Ubezpieczenie na życie, polisa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: Ubezpieczenie na życie, polisa

Post autor: jacky6 »

malgonia pisze:A to o czym pisze Jacky6 to jest ubezpieczenie turystyczne, potrzebne nam jeżeli wyjeżdzamy za granice sami albo z biurem podróży a ich ubezpieczenie posiada niski zakres sum świadczeń.
dokładnie tak. chyba za mało wyraziście napislaem i Małgonia super podkreśliła...
warto się nad takim ubezpieczeniem pochylić nawet jak jesteśmy na kuracji w okolicach przygranicznych i niesie nas na ekskursję poza granicę kraju...
trzeba sprawdzić - co zabezpiecza organizator wycieczki - bo może być tak, że nic...
a w przypadku wypadku - nie daj Panie Boże - o mein lieber Gott... :shock: :shock: :shock:
tudzież, ja się będzie chciało wybrać poza granicę - w czasie kuracji - np. w wolny weekend - zarówno własnym pojazdem jak i lokalnym odpowiednikiem pekaesu...
to są naprawdę niewielkie kwoty...
a warto - i to jest odpowiedź - może odległa - na pytanie "matki założycielki" wątku...
...
będą jeszcze inne zakresy ubezpieczeń komentowane z mojej strony - ale to już wedle wolnego czasu jak i zainteresowań...

:mrgreen: ... :ugeek:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Chodzi o to ze warto, ale trzeba temu poświęcić troche czasu.Ja np dość dużo podróżuje i zawsze kupuje ubezpieczenie.Jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże.Na szczęscie nigdy mi sie przydało, ale tylko sie z tego ciesze.Zawsze kupuje ubezpieczenie turystyczne przez internet i porównuje różne oferty towarzystw.Natomiast na życie nie mam ubezpieczenia ponieważ jestem już starsza Pani i dawniej nie miałam takiej swiadomości ze trzeba to mieć.Natomiast teraz musiałam płacic wysoka składke a suma jaką otrzymaliby uposazeniu byłaby może w wyskości 20 tys.Od razu napisze że nie pracuje juz w tym zawodzie bo nie potrafiłam sie utrzymać ponieważ ubezpieczyciele zarabiają najwięcej na polisach inwestycyjnych, a ja ich nie potrafiłam wciskac klientom, bo sama bym ich nie kupiła.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witajcie :) czytam o ubezpieczycielach i ubezpieczeniach.W naszym kraju pięknym zresztą :) nie jest to takie proste.
Ubezpieczam nieruchomosci ,ubezpieczam się od chorób zdarzeń losowych,ubezpieczam auto etc.
Mam za sobą sprawę sądową z pewnym bardzo nierzetelnym ubezpieczycielem ,mam odmowę innego w wypłacie odszkodowania za operacje męża.....Mogłabym troche napisać ,ale zanudziłabym Was tą ilością treści.....bez happy endu .Tak niestety.
Jeszcze długo nie będzie u nas tak jak np we Francji ,czy innych cywilizowanych krajach szanujacych klienta.
Nie prawdą jest też to że nie czytamy regulaminów ,nie prawdą jest ,że nie zwracamy uwagi na to co zawiera pakiet danego ubezpieczyciela a ...podpisujemy.
Czytam zadaję tysiąc pytań ,a ubezpieczyciel w sposób rażący łamie zapisy umowy i walczy na noże by nic nie wypłacić w momencie powstałego problemu.
Czy warto się ubezpieczać? pewnie warto .Czy odzyskuje się należne odszkodowania? Tak jak jest to kwota mała ,duże kwoty odzyskują ci, co maja świetne znajomości w sądzie albo współpracują z nieuczciwymi przedstawicielami towarzystw ubezpieczeniowych ,dzieląc się kasą,po prostu :(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja wiem tylko jedno,ze warto zapłacić kancelarii zajmującej się odzyskiwaniem odszkodowań i mieć z tego coś niż nic.Moja znajoma po wypadku potrącenia samochodem na przejściu dla pieszych standardowo dostała 4 tysiące.Zaryzykowała,oddała sprawę kancelarii i po odliczeniu ich kosztów na jej konto wpłynęło jeszcze 30 tysięcy.
Towarzystwa ubezpieczeniowe żyją głównie z niewiedzy klienta.
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Alice i to jest prawda. Ja korzystam z usług takiej kancelarii i całe szczęście bo o wielu rzeczach, które mi się należą w ogóle nie wiedziałam. Tylko większość należnych nam rzeczy dostajemy z OC sprawcy wypadku, część należy się zaraz po wypadku, w trakcie leczenia a najwięcej rzeczy już po zakończeniu leczenia. W tym przypadku również trzeba dobrze sprawdzić takie firmy bo prowizje, które pobierają są różne - od 10 do 40%, warto popytać wśród znajomych, które mają doświadczenie z takimi firmami. I pamiętać, że takie dobre firmy nigdy nie pobierają żadnych opłat jeszcze przed załatwianiem sprawy tylko jak już ''wyciągną'' jakąś kasę to wtedy sobie odliczają prowizję.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Koleżanki róznie to z tym odzyskiwaniem należności bywa ;) ale to wybór kazdego osobisty i to rozumiem .Ja mam doświadzczenia akurat inne ,jak to w zyciu
:)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ubezpieczenie na życie...

