Czerniawa Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Adi1987l
Na forum od: 08 sie 2013 16:32
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Czerniawa Zdrój

Post autor: Adi1987l »

Acha:) no to ładne wczasy będę miał:)
Dziękuję Selene za odpowiedź.
marianek76
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2013 20:20
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: marianek76 »

Witam
Ja wybieram się do Czerniawy Z. 11 Września, proszę o jakieś informacje na świeżo jak tam jest, przeczytałem wcześniejsze wpisy i zapowiada się pozytywnie, ale jeśli ktoś może napisać co powinienem zabrać ze sobą to będę wdzięczny.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Marianek76 :kwiat: serdecznie witamy na forum :)

Co zabrać do sanatorium znajdziesz tutaj:
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... 1&start=30

Pozdrawiam :)
marianek76
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2013 20:20
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: marianek76 »

Dzięki za link Selene, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś informacje na temat sanatorium w Czerniawie Z. to proszę pisać.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
master1968
Na forum od: 28 wrz 2013 08:26

Post autor: master1968 »

Witam. Wybieram się do sanatorium w Czerniawie 8 pażdziernika z prewencji ZUS.Jadę z Częstochowy,niestety pociągiem z uwagi na niedawną operację kręgosłupa,która uniemożliwia mi kierowanie pojazdem na tej trasie.Być może ktoś też jedzie na ten turnus (kontakt tel.510 142 927).Czy można sobie wybrać pokój jednoosobowy(np.zadzwonić i poprosić o taki pokój)?
Podróż do sanatorium trochę długa czasowo,jadę pociągiem z Częstochowy do Jeleniej Góry,a potem czymś do Czerniawy?Czy jest jakieś połączenie?Tym bardziej pytam,bo w Jeleniej będę gdzieś ok.18-tej.Dzieki za odpowiedż.Pozdrawiam Master1968.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Witaj, co prawda nie byłem w Czerniawie, ale zaliczyłem dwa turnusy prewencji i za każdym razem mieszkałem w jedynce. Zadzwoń do recepcji i spróbuj, a nuż się uda. O ile ośrodek dysponuje takimi pokojami powinno być bez problemu - dzwoń, im wcześniej tym lepiej. Nie wiem czy brałeś pod uwagę podróż autobusem, bo z Częstochowy masz bezpośrednie połączenie z Wrocławiem
o 7.40 , jesteś na miejscu o 11.00, a z Wrocławia do Świeradowa jest autobus o 11.30. Z Jeleniej Góry masz busy 18.15, 20.05, 20.30 trochę późno, ale...
PS. A tak na przyszłość tego typu wątek rozwiń w temacie - Wyjeżdżam do sanatorium ;). A tutaj po powrocie napiszesz opinie o sanatorium i wrażeniach z pobytu, pozytywnych rzecz jasna :D
Powodzenia
julinka601
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2011 22:28

Post autor: julinka601 »

Nie chcę Cię martwić ale Czerniawa to nie to samo co Świeradów, jest oddalona o kilka kilometrów i kiepsko skomunikowana ze Świeradowem. O tej porze będziesz musiała rozważyć dojazd taksówką ze Świeradowa.
aril44
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 11:11
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: aril44 »

Witajcie ! Ja tam byłam w tym sanatorium na przełomie czerwca i lipca tego roku. Jesli cos chcecie wiedziec wiecej to piszcie na prv bo rzadko tutaj zaglądam :)
Pozdrawiam aril44
Awatar użytkownika
wija78
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2013 12:14
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: wija78 »

Witam, czytajac te komentarze o tym sanatorium nie wiadomo co o tym wszystkim myslec. Ja wybieram sie do Czerniawy ul. Spadzista 1-3 od 28.11.13. do 21.12.13. z ZUS Rybnik, jade pociagiem z Gliwic. Czy moze ktos tez sie tam wybiera w tym samym czasie? Pozdr.
bas123
Na forum od: 12 paź 2013 11:42
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bas123 »

Witam! :D Jadę do tego sanatorium z ZUS-u na kolejny turnus, czyli 04.11.2013. Nie wybiera się ktoś czasem z Sosnowca, Katowic lub okolic?
ODPOWIEDZ