Coś smacznego i dobrego czyli...

Kulinarny kącik kuracjuszy. Jeśli gotowanie to Twoja pasja i chcesz się tym podzielić, pisz w tym dziale. Mile widziana posiłki, diety mogące pomóc w różnych schorzeniach.
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Coś smacznego i dobrego czyli...

Post autor: Selene »

Yoko roz wódka przed a kanapka po :lol: :lol: :lol: I oby Moczyk niestrawności nie dostał :lol: :lol: :lol:
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Selene :) :) :) dobre, jak będzie roz wódek więcej niż kanapek to niestrawność gotowa, ale niech się Moczyk wypowie jak to z nim jest. :) :) :) :)
moczyk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2011 21:58
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: moczyk »

A teraz poproszę ,
sete i szmatę !
moczyk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Normalnie ręce mi drżą !
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Moczyk :) wystarczy Ciebie spuścić z oczu a zaczynasz dzień od setki :shock: :lol: bo że ze szmatą, to jeszcze można zrozumieć :lol:
moczyk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Ta szmata to , żeby bar wytrzeć !
forumowicz

A ja robię winko ,na forumowe spotkanie ,będziecie oceniać moje i Dzi :) ok? Ale czy w Kołobrzegu hm daleko ode mnie :(
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Moje nalewki już zlane z owoców i po przefiltrowaniu dojrzewają w piwniczce:). Teraz w użyciu roczniki z przed kilku lat.
Co do wina z winogron to w szerokości geograficznej gdzie mieszkam trudno o wyhodowanie odmiany winogron nadającej się
do wyprodukowania dobrego specjału. W tym roku eksperymentuję, bo wykorzystuję winogrona z własnego ogrodu.
Nastawiłem trzy butle w/g niby sprawdzonego przepisu ale jakoś słabo pracują. Po kilku dniach burzliwej fermentacji,
teraz bulknie w rurce fermentacyjnej raz na dobę :).
Kruszynko do stycznia 2013 już niewiele czasu - wino może być za młode - ale za to kuracjuszkom wieku nie będziemy
określać :). Pozdrawiam.
forumowicz

Dzi ,to sięgniesz do zapasów ;) które nie są tak młode :lol: ja też siegnę i inni i już bedzie ok :)
Pozdrawiam ciepło :)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Kruszynko mam zapasy nieskromnie pisząc na około 100 osobowe spotkanie.Szacunki na mój kiedyś młody wiek.
Bo dzisiaj gdybym oceniał po obecnych możliwościach to grupa zdrowotnie podobnych do mnie mogła by być wielokrotnie
większa :).
Zablokowany