Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Ze zwrotów można wyjechac po 18 miesiącach od powrotu z ostatniego sanatorium.Warunkiem jest aby wniosek był ważny tzn. przed terminem weryfikacji lub po weryfikacji ,ponownie zwrócony do NFZ. Niestety opóźnienia weryfikacji bardzo komplikują korzystanie ze zwrotów.
Pozdrawiam
Bietka
Bunia, oczywiscie,powiedziałam to w żartach .Nasz kraj jest piekny ,gory, morze, jeziora, lasy.Jest tak duzo do zobaczenia.Ale gdy sie ma swoje preferencje i jeszcze wybor, dlaczego nie skorzystac?
A więc zycze Ci szybkiego ustrzelenia gór ze zwrotów, bys mogla zatęsknic za tym co Twoje.
Bietka pisze:Ze zwrotów można wyjechac po 18 miesiącach od powrotu z ostatniego sanatorium.Warunkiem jest aby wniosek był ważny tzn. przed terminem weryfikacji lub po weryfikacji ,ponownie zwrócony do NFZ.
jedno pytanko - czy opcja wyjazdu zwrotkowego przed weryfikacją oznacza, że NFZ odchodzi od weryfikacji ?
bo znaczyło by to, że sami się weryfikujemy ....
Według mnie to nie oznacza, weryfikacja jest po 18 miesiącach od złożenia wniosku a jak wcześniej pojedziemy to nas nie dotyczy.
Bietka Jak dzwoniłam na początku marca do nfz mazowieckiego to było ok. 10 propozycji wyjazdu ze zwrotów od gór po morze, do wyboru do koloru. Oczywiście termin od 2 do ok. 10 dni.
Bietka Witaj ,tak dokładnie skierowanie traci ważność w 18 miesiacu i wraca do lekarza który je wystawił ale to tylko formalność i wraca uzupełnione do NFZ.