Nie wiem jak to z tym wyrzucaniem wyglada,ale w tym roku gdzies na wiosne moi znajomi byli własnie w Goczałkowicach w Gwarku i małżeństwo które było na ich turnusie zostało odesłne do domu.Powód-bardzo wysokie cisnienie krwi,a w przepisach NFZ jest to przeciwskazaniem gdyz do sanatorium przyjezdżaja kuracjusze ze schorzeniami różnymi(między innymi nadcisnienie)ale unormowanymi.Sanatoryjny lekarz bał sie podjąć odpowiedzialnosci ?!Moi znajomi tez nieomal zostali odesłani (małżonek)tez z powodu wysokiego ciśnienia jednak po "negocjacjach"i zapewnieniu ,ze cisnienie unormuje sie w ciagu 2-3 dni dostali jeszcze "jedna szansę"Kuracjusz nie miał w tych dniach zabiegów (według mnie słusznie)bo nie wiadomo czy mu którys nie zaszkodzi.ciśnienie musiał kontrolować kilka razy dziennie w rezultacie zostali na turnusie i wszystko dobrze sie skończyło.Uważam,że musiał być jakiś konkretny powód,bo tak bez kogoś"wyrzucać"ena1969 pisze:Przestrzegam kuracjuszy przed udaniem się do Gwarka w Goczałkowicach Zdroju. Bądżcie przygotowani na to, że zaraz po zameldowaniu i opłaceniu pobytu i opłaty klimatycznej was WYRZUCĄ, nie bacząc z jak daleka przyjechaliście i jak wrócicie do domu,pomimo ważnego skierowania z NFZ poniżeni przez personel do domu!!! To spotkało bardzo szacowne starsze małżeństwo i byłam tego świadkiem ;-( Na dodatek nie zwrócono uiszczonej opłaty klimatycznej !
Gwarek Goczałkowice zdrój
-
bewe
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2014 21:20
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Gwarek Goczałkowice zdrój
- brrrelok

- Na forum od: 30 sie 2013 23:04
- Staż sanatoryjny: 6
-
bewe

- Na forum od: 13 sty 2014 21:20
- Staż sanatoryjny: 5
Bo tak pewnie jest-chcecie do sanatorium? to pac Goczałkowicebrrrelok pisze:w czasie mojego pobytu w 2013 w Goczałkowicach, 80% samochodów na parkingu było ze Śląskiegożartowaliśmy sobie że zrobili z Goczałkowic śląskie getto
- Jasmina55
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 cze 2014 16:26
- Staż sanatoryjny: 2
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
ewasz pisze:Pocieszeniem jest wspaniała baza zabiegowa co nie jest bez znaczenia
a reszta niech będzie milczeniem
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Gwarek Goczałkowice zdrój
zdrowo Ci spadnie po zaliczeniu "pseudo - kuracji" ...beab pisze:Ja do Gwarka na wiosnę a będzie już mi wbijał 6 roczek jak czekam . I jak tu ciśnienie ma nie rosnąc?
...
...