Pozdrawiam serdecznie
Czy już są i gdzie na grzyby?
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Re: Czy już są i gdzie na grzyby?
Kaziu :kwiat ostatnio byłam na grzybach chyba z 10 lat temu
Nie znam grzybów, znam tylko podgrzybki,borowiki i kozaki...innych nie zbieram....jechali sąsiedzi to się zabrałam, zależało mi bardziej na spacerku po lesie jak na grzybach...ale jak było to się zbierało
nie przepadam za grzybami..ale obiad mam..trochę przerobiłam na inne sposoby....nie poszłam na ilość ale na jakoś. ......
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Kazimierzu
Czekamy na relację Naszej Forumowej Koleżanki Grzybiarki.
Która chyba gdy tylko wchodzi w okolice lasów -MUSI wynieść kosz grzybów.
A później na Spotkaniach wielu podziwia jej wyroby.
Zastanawiam się Dlaczego BRAK RELACJI
No chyba ,że Ty Kazimierzu dałeś jej duże zlecenie i Dziewczyna nie może się wyrobić.
Co do grzybów.
To faktycznie w tym roku jest ich dużo i nawet nie trzeba aż tak poświecać się wychodząc do lasu bo nawet wczoraj będąc na tym ślaskim Targu warzywnym -wysyp grzybów był ogromny.
Nawet Panowie handlarze sprzedawali na kg w równych miarkach 1 lub 2 kg
Mowa tutaj o Borowikach przekrojonych na pół -aby nie było NIESPODZIANEK oraz o rewelacji jesieni - Rydzach Górskich.
Odnośnie owych Rydzy to jestem dużym fanem smażenia kapeluszy na maśle z dużą ilością czosnku
Mistrzoostwo
Oczywiście sa już w dobrej cenie -Przetwory -Susz w relatywnie dobrej cenie oraz marynaty nawet o 50% taniej niż w detalu
Czekamy na relację Naszej Forumowej Koleżanki Grzybiarki.
Która chyba gdy tylko wchodzi w okolice lasów -MUSI wynieść kosz grzybów.
A później na Spotkaniach wielu podziwia jej wyroby.
Zastanawiam się Dlaczego BRAK RELACJI
No chyba ,że Ty Kazimierzu dałeś jej duże zlecenie i Dziewczyna nie może się wyrobić.
Co do grzybów.
To faktycznie w tym roku jest ich dużo i nawet nie trzeba aż tak poświecać się wychodząc do lasu bo nawet wczoraj będąc na tym ślaskim Targu warzywnym -wysyp grzybów był ogromny.
Nawet Panowie handlarze sprzedawali na kg w równych miarkach 1 lub 2 kg
Mowa tutaj o Borowikach przekrojonych na pół -aby nie było NIESPODZIANEK oraz o rewelacji jesieni - Rydzach Górskich.
Odnośnie owych Rydzy to jestem dużym fanem smażenia kapeluszy na maśle z dużą ilością czosnku
Mistrzoostwo
Oczywiście sa już w dobrej cenie -Przetwory -Susz w relatywnie dobrej cenie oraz marynaty nawet o 50% taniej niż w detalu
-
Gość
Nie wiem Dariuszu kogo konkretnie masz na myśli, ale zapewniam że nikt ode mnie żadnego zlecenia nie dostał 
.