Odmrażają uzdrowiska

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Re: Odmrażają uzdrowiska

Post autor: alien »

Drodzy forumowicze,mam wielką prośbę,jeśli już ktoś gdzieś jest lub był w sanatorium z NFZ po odmrożeniu,napiszcie jakie zmiany (restrykcje) zaszły w porównaniu z normalnym funkcjonowaniem kurortów. Interesujące jest ,czy wszędzie w podobny sposób wprowadzono w jednakowy sposób obostrzenia sanepidu ,oraz jak funkcjonuję zaplecze rozrywkowe w ośrodkach jak i poza nimi w dobie pandemii.
Pozdro All
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Witam :D
Dobiega końca mój raj w Ciechocinku w wojskowym ,nie będę się
Rozpisywał bo na bieżąco opisywałem wszystko, oczywiście rezim tutaj jest
Balety są w wojskowym tylko dla mieszkających w ośrodku, oczywiście wychodzić,
Można i chodzić na spacerki i na balety,tu w Ciechocinku grają w stodole,zdrojowa, i zameczek bywałem tam to wiem ogulnie to jestem zadowolony z pobytu,jak i do warunków mieszkalnych,zabiegi i posiłki, co do posiłków to tylko mogę się przy czepic to do chleba w korzyczku które dają ,co posiłek to musielem gonić ale dawali
Nie było problemu to taka tylko lekka uwaga,z czystym sumieniem mogę polecić
Wojskowy ,nie żałuję wydanych piniedży za pobyt wyjeżdżam zadowolony
To na tyle ......narka :D
Awatar użytkownika
ptaszyna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2014 17:45
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: ptaszyna »

Dzień dobry i ja też byłabym wdzięczna za takie informacje...
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Serdeczne Podziękowania Wiktorze za opis obecnego działania obiektu i całej pozostałej jego otoczki w tym czasie pandemii,cieszy fakt że z pobytu jesteś zadowolony a i zapewne Cenne Zdrowie troszkę podreperowane,Pozdrawiam i Dużo Tak Cennego Zdrówka Życzę :)
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Wiktor wielkie dzięki za bieżącą informację. Wszys5kim się nam przydadzą. Jak jest w Ciechocinku dzięki Tobie wiemy ale jak jest w innych kurortach.? Czy także można chodzić na spacery , na balety czy również obowiązuje noszenie maseczka w obiekcie. Jak wyglądają posiłki i ile osób siedzi przy stole. Te i jeszcze inne wątpliwości na pewno mamy wszyscy. Szkoda że Ci którzy są w raju lub z niego wrócili nic nie napisali na naszym forum. Ja 27 sierpnia jadę z Nfz do Buska Zdrój. Oczywiście jeśli test covid będzie negatywny /pracuje z ludzmi i wszystko może się zdarzyć/. I jesli już tam będę mam zamiar wszystkich Was ba bieżąco informować o swoim pobycie.😊
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosiam,część relacji opisałem parę stron wcześniej, ale dam jeszcze raz; w ,,Zdrowiu" w Ciechocinku ,przy posiłkach siedzi się pokojami,w pokoju tylko po dwie osoby, były trzy tury posiłkowe.
Stolik czteroosobowy przedzielony wysoką płytą z poliwenglanu. Dwie osoby z jednej (jeden pokój) ,dwie z drugiej. I podobnie jeśli ktoś mieszka w jedynce,dwie osoby przy stoliku przedzielone tymże wynalazkiem.
Nie istniej coś takiego jak szwedzki stół,wazy z zupami ,czy koszyki z chlebem. Przy każdym wejściu dezynfekcja dłoni,po ośrodku porusza się w maseczkach ,na zabiegi również,przy samych zabiegach już nie . Pomiar temperatury ,wraz z potwierdzeniem,że został odbyty zawsze rano przed pierwszym zabiegiem i wieczorem ...tzw ,,Pielęgniarskie safari" (albo ustrzeli klienta,albo i nie ;) )
Posiłek otrzymujesz indywidualnie na talerzu od kelnerki z przydzieloną porcją chleba,nie ma na stolikach przypraw oraz cukru. To dozuje kelnerka osobiście i indywidualnie.
Cała reszta funkcjonuje w Ciechocinku teoretycznie normalnie z baletami włącznie. Owszem są ostrzeżenia wywieszone przy wejściach do lokali ,ale ...no właśnie i tutaj kończy się działanie covida ( a może myślenie?) z drugiej strony jak próbowaliśmy tańczyć w maseczkach to był lepszy ubaw.. piwo pite przez maseczkę też jakoś dziwnie nie trafia we właściwy otwór :lol: ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

