Czy już są i gdzie na grzyby?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Czy już są i gdzie na grzyby?

Post autor: malgorzatas »

Kaziu :kwiat ostatnio byłam na grzybach chyba z 10 lat temu :? Nie znam grzybów, znam tylko podgrzybki,borowiki i kozaki...innych nie zbieram....jechali sąsiedzi to się zabrałam, zależało mi bardziej na spacerku po lesie jak na grzybach...ale jak było to się zbierało ;) nie przepadam za grzybami..ale obiad mam..trochę przerobiłam na inne sposoby....nie poszłam na ilość ale na jakoś. ......
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Kazimierzu

Czekamy na relację Naszej Forumowej Koleżanki Grzybiarki.
Która chyba gdy tylko wchodzi w okolice lasów -MUSI wynieść kosz grzybów.
A później na Spotkaniach wielu podziwia jej wyroby.
Zastanawiam się Dlaczego BRAK RELACJI

No chyba ,że Ty Kazimierzu dałeś jej duże zlecenie i Dziewczyna nie może się wyrobić.

Co do grzybów.

To faktycznie w tym roku jest ich dużo i nawet nie trzeba aż tak poświecać się wychodząc do lasu bo nawet wczoraj będąc na tym ślaskim Targu warzywnym -wysyp grzybów był ogromny.
Nawet Panowie handlarze sprzedawali na kg w równych miarkach 1 lub 2 kg
Mowa tutaj o Borowikach przekrojonych na pół -aby nie było NIESPODZIANEK oraz o rewelacji jesieni - Rydzach Górskich.

Odnośnie owych Rydzy to jestem dużym fanem smażenia kapeluszy na maśle z dużą ilością czosnku
Mistrzoostwo

Oczywiście sa już w dobrej cenie -Przetwory -Susz w relatywnie dobrej cenie oraz marynaty nawet o 50% taniej niż w detalu
Gość

Post autor: Gość »

Nie wiem Dariuszu kogo konkretnie masz na myśli, ale zapewniam że nikt ode mnie żadnego zlecenia nie dostał 🤔😊.