Patrzę Alu, patrzę ale, żeby można było tak na zapas.... chociaż zdjęcia z pewnością będą przypominały ....
Witam wszystkich w kolejny piękny słoneczny dzień.
Wczoraj byłam na wycieczce do Międzybrodzia. Koszt 80 zł +33 bilet na rejs statkiem po Jeziorze Żywieckim . W trakcie słonko zaczęło się trochę chować , myśleliśmy, że deszcz spadnie ale nie do końca było ciepło i przyjemnie. Po drodze zajechaliśmy do Rychwałdu, do sanktuarium Matki Boskiej - bazylika mniejsza, potem zwiedziliśmy Żywiec i tu byłam bardzo zaskoczona. Nie myślałam , że to takie stare, ładne miasto posiadające tyle zabytków, wielki 25ha park i do tego bardzo czyste. Na koniec wiadomo w Żywcu musiało być piwo i po 20 byliśmy w ośrodku. Za kolację dostaliśmy suchy prowiant . Z wycieczki jestem bardzo zadowolona. Było nas 37 osób , można (z pewną tolerancją ) powiedzieć , że była to zdecydowana większość z wszystkich osób sprawnych ruchowo ( na 180 wszystkich uczestników)przebywających w ośrodku, oczywiście w ośrodku pozostało też kilku opiekunów osób na wózkach ale też były Panie, które mogły zostawić mężów samych więc jakby te ilości się wyrównywały. Chcę przez to powiedzieć, że na tym turnusie jest bardzo dużo osób niepełnosprawnych (głównie ruchowo) w stopniu znacznym.
Dodam jeszcze , że taka wycieczka powinna być zorganizowana wcześniej , na początku, gdyż po degustacji piwa.... kto dotąd się nie zapoznał dziś już z pewnością się zna
Dziś o 15 zajęcia z jogi. Tyle na razie lecę na zabiegi. Miłego dnia