Kołobrzeg - MEWA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Kołobrzeg - MEWA

Post autor: ewasz »

Miło mi, że moje wpisy są pomocne. W końcu po to tu jesteśmy :D

Zbieram się do napisania opinii o Arka Mega Spa na Kościuszki w Kołobrzegu ale jakoś mi weny brak...
Pozdrawiam :kwiat:
zbidyl
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 lip 2019 08:36
Oddział NFZ: Podkarpacki
Podziękowano: 4 razy

Kołobrzeg - MEWA

Post autor: zbidyl »

Kończy mi się pobyt. Jestem zadowolony z warunków, posiłków i zabiegów. Nie rozumiem tylko dlaczego w płatnej telewizji programy informacyjne po polsku to wyłącznie TVP info i TVN 24. Brak również jakichkolwiek programów Polsatu. Recepcja oczywiście nie informuje o tym, przed wykupieniem pakietu.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Szkoda, że nie byłeś wcześniej, bo wszędzie było dostępne z programów informacyjnych tylko TVP Info PIS, którego nie dało się oglądać i słuchać.
zbidyl
Kuracjusz
Kuracjusz

Ty od razu robisz z tego politykę. Nie wiem co Polsat ma wspólnego z telewizją jak to nazywasz "pisowską" Ja akurat mam w laptopie canal+ gdzie są wszystkie programy i oglądam Polsat. Pytanie było dlaczego nie informują przed wykupieniem (105 zł) o tej sytuacji. TVP info nie oglądałem wcześniej i teraz też nie oglądam.
zbidyl
Kuracjusz
Kuracjusz

Kołobrzeg - MEWA krótko 2 pierwsze dni

Dzień przed rozpoczęciem turnusu po południu

Recepcja budynku Mewa 1A. Zameldowanie do sanatorium dopiero od godziny 16. Potrzebny dowód osobisty i skierowanie z NFZ. Wykupujemy dodatkowo pakiet telewizji kablowej ( 105 zł). Otrzymujemy pokój w Mewa 3A. Dostajemy kartę pobytu, klucze, dołączony jest na breloczku chip pozwalający otwierać drzwi wejściowe do budynku, oraz plastikową kartę którą trzeba włożyć do czytnika po wejściu do pokoju ( włącza prąd w pokoju ) i faktury za pobyt. Winda uszkodzona i walizki trzeba wnosić po schodach. Na windzie jest kartka że obsługa może pomóc z bagażem. Pokój wysoki, duży. Na podłodze panele winylowe, ściany w jasnych kolorach, ta na której wisi telewizor pokryta płytą drewnopodobną. Duża szafa, obok duże lustro, dwa fotele, dwa tapczany i dwie szafki nocne nad nimi nocne lampki. Na ścianie ładne duże zdjęcie. Przy ścianie pod telewizorem długi blat z zabudowaną pod spodem lodówką. Czajnik na korytarzu, informacja że można pożyczyć do pokoju za opłatą. Ładna łazienka z prysznicem jest suszarka do włosów. Na dwie osoby dwa duże ręczniki kąpielowe, oraz jeden mały.
Dzisiejszy nocleg ze śniadaniem to (wg. rachunku) przedprzyjazd, przedłużenie pobytu 185 zł/osobę ma ten plus że już zostajemy w tym pokoju na cały pobyt w sanatorium. Wizyta u pielęgniarki w tym samym budynku, ważenie i inne informacje, potrzebna legitymacja emeryta lub numer NIP zakładu pracy, wyznaczenie wizyty na drugi dzień do lekarza z wypełnioną kartą o przyjmowanych lekach.

Dzień pierwszy

Śniadanie w budynku Mewa 1A. Później spacerek do Mewa 5 gdzie w recepcji otrzymujemy numer stolika, godziny posiłków i wybraną dietę. Obiad o 12:45. .Umówiona wizyta do lekarza w mewa 3A przesuwa się o ponad 3 godziny. Lekarka poświęca dużo czasu na dokładny wywiad. Jestem zadowolony z przepisanych zabiegów. Po badaniach w Mewie 5 odbieramy harmonogram zabiegów. Będą w różnych budynkach. Kolacja 17:15 smaczna.

Dzień drugi

Wyjście na gimnastykę na 7:10 w budynku Mewa 5. Potem na śniadanie 8:00 do budynku Mewa 1A. Następny zabieg w budynku Mewa 3B, kolejny to budynek Mewa 1A - ćwiczenia w basenie solankowym, 30 minut super gimnastyki w wodzie. Obiad o tej samej porze co wczoraj. Budynki z zabiegami są stosunkowo blisko siebie ale niektórym osobom sprawia to wiele trudności.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

To w Mewie 3 nie ma stołówki :?: :o
Tak , te Mewy są blisko siebie ... ale nie każdy jest sprawny ruchowo .
Ja mieszkałam w Mewie 2 , posiłki i wszystkie zabiegi ( poza 1 sztuką ;) ) miałam w Mewie 1 , czyli naprzeciwko ... zadowolona byłam z wszystkiego . 8-)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ostatnio na forum były opinie, że w Świnoujściu trzeba biegać na zabiegi, a tu proszę w Mewach też się biega z budynku do budynku na posiłki i zabiegi i to w Kołobrzegu :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Zbyszku , znasz Kołobrzeg i położenie Mew ... więc co tu porównywać :?: :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Znam doskonale Kołobrzeg i położenie wszystkich budynków Mew, ale pozostawię to bez komentarza.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

I ja w Mewie 2 byłem miód i wino piłem hehe gdyby nie współ spacze to był by to całkiem piękny pobyt ,pozdrawiam Zbyszek zwłaszcza niezawodny z ciebie recenzent,dziękuje
ODPOWIEDZ