Pierwszy wyjazd do sanatorium,prosze o pomoc.

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Re: Pierwszy wyjazd do sanatorium,prosze o pomoc.

Post autor: Gosia43 »

Wpisz w googlae to- Sanatorium Uzdrowiskowe SANVIT w Iwoniczu-Zdroju.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

No to proporcjonalnie :D Tydzień taniej, dwa drożej.... Wspaniałej pogody,
miłego towarzystwa, a koszty.... no cóż, one są zawsze :)
Pozdrawiam.
monika2501
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 16:13

Post autor: monika2501 »

Witam wszystkich,
dostałam skierowanie z zus do uzdrowiska uniejów park na turnus "psychosomatyka", czy ktoś może wie jak wygląda taka rehabilitacja? nie wiem czego się spodziewać, czy same psychoterapie czy również jakieś zabiegi?
będę wdzięczna za odpowiedzi, pozdrawiam
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Andzeliko, z lekkim opóźnieniem, ale uprzejmie odpowiadam. Darmowe masaże suche i podwodne miałam w sanatorium w Lądku - 23 WSzUR. I muszę dodać, że naprawdę nie byłam jedyną osobą, wiele osób miało, aczkolwiek prawdą jest, że jest to jeden z droższych zabiegów w każdym sanatorium. Moja kuzynka, będąc w innej miejscowości, masaże suche dokupywała.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj emik ,dziekuję z tę info ,już mam pewne wyobrażenie gdzie i co,ponieważ ja nie trafiłam w sanatoriach ,tam gdzie byłam na "darmowe" własnie te zabiegi.A tam gdzie są płatne, są drogie ,zważając ,że turnus trwa z NFZ trwa 21 dni :)
A gdzie jeszcze uciechy? kawki ,wycieczki itp? :lol: Chyba,że tak jak mówią doświadczone kuracjuszki:..."pierwszą kawę kupujesz sama..." :lol:
To tak na "lekkie" rozpoczęcie ,dzisiejszego pieknego dnia :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Post autor: beab »

Tez jade pierwszy raz do Iwonicza i mam lekkie obawy jak tam będzie, już dowiedziałam się za pokój zapłacę około 300 tzn może być i więcej jeśli trafię na jedynkę plus opłata klimatyczna . No cóż jeśli chcemy się leczyć to musimy płacić za wygody hehh .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Beab ,masz rację do komfortu ,po prostu dopłaca się .
Opłata miejscowa ,tzw klimatyczne ,jest ustalana ,przez dana gminę na podstawie uchwały Rady Gminy ,i mogą to być różne stawki dzienne ,zależne od statusu gminy.
Natomiast z tej opłaty jest parę zwolnień ,należy wpisać w wujka google i poczytać ,kogo te zwolnienia obejmują.
Mieszkając w jedynce ,masz komfort ,"robisz " przysłowiowe co chcesz ,nikt też Ciebie nie szpieguje ,nie zrzędzi ,nie ogranicza.
Jedynka nie przeszkadza ,też w swietnym życiu towarzyskim ;) a nawet pomaga.
Życzę Ci cudownego wypoczynku :)

andzelika
kasa1979
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2012 13:24

Post autor: kasa1979 »

Witam ponownie,dzisiaj dostałem zawiadomienie z ZUSu ze jestem skierowany do sanatorium w Ustroniu o nazwie RÓŻA. Turnus zaczyna się od 4 maja,jest to piątek.Pytanie czy muszę teraz tam dzwonić czy nie.Słyszeliście o nim coś? Jest to blisko miejsca zamieszkania,zaledwie chyba 30km.
kristi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kristi »

Nie wiem czym Ty się tak przejmujesz pokoje są dobierane mniej więcej wiekowo . Razem jest weselej a wieczorami są imprezy a nie siedzenie w pokoju z kompem.Jak dostaniesz skierowanie to sprawdz co jest ośrodku ,będziesz wiedział co zabrać ;strój sportowy i kąpielówki.No i wyjściówki .Pozdrawiam
moniczka_35
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 24 lut 2017 13:57
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: moniczka_35 »

Ja kilka razy byłam na turnusach rehabilitacyjnych i było super...w tym roku też jadę 16 września.... Do Ustronia morskiego ośrodek wypoczynkowy leśna polana i myślę że będzie git majonez :lol: Zawsze przed wyjazdem sprawdzam czy w danym ośrodku są jedynki i jeśli są to zamawiam -nie jestem żadnym odludkiem aczkolwiek uważam że towarzystwo mogę znaleźć poza pokojem...iść z kimś na kawę lub na spacer ale potem lubię wrócić do pokoju i cieszyć się spokojem... Co do zabiegów...lubię zabiegi prądowe...to mrowienie pleców po takim zabiegu...bezcenne! I okłady z borowiny lub masy fango.,,i właśnie zabiegi uważam za najfajniejszą część turnusu rehabilitacyjnego ....zawsze zabieram laptopa i kijki do Nordic Walking.... Pozdrawiam i życzę wesołych świąt wielkanocnych
ODPOWIEDZ