Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Artur 67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2019 11:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: Artur 67 »

Witam. Autobus jeżdżą z centrum miasta, z placu dokładnie naprzeciw salonu Playa do którego trzeba wejść i zrobić porządek z telefonem żeby Ruskie nas nie naciągneli ha ha ha. Między salonem playa a apteką jest sklepik zajefajnie zaopatrzony w wędliny regionalne prawdziwie wędzone. PYCHOTKA!
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Tak...w starej części jest tam wykladzina dywanowa.Jest okropna.Cuchnie z niej brudnymi skarpetami.Pryskalam po niej dezodorantami.Było jeszcze gorzej. :( Polecam pokoje nowe lub po remoncie na parterze i piętrze w budynku A.. Czyli numery 100 i 200 z kawałkami.Nie wiem jakie numery mają nowe w dobudówkach.Entropia z Paczki z Olecka była w nowej.W między czasie skontaktuję się z nią i dam Wam znać. Nowe jednak są bez balkonów. ..Suszenie prania w pokoju albo u kogoś z balkonem.Na korytarzu nie polecam mimo że stoją tam suszarki.Polecam ewentualnie zabrać z domu sznurek do prania i spinacze do bielizny.Można kombinować z oknem.
Ogólnie teren jest piękny. Las.jezioro.tężnie.siłownia pod chmurką.
Przystanek do ośrodka jest w centrum przy takim fajnym duuuuuużym mostku w rynku głównym przy deptaku.W samym sercu Goldapi.Po stronie zegara sloneczniego z tego co pamiętam. Wystarczy wejść na ten deptak i kogoś zapytać. Autobusy wjeżdżają prawie do budynku. ;)
Wspomnę .że są tam diety różne. W tym 1000 kalorii. Kobiety ktore nie podjadały pochudły 3-4 kg w ciągu turnusu.Nie wiem tylko czy jest to nadal.
Artur 67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2019 11:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Artur 67 »

Tak,nadal są 3 rodzaje posiłków a wycieczka do Wilna polega na bieganiu od kościoła do kościoła i tylko godzina wolnego dla siebie. Trochę bezsensu. Polecam jechać sobie do Rapy(Polska piramida świeżo remoncie) Twierdza Mamerki i do Stańczyków na mosty. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
adja1
Na forum od: 29 mar 2019 11:19
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: adja1 »

Czy ktoś wybiera się z Białegostoku 20.06.2019!!!!!
gosia1993
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2019 13:47

Post autor: gosia1993 »

Mam kilka pytań, czy jest jakiś dobry dojazd z Witala do miasteczka , jakiś autobus ? I czy jest tam może jakaś poczta, bo mam bliską osobę w więzieniu i chciałabym na bieżąco wysyłać listy tylko boję się , że nie będę miała tam takiej możlwości. A jak jest z tym zasięgiem? Jeśli kupię kartę plusa to będę musiała też załatwiać sprawę z roamingiem? Czy nie będzie już takiej potrzeby? Jak jest z pokojami, czy można jakoś wpłynąć na wybór , czy to pracownicy wszystkich lokują? Czy jest możliwość pojechania sobie gdzieś zwiedzać w weekend , gdy nie ma zabiegów?
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Gosiu.roming dotyczy wszystkich sieci krajowych.Można to ustawić samemu manualnie lub przed wyjazdem zrobić to w swojej placówce danej sieci.Ja tak zrobiłam.W Goldapi na mieście nie polecam gdyż trzeba kilka godzin sterczeć w kolejce i mogą tego nie zrobić. Jest tylko 1 punkt a 500 kuracjuszy.Robi też to gość w bibliotece ale nie zawsze mu coś wychodzi i można zdziwić się.
W kwestii pokoi poczytaj poprzednie posty.Dużo o tym pisałam.
Dojazd z Witala do miasteczka również jest opisany wcześniej. Dużo autobusów linii specjalnej spod Witala do centrum Gołdapi (w tym poczty.)Proponuję zabrać z sobą znaczki.Jeśli dobrze pamiętam to przy Witalu stoi skrzynka pocztowa.Jeśli jej nie ma to podejrzewam że korespondencję można przekazać do wysłania na recepcję lub komukolwiek kto jedzie do centrum.Każdego dnia większość kuracjuszy tam rusza czy to autobusem czy własnym autem na zakupy.
W soboty zabiegi z reguły kończą się do obiadu.Ewentualnie można próbować przełożyć je na wcześniejsze godziny.Czasami udaje się.Wtedy jest czas wolny do poniedziałku. O 22-giej są kontrole w pokojach czy wszyscy wrócili.
gosia1993
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2019 13:47

Post autor: gosia1993 »

Serdecznie dziękuję za informacje 🙂
mj49
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2019 08:38

Post autor: mj49 »

Witam kuracjuszy:)
Termin wyjazdu mam 20.06.2019r...mam pytanie, czy pokoje dwuosobowe są bez balkonów?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nie wszystkie dwójki są bez balkonów.
mj49
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2019 08:38

Post autor: mj49 »

Dziękuję za odpowiedź. Tylko jak trafić na dwójkę z balkonem ;)
ODPOWIEDZ