Komercjuszek
-
forumowicz
Re: Komercjuszek
-
forumowicz
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Nie mam w zwyczaju zaglądać komuś do talerza
Myślę , że dobrym rozwiązaniem jest wynajęcie sobie pokoju w odpowiadającym nam pod każdym względem pensjonacie obok sanatorium i wykupić tylko zabiegi - blisko i komfortowo .
darku tu nie chodzi o żadną licytację, a jedynie o rzetelną informację.Oj drodzy państwo licytujecie się o cenę.
Była informacja, że minimum za dniówkę to 170 zł,
a ponieważ wiedziałem iż to mylna informacja więc bez szukania (bo korzystałem z tańszych pobytów)
podałem pierwsze z brzegu przykłady.
To, że później wywiązała się dyskusja, że to jednak nie 100 zł tylko 100 z jakimś ułamkiem?
Nie wiem czy takie drobiazgowe szukanie tych "groszy" czy raczej kilkunastu złotych było potrzebne
czy nie, ale chyba na forum o to chodzi, aby była dyskusja, dzięki temu forum żyje.
Nikt nikomu nie ubliżał, nikt nikogo nie obrażał. Ot dyskusja i tyle.
Przy okazji dwa słowa o moich doświadczeniach komercyjnych.
Jest różnie. W jednym sanatorium nie robią różnicy (np. Dzwonkówka w Szczawnicy),
a w innych tak np. "Zimowit" w Dusznikach- mieliśmy osobne stoliki i otrzymywaliśmy dodatkowo
a to jogurt, a to drożdżówkę (dania podstawowe były takie same), a w Arce w Kołobrzegu komercja jadała w osobnej sali- no może nie dokładnie,
ale oddzielonej parawanem od "hołoty" z NFZ i tam był szwedzki stół.
-
forumowicz
Margot, ja siedziałam przy z stoliku z osobą, która była na pobycie komercyjnym. Silą rzeczy widzisz co je, nie trzeba szczególnie się wysilać, żeby zaglądać. Mnie rozbrajały 3 talerze z suchymi ziemniakami i jeden z ziemniakami posypanymi koperkiem.margot pisze:Nigdy nie interesowałam się tym co jedzą komercyjni kuracjusze![]()
Nie mam w zwyczaju zaglądać komuś do talerza![]()
.
W "Równicy" także jest stół szwedzki dla komercyjnych, oddzielony parawanem
I dodatkowo u wielu osób powoduje dziwna manierę do przynależenia do klasy wyższej. Bo skoro są prywatnie ( co podkreślają na każdym kroku) to WYMAGAJĄ. A tego nie znoszę.
-
forumowicz
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Tacy ludzie moim zdaniem mają zaniżoną samoocenę i w związku z tym muszą gdzieś się dowartościować , być może w domu nie mają wiele do powiedzenia , w środowisku są znani więc nie bardzo mogą sobie pozwolić , a na wyjeździe jest okazja do
,, ośmieszania się "...proste jak budowa ,,narzędzia rolniczego "
Obyśmy jak najmniej takich spotykali .
-
forumowicz
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz