam z solarium, które okazuje się jest bardziej szkodliwe niż słońce.
Odpowiadają za to promienie UVA, które docierają bardzo głęboko w skórę.
Przyspieszają moment pojawienia się zmarszczek i pogłębiania już istniejących.
Korzystający z solariów są przede wszystkim zagrożeni czerniakiem - jednym z najbardziej złośliwych nowotworów.
Coraz częściej występuje on u ludzi młodych, którzy najwięcej korzystają z solarium.
Na kontrolę chodzę co rok.
-
forumowicz
Tutaj się zgadzam sam mam bardzo dużo znamioneluunia pisze:Kochani oglądajcie swoje ciało .
Badajcie niewinnie wyglądające znamiona .Niech raz w roku specjalista obejrzy znamiona .Dermatoskopia jest bezbolesna i nieinwazyjna.Badajcie się aby uchronić się od bezsennych nocy i przepłakanych dni .
i co najmniej raz do roku chodzę na sprawdzanie
A myślałem , że inne oczykruszynka pisze:Mówi sie o ogladaniu swojego ciała ,jestem za i za by moje plecy obejrzało inne ciałko![]()
Bo jak mam sama to zrobić ? ostatnie lustro stłukłam nowego nie kupię
![]()
![]()