Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
ewaryz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2019 11:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: ewaryz »

Witam wszystkich.Już po komisji.Stwierdzono potrzebę rehabilitacji w zakresie narząd ruchu. A wyglądało to tak.Po zbadaniu przez lekarza Orzecznika polecił mi udać się pod pokój nr jakiś tam i poczekać.W pokoju tym dostałam pisemne orzeczenie.Pisemne orzeczenie dostała też pani ,której nie przyznano sanatorium.Tak że w ZUS Rybnik wszyscy wiedzą od razu jaki jest wynik komisji.Pani wydająca orzeczenie poinformowała mnie jeszcze,że po uprawomocnieniu się orzeczenia dostanę pocztą skierowanie gdzie i kiedy pojadę.Na moje pytanie czy można wybrać sobie gdzie chcę jechać ,bo chciałabym jak najbliżej podała mi nr telefonu do koleżanek,które się tym zajmują i po 14-tu dniach moge dzwonić,i ewentualnie coś uzgodnić.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

To gratuluję, ja będę składał w połowie kwietnia to zobaczę jak w tym roku to będzie wyglądać :) .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Gratuluję!
Ja dziś nie dałem rady tam podjechac zapytac o swoje sprawy ale jutro nie odpuszczę
Awatar użytkownika
ewaryz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2019 11:51
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: ewaryz »

Dziękuję
emilhofer90
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2018 12:01
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: emilhofer90 »

Witam chcę się odwołać do zusu do Lublina o sanatorium bo mi nie przydzielili orzeczenie dostałem. Jak się odwołać może ktoś jakiś wzór lub druk bo nie mam pojęcia jak się to pisze prosiłbym o pomoc
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Spróbuj w goglach pod "wzór odwołania od decyzji ZUS"
powodzenia :)
henrys66
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2013 20:56
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękowano: 1 raz

Post autor: henrys66 »

emilhofer90 pisze: 12 mar 2019 14:55 Witam chcę się odwołać do zusu do Lublina o sanatorium bo mi nie przydzielili orzeczenie dostałem. Jak się odwołać może ktoś jakiś wzór lub druk bo nie mam pojęcia jak się to pisze prosiłbym o pomoc
W ZUS-ie na Zana w tym wysokim budynku (na sali głównej mają gotowe druki).
krzysieekKKK20
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2015 08:42
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzysieekKKK20 »

Witam wszystkich :) :) :) właśnie jestem po komisji :) było bardzo ciężko i wogole :) ale pozytywnie dostalem sanatorium :) tylko nie wiem gdzie Pojadę.Mam czekac na list do domu przyjdzie :) mam pytanie czy moge zadzwonic do zusu i sie zapytac czy moge wybrac miejsce i termin czy zabardzo juz nie mozna :) wogole duzo sie pozmieniało.I pytanie na jaki miesiąc dawaja juz Pozdrawiam :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

na stronie ZUS pojawił się zapis że termin i miejsce kuracji można uzgodnić z pracownikiem orzecznictwa lekarskiego.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dwie strony wstecz są posty dotyczącego Twojego pytania, zdrówka.
ODPOWIEDZ