Niepełnosprawność

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: Niepełnosprawość

Post autor: Kleinehexe »

Niezmiernie się cieszę, że jesteśmy zgodni. To obecnie towar deficytowy, nie tylko na Forum. :roll:
Zgodnie z najprostszą definicją, opartą na medycznej pragmatyce, „normalne jest to, co nie jest nienormalne”. Jak trochę przymkniemy jedno oko, to można mnie uznać za nienormalną, a jak drugie - to nawet za psychiczną, ;) :lol: więc myślę, że mogę się wypowiadać w tym temacie i nawet wyrażać takie zdanie:
Darek, nienawiść względem Hipokryta chyba Ci odbiera zdolność racjonalnego myślenia.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Czy Pani coś INSYNUJE ?

Nawet nie zwracałem uwagi na ten wpis jednak Ktoś Mi przychylny -Niestety są jeszcze takie Osoby poprosił o przeczytanie.

Czy Zaczynamy kolejną wojenkę ?

Proszę o interpretację swojej wypowiedzi

Pozdrawiam
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darku, cała wypowiedź jest skierowana tylko do Hipokryta, nic nie insynuuję i nie chcę tu czepiać się Ciebie, cytując swoje własne słowa. Jak wiesz wypowiedziałam je podczas naszej dyskusji w tym temacie. Owszem, są one dość emocjonalne, ale tak bywa podczas wymiany zdań i w pełni biorę za nie odpowiedzialność.
Na ścieżkę wojenną ze mną wszedł, zdaje się, Hipokryt, a Ty dostajesz rykoszetem. Być może mnie sprawdza, bo gdzieś rzuciłam mu wyzwanie, że może mnie cytować. :twisted: Być może jest to zawoalowana prowokacja wobec Ciebie. :? W każdym razie przepraszam :kwiat: , jeśli sprawiłam Ci przykrość i nie bierz tego do siebie, ani teraz, ani w przyszłości, jeśli sytuacja się powtórzy.
Również pozdrawiam :)
PS
Dlaczego zwracasz się do mnie per pani?  :? Zasadą forumową jest zwracać się do siebie używając nicków. :?
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Niepełnosprawość

Post autor: Hipokryt »

Kleinehexe pisze:
Darek, nienawiść względem Hipokryta chyba Ci odbiera zdolność racjonalnego myślenia.
... taka chorobliwa nienawiść to jednak może być objawem pewnej niepełnosprawności, bo na jednostkę chorobową mi to nie wygląda :roll:
A przecież nie piszemy o chorobach, lecz jesteśmy w temacie dotyczącym osób a niepełnosprawnością :?
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hipokryt, bardzo bym prosiła o sprecyzowanie komu stawiasz tę diagnozę, bo nieporozumienia powstają. :roll:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Czytam od początku wszystkie posty , i proszę mi wierzyć , nie miałam zamiaru zabierać głosu. Dlaczego ??? bo jest to dla mnie zbyt bolesne. Niemniej czytając oskarżenia o kombinatorstwo , o żerowanie na niepełnosprawnych dzieciach , po prostu PĘKŁAM. Kto nie ma w domu chorego dziecka , nie powinien w ogóle zabierać głosu w temacie ICH niepełnosprawności .
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Przepraszam , napisałam zbyt emocjonalnie , a świadczy to jedynie jak bardzo jest to bolesny temat dla mnie. Chodziło mi jedynie o osoby , które pojęcia nie mają o wychowywaniu takiego dziecka , a mają w tym temacie najwięcej do powiedzenia. Jeszcze raz przepraszam :serce:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

ewiko

Czyli Osoby posiadające Dziecko Niepełnosprawne
MOGĄ na WSZYSTKICH wylewać POMYJE - Bo Mieli "Pecha"

Znam Osobiście Kilka Rodzin z Dziećmi Niepełnosprawnymi
I NIGDY z ich Ust nie usłyszałem że

Mam Przyjaciela Kolegę od Przedszkola ,który niejednokrotnie Mi Pomógł -Pomogła Jego Małżonka
Oboje są Cenionymi Lekarzami w Cenionych Klinikach

Niestety Mają Pecha - Bo Jedna z Córek -Jest Chora
I możesz Mi wierzyć jak i Nie
Moi Synowie 38 i 36 lat
Ją Uwielbiają - Jest Ich Młodszą Księżniczką
Pomimo różnicy ponad 20 lat
Moi Wnukowie Jan i Franciszek - Wiktorię nie odstępują na krok

Widzę codziennie z jakimi Problemami Borykają się -
Ale Na miły Bóg NIGDY Nie prosili o wsparcie
Zawsze Cieszą się ,że Mają dwie Córki -Druga Dzięki Bogu i Opatrzności jest Zdrową Dziewczynką

I Podczas Spotkań Wśród znajomych NIKT nie traktuje Wiktorii jako Chorej Niepełnosprawnej

To Właśnie Mój Kolega po 30 latach szprycowania się po kolejnych laserach na oczy i po wizycie na stole u Zębali zaproponował mi wniosek o Niepełnosprawność

Wiki -pomimo porażenia Mózgowego -nie posiada Orzeczenia

Bo Jest wiele Osób KTÓRE pomagają i nikt nie wyciąga Ręki

Moi Przyjaciele-Znajomi boją się Tylko Jednego
Co wydarzy się gdyby ich zabrakło

Jest jednak taka Ekipa ,że Zapewne Pomoże Naszej Ksieżniczce

A co do Do Obrony Pana Marka
Oczywiście
To ja na niego nalatuję
Ale to nie ja Bawię się jak Pewni Panowie w wyciąganie papierów z przed lat

Czyli Co Bo Marek ma Chore Dziecko -To Marek może wszystko może bluzgać obrażać i jak powiada młodzież na wszystko ma ....
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darek, czy do Ciebie trzeba pisać wielkimi literami, byś zrozumiał co ludzie tu piszą? Jakie pomyje? :shock: Ewiko :kwiat: napisała co czuje po przeczytaniu postów z toczącej się ostatnio dyskusji, także Twoich. Zresztą przeprosiła, choć uważam, że to Ty powinieneś przeprosić opiekunów osób z niepełnosprawnościami. I nie chodzi tu wcale o Marka Hipokryta.  Czy nie rozumiesz, że na Forum może być wiele takich osób, które obrażasz swoimi wypowiedziami, bo są w podobnej  sytuacji jak on. Tkwisz w przeszłości, przepełniony po brzegi żalem, gniewem, który nie pozwala Ci dostrzec jaką przykrość sprawiasz innym. Obudź się wreszcie, świat nie kręci się wokół Ciebie i Twojej wojny z Hipokrytem. Ludzie piszą na temat zawarty w tytule i nie mają w ogóle  pojęcia o co toczy się ta wojna, bo mają większe problemy do rozwiązania.
I teraz możesz wylać na mnie wiadro swoich pomyj, może Ci ulży.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Też się nie udzielałem w tej dyskusji, ale teraz wobec ataków na Darka popieram go i przyznaję mu rację.
Działałem na rzecz osób niepełnosprawnych i nawet byłem w komitecie założycielskim Stowarzyszenia RAZEM dla Niepełnosprawnych w którym pełniłem funkcję członka komisji rewizyjnej tego stowarzyszenia.
Miałem na swoim terenie służbowym DPS, czyli Dom Pomocy Społecznej w którym były osoby w tym młode z niepełnosprawnością umysłową w większości i byłem częstym gościem tego DPS z racji obowiązków służbowych, które wtedy pełniłem.
Dlatego uważam, że mogłem zabrać głos w tym temacie.
ODPOWIEDZ