Jak śpicie?

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Jak śpicie?

Post autor: Nutka »

Masz rację Ewiko ;) ja też tak mam...jak mnie coś gryzie,to mogę zapomnieć o spaniu...nawet jak tabletkę nasenną wezmę ;)
Jak mi się uda zasnąć,to po dwóch godzinach mogę wstawać,bo wiem,że już po spaniu :twisted:
Już wszystkie te sztuczki ze spacerkiem,z wietrzeniem itp.przerobiłam i nic.
Jak mam spokój i jakąś stabilizację, jest ok....i wyspać sie od czasu do czasu mogę :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Jak już nic nie pomaga ,ani spacer ani ciepłe mleko .To trzeba założyć dresik, ciepłe skarpety, wyjąć z barku flaszeczkę dobrego trunku i usiąść przy lapku kieliszek w dłoń lewą (dla praworęcznych) ,nalać sobie do pełna ...sączyć wolniutko ,słuchać muzyczki i pisać o pierdułkach na forum :twisted: :twisted: :D Może to nie to samo co sen ale za to ...jaka przyjemność :lol: :lol: :lol:
Ps.Skończyć pisanie jak zacznie się wypisywać bzdury typu "żona mnie nie rozumie " ;) :?
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Medi :kwiat: w ten sposób prędzej w alkoholizm wpadnę, niż wyleczę się z bezsenności :shock: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

A kto tu mówi o leczeniu :?: :roll: To jest sposób na wkurzanie się z powodu bezsenności :twisted: A co do alkoholizmu to .... oj tam ,oj tam .Jak to stwierdził pan Grabowski "kieliszeczek dobrej wódeczki jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodził " :twisted: :D :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

A ja dziś pospałam :) całe 7 godzin,bez przerw ;) co sprawiło,że świat wydaje mi się dużo lepszy :lol:
Przed snem wypiłam dzbanuszek .....melisy z miętą ;) czasem mi pomaga ;)
I.........całkowicie się z Wami zgadzam 1.jak mam stres mogę zapomnieć o spaniu ,nic nie pomaga :evil:
2.jak już nie mogę spać,to robię coś co sprawia mi przyjemność ;) najczęściej czytam :) przewracanie się z boku na bok wkurza i męczy :evil:
3.rano pozostaje smutna rezygnacja - jestem wykończona i do niczego się nie nadaję :( :evil:
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Gdy mam stresujący dzień,to z doświadczenia wiem że nawet jak jestem zmęczona to nici ;) ze spania,przewracanie się z boku na bok,a jak budzik dzwoni o 4.30 to bym dopiero spała.Kiedyś ktoś mi poradził: zresetuj się :lol: wypij wieczorem,piwo,drinka i tak robię,później usypiam. Następnego dnia już inaczej widzi się problem z dnia poprzedniego :oops: :oops:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Mam tak ja Wy ,ale jak funkcjonować w pracy...a końca jej nie widać :roll: :lol: :roll:
Ale nie ma co narzekać dziś się wyspałam i to jest pozytywne :) ...chcę do wód :o kiedy będzie ta niespodzianka :kwiat:
Pozdrawiam bezsennych :)
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

"Białe noce" są mi bardzo dobrze znane. Danusia57 radzi piwko, drinka, inni spacer itp. Przez lata wypróbowałam wszystkie wymienione sposoby. Niestety nie obyło się bez farmakologii. Prawdą jest, że długotrwały stres jest główną przyczyną bezsenności. Mnie pomaga czasami "wizualizacja" przyjemnych, relaksujących obrazów. Dobrych i spokojnych nocy życzę. :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Dziewczyny ,mnie zaprzyjaźniona Siostra zakonna radziła odmawiać Zdrowaśki,jeśli mam problem z zaśnięciem.
Powiem szczerze,że mi pomaga.I zasypiam :D
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Suzen każda intencja jest dobra :) czemu nie spróbować,nie zaszkodzi a może pomoże :)
ODPOWIEDZ