Muszyna Centrum Rehabilitacji i Profilaktyki od 27.05 - 19.06.
-
kamma
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 cze 2016 20:12
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 10
Re: Muszyna Centrum Rehabilitacji i Profilaktyki od 27.05 - 19.06.
- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 9
Janusz bardzo dziękuję za obszerne sprawozdanie.Oczywiście moje zdrowie tu jest najważniejsze,a poza tym trzeba ludziom też dać zarobić:D .Lubię spacerować,kocham tańczyć
Czyli wnioskuję,że na balety to do Zapopradzia,a potem biegusiem pod górkę aby zdążyć na 22,figura będzie bez diety i wyrzeczeń
Jestem pewna,że będę zadowolona bo także lubię takie miejsca i klimaty.Mam zamiar się tam zregenerować fizycznie i psychicznie.Potrzebuję ciszy,spokoju i szaleństwa też
-
miranta
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 11 kwie 2017 16:22
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Sisi jest juz Was dwie
pozdrawiam
Ewa M.
- Anna-K
- Przyjaciel forum

Sisi bardzo fajnie.Myślę,że bliżej wyjazdu wymienimy się numerami telefonów cobyśmy nie szukały się po całym budynku
Dzwoniłam do Muszyny,jutro postaram się napisać co się podowiadywałam.
Nawet zrobiłam rezerwację pokoju,ale prawdopodobnie wybrałam źle,więc będę musiała zmienić.
Najpierw będę musiała to skonsultować z moim ziomalem Januszkiem,wydaje mi się,że on najlepiej mi doradzi.
-
forumowicz
Ale jeśli jesteś zainteresowana spacerkami to oczywiście Ogrody Sensoryczne ,o też porze to już tam powinno wszystko zakwitnąć i pachnieć jak sama nazwa wskazuje .Są fajne ścieżki wzdłuż Popradu ,jak przejdziesz most to obowiązkowo Góra Zamkowa ,skąd widok na prawdę jest przepiękny .
I kawałeczek dalej ....zapomniałem nazwy tej rzeczki ,ale wzdłuż niej jest ścieżka zdrowia ,nieco wyżej sanatorium Revita (tam byłem ).Z Góry Zamkowej można zejść inną dróżką ,łagodna ,w lesie .Takich ścieżek jest więcej ,ale to sprawdzisz na miejscu .
Czyli ogólnie jeśli ktoś lubi spacery to jest gdzie połazić .
Sklepów w Rynku pod dostatkiem ,jest tam też fajna knajpka z bardzo dobrym jedzeniem i super pizzą .
Przy kościele do zwiedzenia Ogrody Biblijne ,przeważnie jest tam przewodnik i fajnie opowiada .
No i do tego wszystkiego trzeba mieć dobry humor i trafić na fajną ekipę .
Krynica to nie jest ,ale jeśli ktoś ma taką potrzebę to tylko parę km
To na koniec Wszystkim się udającym do Muszyny udanego pobytu
- Anna-K
- Przyjaciel forum

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące mojego sanatorium,a konkretnie chodzi mi o widok z balkonu.
Chciałam mieć w miarę pokój słoneczny i zrobiłam sobie rezerwację,widok mam mieć na las.
Potem przeanalizowałam,że chyba najlepsza panorama jest na Dolinę Szczawnika i zakole Popradu.
Nie wiem,czy dobrze myślę i bardzo Cię proszę o nakierowanie mnie w dobrym kierunku.
Zastanawiam się też,czy powinnam wziąć pod uwagę piętro,czy nie ma to znaczenia ?
Rezerwację zawsze mogę zmienić,tylko oby ona była korzystna dla mnie.
Nie zamierzam za wiele spędzać czasu w budynku,ale to nie znaczy,że nie mogę mieć ładnego widoku.
Towarzystwo musi być,nie biorę innej opcji pod uwagę.Przecież jadę z ZUS-u,a tam sama młodzież wyjeżdża 18 +
Janusz Tobie i wyjeżdżającej ekipie życzę udanej,ciepłej i odjazdowej majówki.Bawcie się dobrze.
Pozdrawiam
-
forumowicz
Dzięki
- Anna-K
- Przyjaciel forum

Miałam napisać co się dowiedziałam ,ale trochę mnie z tym zeszło
Opłata TV wynosi - 55 zł.
Wypożyczenie czajnika do pokoju - 30 zł.
Jeżeli przywiezie się własny czajnik to należy uiścić opłatę za prąd w kwocie - 17 zł
Nie dopytywałam o opłatę parkingową,gdyż tym tematem nie byłam zainteresowana.
Jest na pewno płatny,a gdyby nie było miejsca to panie wskazują gdzie można zaparkować bezpłatnie.
W pokoju są 2 ręczniki,duży i mały.Wymieniane są co tydzień.
Pokoje tylko 2 osobowe,wszystkie z balkonami.
Zapomniałam zapytać czy są w pokojach lodówki,ale zrobię to następnym razem bo mam tam zamiar jeszcze przedzwonić.
Można przyjechać dzień wcześniej ,opłata wynosi 70 zł.Nie dopytałam od której godziny można już być na komercji.
Posiłki są na 2 zmiany o 8 i 9 śniadanie.
Wszystko załatwia się w dyżurce pielęgniarskiej,a na koniec dopiero recepcja.
Zabiegów jest 5 dziennie.
O 22 powinno się już być w pokoju,ponieważ będziemy wyczerpani po takiej ilości zabiegów dziennie
Myślę,że pani mówiąc to wzięła też pod uwagę parkietoterapię
Bilety z podróży należy mieć do okazania,a jeżeli ktoś przyjedzie własnym samochodem to należy podać ilość kilometrów.
No i to by było na tyle co ustaliłam.
Widzę,że dalej nie ma chętnych na wyjazd w tym samym terminie co ja.
No nic,będziemy się poznawać na miejscu.
Pozdrawiam
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Muszyna Centrum Rehabilitacji i Profilaktyki od 27.05 - 19.06.
W necie znajdujemy, iż wg www.izc.pl ilość miejsc: 130...Anna-K pisze: No nic,będziemy się poznawać na miejscu.
multum luda się poznawać będzie...