Fajny film wczoraj widziałem
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 8 razy
Re: Fajny film wczoraj widziałem
Zapomniałam napisać ,że serial na podstawie Kinga ma tytuł 22.11.63 .....miłego oglądania 
-
forumowicz
Witam ,
dzisiaj zaserwowałam sobie wyjście do kina . Film o kobietach , o ich fascynacjach, pragnieniach , samotności i miłości . Ujęcia bardzo odważne, zazwyczaj pokazuje się nagie ciało kobiety , a tu mężczyzna nie został pominięty , anatomia w pełnej kresie
........
Zjednoczone stany miłości w reżyserii Tomasza Wasilewskiego
dzisiaj zaserwowałam sobie wyjście do kina . Film o kobietach , o ich fascynacjach, pragnieniach , samotności i miłości . Ujęcia bardzo odważne, zazwyczaj pokazuje się nagie ciało kobiety , a tu mężczyzna nie został pominięty , anatomia w pełnej kresie
Zjednoczone stany miłości w reżyserii Tomasza Wasilewskiego
-
mary jo
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 mar 2015 22:05
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Jesień,czas na dobre filmy
oby tylko takie były
"Boska Florence",film o miłości;miłości do życia,do ludzi,do muzyki,pełen pasji i empatii.
Świetna /jak zawsze!\ Meryl Streep,doskonały Hugh Grant /dawniej nie przepadałam za nim/,śmiech i łzy.
Polecam gorąco
trzeba to zobaczyć 
"Boska Florence",film o miłości;miłości do życia,do ludzi,do muzyki,pełen pasji i empatii.
Świetna /jak zawsze!\ Meryl Streep,doskonały Hugh Grant /dawniej nie przepadałam za nim/,śmiech i łzy.
Polecam gorąco
-
mary jo
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 mar 2015 22:05
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Andrzej Wajda nie żyje.
Wielki Mistrz polskiego kina.
Niech spoczywa w pokoju.
Czekam Mistrzu na "Powidoki"...
Wielki Mistrz polskiego kina.
Niech spoczywa w pokoju.
Czekam Mistrzu na "Powidoki"...
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Tak ciekawie i pięknie napisała Barbara Hollender w "Rzeczpospolitej"Ale jest coś jeszcze: Wajda należy do pokolenia, które wierzyło, że sztuka może zmieniać świat. Nas jego filmy naprawdę zmieniały. Wychodziliśmy z kina silniejsi.
Dziś jest tak bardzo potrzebny. Jego ostatni film „Powidoki” o Władysławie Strzemińskim to wielkie polityczne kino. Pokazał w nim tragizm czasu, w którym władza chce decydować o kształcie sztuki. Zostawił nam ten obraz jak testament. Jak krzyk o wolność. Żebyśmy nie zapomnieli.
-
forumowicz
Dobry wieczór .
Może powiem tak ,tego filmu oglądać na pewno nie będę
Pozwolę sobie zacytować dwie opinie zanim wypowiem swoje własne zdanie .
" Aby pokazać delikatnego ,subtelnego ,wrażliwego człowieka trzeba samemu mieć w sobie choć odrobinę wrażliwości .
Ostatnia rodzina -to nieuczciwy nikczemny film .I nawet jeśli zbierze wyłącznie entuzjastyczne opinie pozostanie nieuczciwym ,nikczemnym filmem ."
" Tomku choć tak jak Ty nie wierzę ,aby coś było po drugiej stronie ,uważam że należy bronić Twojej pamięci .Bo dla mnie poznanie Ciebie było jedną z tych rzeczy ,dla których warto było żyć "
Chyba każdy z nas ma w swoim życiu takich ludzi ,niekoniecznie znanych osobiście ,niemniej jednak z których opinią ,wiedzą ,przekazywanymi wartościami się zgadzamy .którym wręcz ufamy bezgranicznie .Dla mnie jednym z takich ludzi jest Pan Wiesław Weiss którego zacytowałem powyżej .
Proszę pamiętać że to co piszę to TYLKO MOJE odczucia .
Dzisiejsze kino już dawno przestało wywierać na mnie jakiekolwiek wrażenie a wręcz co raz bardziej mnie zraża .
Pokazywanie historii prawdziwych to wielka sztuka i czy potrzebne jest przeinaczanie i pokazywanie rzeczy nieprawdziwych tylko po to żeby zebrać najlepsze opinie ,przyciągnąć reklamą widza i co najsmutniejsze czerpać z tego korzyści .
I właśnie dlatego nie obejrzę tego filmu .
Tomasz Beksiński to dla mnie jeden z trzech Mistrzów ,którzy nie tylko odkryli przede mną wielu wykonawców tak mi dzisiaj bliskich ,ale zwłaszcza Tomek pokazał i nauczył mnie co znaczy czuć muzykę ,odbierać jej piękno ,smutek ,tragedię ,jak wyłączyć się z realnego świata by przez kilkadziesiąt minut pozwolić sobie na odczuwanie tego co wielu ludzi nazywa swoim Rajem
Muzyka jest Moją Wielką Miłością ,jestem szczęśliwy że potrafię tak ją odbierać i właśnie dlatego nie chcę patrzeć jak z kogoś kogo ciągle na swój sposób kocham ktoś zrobił pośmiewisko .
Może to moje dziwactwo ale jest moje i nie chcę tego zmieniać bo jest mi z nim dobrze
Może powiem tak ,tego filmu oglądać na pewno nie będę
Pozwolę sobie zacytować dwie opinie zanim wypowiem swoje własne zdanie .
