Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: zbigniew165 »

Gienia już powoli trzeba się przygotowywać psychicznie do polowania ja na zwroty, a ty na przydział nad morze..
Sanatoria mają otworzyć po feriach razem z kawiarniami, restauracjami i wtedy możemy już jechać. Pewnie tańców nie będzie jeszcze, ale zdecydowanie jedziemy, bo najważniejsze jest wyrwanie się z domu, zabiegi i spacery nad morzem.
Wczoraj byłem z kolegą naszej koleżanki z którą bawiliśmy się w Perle Bałtyku w Świnoujściu i jest w gotowości do wyjazdu.
Ja dostałem wreszcie skierowania z poradni pulmonologicznej na zdjęcie płuc, spirometrię i od poniedziałku muszę przejść te badania jak najszybciej. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Sporo osób jest w gotowości do wyjazdu :lol:
Miło byłoby spotkać znowu sympatyczną koleżankę :D a Ziutek też jedzie :?:

Skoro mus z tymi badaniami , no to je rób :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia badania mi zleciła pani doktor pulmonolog, bo musi zobaczyć, czy nie zmienić leków, które już biorę od trzech lat.
Prześwietlenie już dzisiaj zrobiłem, a spirometrię 18 grudnia mam zrobić i oba wyniki będę miał aktualne. Zobaczymy co pokażą.
Ziutek też będzie dzwonił razem ze mną o zwrot do Świnoujścia i jak się uda wyjechać, to koleżanka z Częstochowy do nas dojedzie na kilka dni do Barbarki.
Może do wyjazdu uda nam się zaszczepić/on i ja/ na Cowid-19. :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czyli jest nadzieja na spotkanie w lutym :D tak , jak pisaliśmy rok temu :D ale ja już nic nie planuję :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbyszku , Alicja była kilka dni w Świnoujściu , pisze , że jest sporo ludzi , pozdrawia Ciebie i M :D
Ma już zaklepany wyjazd w maju , namawia mnie , abym dołączyła :lol: , tyle , że ja w maju mam komisję .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia, a pytałaś Alicję w jakim ośrodku była i w jakim będzie w maju.
Być może, że ja już w maju się tam zadomowię, to pewnie się z nią spotkam.
Wszystko zależy od tego, kiedy się zaszczepię i kiedy wyjadę tam do sanatorium, bo chciał bym najpierw zaliczyć tam turnus w sanatorium i w tym czsie znaleźć tam jakieś zajęcie.
Zobaczymy jak będzie, może przyspieszą szczepienia, bo na razie się to ślimaczy i do grupy 0 dokładają cały czas jakieś inne grupy ludzi, ale nie seniorów.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Alicja nie była i w maju też nie będzie w żadnym ośrodku . To prywatna kwatera bez wyżywienia i oczywiście bez zabiegów .
Ala pytała czy będą wymagać szczepienia , zaświadczenia , wymazy ... powiedzieli , ze nie , tylko stosowanie się do obostrzeń , jeśli jakieś będą w danej chwili .

A czy Ty naprawdę nie obawiasz się tej szczepionki :?: :roll: .. w maju , to już może nie być się od kogo zarazić ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia żarty się Ciebie trzymają co do zaniku pandemi w maju. Włącz TV, bo teraz jest transmisja z posiedzenia komisji zdrowia i tam można usłyszeć, że szykuje się tyrzecia fala pandemia i na razie dla niezczepionych nie ma szans na zniesienie wiekszości obostrzeń, chyba, że do maja wyszczepią 50% społeczeństwa, co jest u nas niemożliwe.
U nas szczepienie jest tylko od poniedziałku do piątku i to w godzinach, jak pracują wszyscy. Podobnie jak robią drogi w sezonie letnim. Tylko 8 godzin dziennie i koniec dnówki.
Przy tym tępie szczepień i niechęci Polaków do szczepienia się bedziemy chodzić w maseczkach do znudzenia i mieć inne utrudnienia w życiu codziennym. :(
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No to Ci życzę , abyś się jak najszybciej zaszczepił :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam.
Myślę, że jak tylko będzie wiadome kiedy otworzą hotele i gastronomię oraz będę znał termin pobrania pierwszej dawki szczepionki wybiorę się prywatnie do Świnoujścia do ulubionego hotelu, bo od 27 lutego koszt pobytu na 8 dni wynosi 840 zł + 10 zabiegów. Termin wyjazdu oczywiście będzie zależał od terminu szczepienia lub możliwości zaszczepienia się np. w miejscu pobytu, a nie zamieszkania, tak jak było z testem, który zrobiłem w Kołobrzegu.
Czekanie na otwarcie sanatoriów może się przeciągnąć, bo na razie nikt nic nie wspomina z rządzących o ich otwarciu, a moja cierpliwość się już kończy. :roll:
ODPOWIEDZ