Polanica-Zdrój Wielka Pieniawa od 10 maja 2018 do 31 maja

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ghjkl
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2015 16:43
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 39

Re: Polanica-Zdrój Wielka Pieniawa od 10 maja 2018 do 31 maja

Post autor: ghjkl »

Droga pani(kamyk) w Wielkiej Pieniawie mozna zmierzyc sie z samymi przyjemnosciami.Termin wyjazdu jest wymarzony zycze duzo usmiechu i pozytywnego nastawienia.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kamyk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2018 14:04
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: kamyk »

ghjkl pisze: 25 kwie 2018 11:07 Droga pani(kamyk) w Wielkiej Pieniawie mozna zmierzyc sie z samymi przyjemnosciami.Termin wyjazdu jest wymarzony zycze duzo usmiechu i pozytywnego nastawienia.Pozdrawiam
To wiem 🙂 I mam nadzieję, że starczy czasu, by zobaczyć wszystkie piękne miejsca w bliższej i dalszej okolicy.
Chodziło, bardziej o to personel, czy będzie pomocny w różnych kwestiach oraz o takie kwiatki jak np. czajnik tylko na korytarzu do dyspozycji kuracjuszy.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Czajniki są w pokojach.
Ktoś w innym temacie dokładnie opisał czego mogą się spodziewać pacjenci kierowani przez ZUS.
Awatar użytkownika
kamyk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2018 14:04
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: kamyk »

Felice pisze: 25 kwie 2018 13:34 Czajniki są w pokojach.
Ktoś w innym temacie dokładnie opisał czego mogą się spodziewać pacjenci kierowani przez ZUS.
Niestety nie ma. Mam to od nich na mailu. Chyba, że podali błędne info.
Tez się zdziwilam: lodówka - tak, filiżanki - także są, a czajnik - nie.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie byłam z ZUSu ale czajniki w pokojach były.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Felice pisze: 25 kwie 2018 15:28 Nie byłam z ZUSu ale czajniki w pokojach były.
.....kiedyś znajomy był w kołobrzeskiej Arce
Wiadomo jaki to jest obiekt nie miał do czego się doczepić i Oficjalnie wpisał się ,że wszystko ok

ALE BRAK KORKOCIAGU !!!

Oczywiście administratorzy starają sie aby podwyższyć standardt zawsze zastanawiam się czy ten czajnik jest Najważniejszy,
Osobiście interesuje mnie czy istnieje możliwść dodatkwej wymiany reczników " Uwielbiam " reczniki nie dosuszony z aromatem wód leczniczych, czy istnieje możliwość wymiany pościeli w 1/2 turnusu obojętnie NFZ czy ZUS.

Oczywiście ważnym jest ,aby poznać Nowy obiekt jak najszybciej bo niestety Wielka Pieniawa jest dla mnie DEBIUTEM -jako obiekt, wiem z wpisów ,że są tam korytarze gdzie można zaginąć.
Wiem z wpisów ,że jest miejsce gdzie można na łonie przyrody spokojnie spozywać posiłki .
Wiem ,że ta tzw komercyjna stołówka jest urokliwa .
Cóż za 2 dwa tygodnie przekonam się jak TAM JEST.
Mam tylko dylemat czym i jak ; jechać samochodem i SZUKAĆ parkingów , czy skożystać z tzw podwózki syn poświeci się i dziadka wywiezie czy skorzystać z komunikacji PKP .

Najważniejsze ,że " ghjkl " -zapowiedział 20 dni pogody ze średnią temperaturą + 24 st C
Zresztą za namowa właśnie kupiłem kolejne krótkie spodnie a co 21 dni bez spodni garniturowych oraz BEZ krawata i marynarki - totalny hard coor :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku zadaszony taras jest do dyspozycji kuracjuszy,nie służy tylko jako stołówka. Czasem grywało siė tam w brydżyka do późnych godzin nocnych. Jak nie jest głośno można sobie tam siedzieć. Nocą obiekt jest pod opieką ochrony.
Jechać samochodem,Polanica jest świetnym miejscem wypadowym na dalsze lub bliższe wycieczki. Parking najtańszy jest jakieś 200 metrów od obiektu.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku ten parking o którym piszę jest na Dąbrowskiego. Na stronie jest numer telefonu. Możesz wcześniej zadzwonić i dogadać się.
ghjkl
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2015 16:43
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 39

Post autor: ghjkl »

Jezeli ktos nie byl w Wielkiej Pieniawie to uwazam ze spotka go mily pobyt.Ja osobiscie bede mial przyjemnosc tam goscic poraz osmy ,a ze wczesniej bywalem w wielu sanatoriach w roznych rejonach polski to nadal uwazam ze WP (zaznaczan ze jest to moja indywidualna opinia) jest klejnotem w koronie polskich uzdrowisk.Jezeli chodzi o miejsce do parkowania to jak wczesniej pisza panstwo i maja wzupelnosci racje jest niedaleko parking nad potokiem i cena rzeczywiscie jest nie wygorowana korzystalem z niego kilkakrotnie i polecam.Chodz ostatnio korzystam z parkinu tuz przy obiekcie (poprostu musze) to cena jest dosc spora za caly pobyt 280 zl. i duzo wczesnie trzeba zrobic rezerwacje ja to zrobilem trzy miesiace wczesniej. W Wielkiej Pieniawie nie sposob sie zagubic w brew pozorom nie jet to moloch typu Rownica w Ustroniu ( choc ten obiek jest dosc sympatyczny) po dwoch dniach czujemy sie jak w domu.Co moge osobiscie polecic to urokliwe cafejki i reustauracje na ciagu przy pieniawie i deptaku przy rzece Bystrzycy Dusznickiej.Moja ulubjona to Mala czarna ze stolikami pod kasztanem.Do milego spotkania Polanicy.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

...........i Co Wyrobnik po takich wpisach ma ..Robic ?
ZERO Pracy teraz wchodzimy na ujka gooogle i kukamy gdzie i co ?
Fakt 280 zeta za parking za 21 dni :o to wolę przepusc przez .............niz ........... :shock:
Dotychczas 200 złotych płaciłem za parking w Centrum Warszawy czy Katowic
ale żeby w kurorcie i JESZCZE REZERWOWAĆ ?
Posiadam tzw kartę Parkingową -która ........upoważnia
Ciekawe jak się odniosą choć słyszałem ,że Pieniawa ma swój wewnętrzny Regulami dotyczący kart -DZIWNE ,,,,że ?
Fakt przemawia za wyjazdem samochodem -ale PAMIETAM jak umierałem kilka lat temu i mam OPÓR wewnetrzny bo......
ODPOWIEDZ