" Aby pokazać delikatnego ,subtelnego ,wrażliwego człowieka trzeba samemu mieć w sobie choć odrobinę wrażliwości .
Ostatnia rodzina -to nieuczciwy nikczemny film .I nawet jeśli zbierze wyłącznie entuzjastyczne opinie pozostanie nieuczciwym ,nikczemnym filmem ."
" Tomku choć tak jak Ty nie wierzę ,aby coś było po drugiej stronie ,uważam że należy bronić Twojej pamięci .Bo dla mnie poznanie Ciebie było jedną z tych rzeczy ,dla których warto było żyć "
Chyba każdy z nas ma w swoim życiu takich ludzi ,niekoniecznie znanych osobiście ,niemniej jednak z których opinią ,wiedzą ,przekazywanymi wartościami się zgadzamy .którym wręcz ufamy bezgranicznie .Dla mnie jednym z takich ludzi jest Pan Wiesław Weiss którego zacytowałem powyżej .
Proszę pamiętać że to co piszę to TYLKO MOJE odczucia .
Dzisiejsze kino już dawno przestało wywierać na mnie jakiekolwiek wrażenie a wręcz co raz bardziej mnie zraża .
Pokazywanie historii prawdziwych to wielka sztuka i czy potrzebne jest przeinaczanie i pokazywanie rzeczy nieprawdziwych tylko po to żeby zebrać najlepsze opinie ,przyciągnąć reklamą widza i co najsmutniejsze czerpać z tego korzyści .
I właśnie dlatego nie obejrzę tego filmu .
Tomasz Beksiński to dla mnie jeden z trzech Mistrzów ,którzy nie tylko odkryli przede mną wielu wykonawców tak mi dzisiaj bliskich ,ale zwłaszcza Tomek pokazał i nauczył mnie co znaczy czuć muzykę ,odbierać jej piękno ,smutek ,tragedię ,jak wyłączyć się z realnego świata by przez kilkadziesiąt minut pozwolić sobie na odczuwanie tego co wielu ludzi nazywa swoim Rajem
Muzyka jest Moją Wielką Miłością ,jestem szczęśliwy że potrafię tak ją odbierać i właśnie dlatego nie chcę patrzeć jak z kogoś kogo ciągle na swój sposób kocham ktoś zrobił pośmiewisko .
Może to moje dziwactwo ale jest moje i nie chcę tego zmieniać bo jest mi z nim dobrze
-
forumowicz
Janusz bardzo mi się podoba , to, że napisałeś własne zdanie i je uzasadniłeś , za takie posty należy się 
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Może nie fajny, DOBRY FILM.
To moja opinia.
Mając trochę wolnego czasu udało mi się przekonać Panie Pielęgniarki do powrotu do obiektu sanatoryjnego o 23,00.
WOŁYŃ
Film który obejrzałem w prawie pełnym kolobrzeskim kinie.
Film gdzie po seansie Wszyscy wychodzili w ciszy.
Film polecam.
To moja opinia.
Mając trochę wolnego czasu udało mi się przekonać Panie Pielęgniarki do powrotu do obiektu sanatoryjnego o 23,00.
WOŁYŃ
Film który obejrzałem w prawie pełnym kolobrzeskim kinie.
Film gdzie po seansie Wszyscy wychodzili w ciszy.
Film polecam.
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 37 razy
"Gdzie jest Dory"
Dlaczego ja kocham takie filmy
Właśnie skończyłam oglądać
Jak ktoś lubi animacje to polecam
Dlaczego ja kocham takie filmy
Właśnie skończyłam oglądać
Jak ktoś lubi animacje to polecam
- Leon43
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2014 22:24
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
długo mnie tu nie było....a filmów sporo się obejrzało tych fajnych i tych mniej, ale chciałbym polecić Wam fajny film jaki wczoraj mi sie trafił w Canal+
Tytuł - The Longest Ride czyli Najdłuższa podróż. Film z 2007 r. twórczość Nicholasa Sparksa oparta na książce...Opowieść o miłości, przeznaczeniu, zrealizowanych i niespełnionych marzeniach, śmierci i tajemnicach, złożona z dwóch wątków, które splatają się w nieoczekiwanym momencie. W pierwszym z nich oglądamy starszego pana, który po wypadku samochodowym zostaje uwięziony we wraku i w oczekiwaniu na pomoc wspomina całe swoje dotychczasowe życie, wypełnione miłością do nieżyjącej już żony. Drugi z wątków to opowieść o studentce historii sztuki, zakochanej w młodym kowboju z rodeo, który musi wrócić na arenę po ciężkim wypadku, by ratować rodzinne ranczo.
Pozdrawiam Leon
Tytuł - The Longest Ride czyli Najdłuższa podróż. Film z 2007 r. twórczość Nicholasa Sparksa oparta na książce...Opowieść o miłości, przeznaczeniu, zrealizowanych i niespełnionych marzeniach, śmierci i tajemnicach, złożona z dwóch wątków, które splatają się w nieoczekiwanym momencie. W pierwszym z nich oglądamy starszego pana, który po wypadku samochodowym zostaje uwięziony we wraku i w oczekiwaniu na pomoc wspomina całe swoje dotychczasowe życie, wypełnione miłością do nieżyjącej już żony. Drugi z wątków to opowieść o studentce historii sztuki, zakochanej w młodym kowboju z rodeo, który musi wrócić na arenę po ciężkim wypadku, by ratować rodzinne ranczo.
Pozdrawiam Leon