nie powiedzielisztani pisze:Czy powiedzieli,ze ubezpieczenie bedzie dzialało za 90 dni![]()
i tak się czuję poszkodowana przez ubezpieczyciela grupowego, bo płacę składki sumiennie a za operację nic nie dostałam

nie powiedzielisztani pisze:Czy powiedzieli,ze ubezpieczenie bedzie dzialało za 90 dni![]()

Goreczko, ja również mam w pracy ubezpieczenie grupowegorkaa pisze:Bardo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. Posiadam ubezpieczenie grupowe w pracy, w styczniu br miałam operację, za pobyt w szpitalu nic nie dostałam ( bo trzymali mnie tylko 3 dni ) za zwolnienie poszpitalne nic nie dostałam.....postanowiłam ubezpieczyć się indywidualnie. Wczoraj odwiedziłam pewne Towarzystwo Ubezpieczeniowe, przepytali mnie ( niemal dogłębnie) o mój stan zdrowia, wyliczyli całkiem nie małą składkę miesięczną, wyznaczyli mi czas do zastanowienia się nad ofertą , więc teraz myślę i myślę i myślę....

wracam do postu - sedna tematu - zalożonego jak widać niedawno...gorkaa pisze:Czy macie jakieś doświadczenie w kwestii wykupywania indywidualnych ubezpieczeń (polis) na życie, ubezpieczeń zdrowotnych, szpitalnych......w Towarzystwach Ubezpieczeniowych?
Czy warto się ubezpieczać?

jednym słowem "lepiej być pięknym i młodym niż starym i brzydkim"malgonia pisze:A ja powiem tak, temat jest mi znany od drugiej strony.Ubezpieczenia są potrzebne ale trzeba o tym pomysleć jak się jest w miare młodym człowiekiem.Towarzystwo ubezpieczeniowe nie jest charytaywna instytucją i nie oplaca sie ubezpieczeczać ludzi w wieku około emerytalnym.Wyjatkiem są ubezpiczenia grupowe bo jest tam wynegocjowana i składka i suma ubezpieczenia.Natomiast jeżeli przechodzimy na indywidualne kontynuowanie ubezpieczenia to zmienia sie radykalnie i składka a przeedewszystkim maleje suma świadczeń oraz zmniejsza sie zakres.Czym innym jest ubezpieczenie zdrowotne jest to dostep do placówek Lux Med i itd....oraz szybki dostęp do specjalistów tylko że tutaj tez jest limit wieku.