Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
vecctra
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2011 17:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Post autor: vecctra »

Heyka :)
Jutro zaczynam turnus w tym sanatorium. Dajcie jakieś informacje nowe. Pozdrawiam i dzięki.
lanta1966
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2011 12:46

Post autor: lanta1966 »

Witam.Mam skierowanie z ZUS do sanatorium Gracja w Ciechocinku w terminie 29/08/11do 21/09/11.Może ktoś też jedzie w tym terminie ?Było by raźniej :)Pozdrawiam
casiaa
Na forum od: 10 sty 2012 21:06

Post autor: casiaa »

Witam! Może był ktoś w ostatnim czasie w sanatorium Gracja i podzieliłby się informacjami, odczuciami na temat tego miejsca? Jestem z lekka przerażona różnymi opiniami na temat tego miejsca. To mój pierwszy wyjazd do sanatorium (termin 14.03.2012r ), skierowanie z Zus. Jak wygląda rehabilitacja, czas wolny, pokoje, łazienki, jaki jest przekrój wiekowy ( jestem os 30letnią)...3tyg to wydaje się strasznie długo!
wojtaspakosc
Na forum od: 12 sty 2012 13:02

Post autor: wojtaspakosc »

Witam wszystkich! Casiaa ja tez mam skierowanie na 14 marca do tego samego sanatorium co Ty. Poczytałem trochę opinii na temat tego sanatorium. Ogólnie są nieciekawe. Choć niektóre rzeczy ludzie sobie cenią. Pojedziemy ,zobaczymy. I pamiętajmy jedno: to oni sa dla nas,a nie my dla nich;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
seweras
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2012 13:12
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: seweras »

wojtaspakosc pisze:Witam wszystkich! Casiaa ja tez mam skierowanie na 14 marca do tego samego sanatorium co Ty. Poczytałem trochę opinii na temat tego sanatorium. Ogólnie są nieciekawe. Choć niektóre rzeczy ludzie sobie cenią. Pojedziemy ,zobaczymy. I pamiętajmy jedno: to oni sa dla nas,a nie my dla nich;) pozdrawiam
bylem w Gracji w tamtym roku we wrześniu osrodek troszke komunistyczny ale nie jest źle rechabilitacja jest ok rechabilitańci też jedzenie w miarę szkoda tylko że nie ma kawiarenki ale w okolicach jest ich mnóstwo czułem jakby w ciechocinku był festyn cały rok idziesz przez ciechocinek zamykasz oczy a i tak trafisz tam gdzie grają a naprawde warunki w Gracji nie sa najgorsze pokoje małe jak wszedzie ale czego wymagać za pieniądze zusu Pozdrawiam i bawcie sie dobrze
casiaa
Na forum od: 10 sty 2012 21:06

Post autor: casiaa »

Może nie będzie tak źle...Trzeba się odpowiednio nastawić ;) Pozdrawiam wszystkich!
Awatar użytkownika
seweras
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

j46 pisze:Wczoraj wróciłem z pobytu w Gracji i powiem szczerze- jestem mile zaskoczony personelem.Rehabilitanci bardzo mili i uprzejmi , mógłbym wymieniać z imienia lecz szczególnie w pamięci pozostanie mi Pan Józef pełen dobrych rad ,wyrozumienia oraz pełnej kontroli nad podopiecznym.Jeżeli chodzi o warunki pobytu to są nie najgorsze jedzenie także, tak jak pisze maciekgrrr ja także z chęcią bym tam powrócił z powodu dobrej rehabilitacji , przynajmniej w moim przypadku taka była.
Nie ważne Gracja czy inny ośrodek ważne jak kto jest nastawiony ja po zabiegach dobrze sie bawiłem ale trzeba mieć to cos w sobie wiek nie jest ważny :) :D
wojtaspakosc
Na forum od: 12 sty 2012 13:02

Post autor: wojtaspakosc »

A powiedzcie jak jest czas zorganizowany? Tak jak we wojsku?heh. Czy idzie po zajeciach wyskoczyc ,gdzies na maly balecik?
Awatar użytkownika
seweras
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

wojtaspakosc pisze:A powiedzcie jak jest czas zorganizowany? Tak jak we wojsku?heh. Czy idzie po zajeciach wyskoczyc ,gdzies na maly balecik?
Wojtas byłem w gracji we wrześniu to moje piate sanatorium więc mam poruwnanie bywałem w gorszych po zabiegach czas sobie każdy sam organizuje w ciecvhocinku codziennie sa imprezy na imprezie gdzie nie pujdziesz graja więc jak lubisz balety to bez obawy masz to zapwnione abys fajną partnerk poznał ja teraz jade 30 stycznia mam nadzieje że będzie oki
pestka1977
Na forum od: 14 lut 2012 14:15

Post autor: pestka1977 »

jade do sanatorium 19,02,2012 ilu osobowe pokoje sa dla kobiet? czy sa tam jakieś pozytywy w tym sanatorium? to moje drugie sanatorium i boje sie że to co dobre to juz raczej za mana . takie wnioski wysówam po przeczytaniu opini.
ODPOWIEDZ