dorzucę i ja teraz kilka swoich centusiów ...
oprócz wykupionej w firmie, poprzednio indywidualnie kontynuowanej - polisy grupowej PZU na życie ...
dalem się jeszcze jako królik doświadczalny namówić 21 lat temu firmie Amplico Life na polisę na życie...
nazwałem ją swoim III filarem...
pal licho...
wówczas wiodłem dość intensywne życie zawodowe...
dość ryzykowne...
chciałem się ubezpieczyć się i samego i uposażyć swoją połowicę...
i płacę dość spore składki...
pozostały mi jeszcze dwie, tegoroczna i za rok...
a potem ?
jak dożyję - biorę kasę i fruuu - do Thajlandii alebo i Vietnamu...
pal licho...
nawet nie podliczam, ile już im wpłaciłem do kasy...
pewnikiem więcej aniżeli dostanę...
nie cofam się z kalkulatorem wstecz...
jestem stratny...
ale gdybym tak chciał co roku taką kasę lokować w banku ...
nie ulokowałbym dobrowolnie jak wielu innych...
nie chciało by się...
i już...
mogę tylko podyskutować z tymi, co im z OFE kapitał zabrał PDT, lecz to już na priva bo to sprawa polityczna i podpada pod paragraf ...
a Admin czuwa i już...
...

:mrgreen: ... :ugeek:
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

Ubezpieczenie na życie, polisa :?: :?: :?:
Jedno wielkie oszustwo :!: :!: :!:

Doswiadczam na własnej skorze..... :cry:
Zgadnijcie ile bede miała dodatku do emerytury po 22 latach opłacania składek (wysokich :!: ) w Commercial Union od 1992r
a obecnie od 2009r po zmianie nazwy na Avivę :?: :?: :?:
Piszcie proszę typy :
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

AleksandraWroclaw pisze:
Zgadnijcie ile bede miała dodatku do emerytury po 22 latach opłacania składek (wysokich :!: ) w Commercial Union od 1992r
nie uzgodniłaś opcji wypłaty jednorazowej ?
bo ja mam wybór...

:mrgreen:
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

jacky6 pisze:
AleksandraWroclaw pisze:
nie uzgodniłaś opcji wypłaty jednorazowej ?
bo ja mam wybór...

:mrgreen:
oczywiscie,ze uzgodniłam, mam mozliwość mocno okrojonej wypłaty jednorazowej :roll: oraz wariant drugi czyli dodatku do emerytury. :roll:
ODPOWIEDZ