wiktor64 pisze: 09 lip 2020 09:19 .. jestem pod wielkim wrażeniem wojskowego w Ciechocinku
...
Dzięki za opinię :D :serce:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

alien pisze: 13 lip 2020 22:31 Właśnie dzisiaj wróciłem z Kurortu Księstwa Warszawskiego czyli Ciechocinka...byłem pierwszy raz i..no to tak jak z sexem..jest przereklamowany.

Zacytowałam wybrany fragment .... bo interesuja mnie opinie nie tyle o ośrodkach , co o samej miejscowości :) ... potwierdziłeś opinie , jaką przedstawiali mi znajomi :)

Dzięki za opinię :D
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

alien pisze: 17 lip 2020 13:59 Gosiam,część relacji opisałem parę stron wcześniej, ale dam jeszcze raz; w ,,Zdrowiu" w Ciechocinku ,przy posiłkach siedzi się pokojami,w pokoju tylko po dwie osoby, były trzy tury posiłkowe.
Stolik czteroosobowy przedzielony wysoką płytą z poliwenglanu. Dwie osoby z jednej (jeden pokój) ,dwie z drugiej. I podobnie jeśli ktoś mieszka w jedynce,dwie osoby przy stoliku przedzielone tymże wynalazkiem.
Nie istniej coś takiego jak szwedzki stół,wazy z zupami ,czy koszyki z chlebem. Przy każdym wejściu dezynfekcja dłoni,po ośrodku porusza się w maseczkach ,na zabiegi również,przy samych zabiegach już nie . Pomiar temperatury ,wraz z potwierdzeniem,że został odbyty zawsze rano przed pierwszym zabiegiem i wieczorem ...tzw ,,Pielęgniarskie safari" (albo ustrzeli klienta,albo i nie ;) )
Posiłek otrzymujesz indywidualnie na talerzu od kelnerki z przydzieloną porcją chleba,nie ma na stolikach przypraw oraz cukru. To dozuje kelnerka osobiście i indywidualnie.
Cała reszta funkcjonuje w Ciechocinku teoretycznie normalnie z baletami włącznie. Owszem są ostrzeżenia wywieszone przy wejściach do lokali ,ale ...no właśnie i tutaj kończy się działanie covida ( a może myślenie?) z drugiej strony jak próbowaliśmy tańczyć w maseczkach to był lepszy ubaw.. piwo pite przez maseczkę też jakoś dziwnie nie trafia we właściwy otwór :lol: ;)
Bardzo dziękuję. Faktycznie mi umknęło że jakiś czas temu bardzo szczegółowo opisales co i jak. Dlatego tym bardziej Ci dziękuję ze poświęciłes swój czas i znalazłeś chęci by opisać swój pobyt raz jeszcze. :)
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

GIENIA...oczywiście dotyczy fragmentu o przereklamowaniu Ciechocinka...nie sexu :lol: ;) ?
Ciechocinek miałby jedną poważna zaletę...gdyby leżał nad morzem...Chociaż tereny poza kurortem ,jeśli ktoś ma rower i lubi jeździć są w miarę ciekawe.
ODPOWIEDZ