NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
forumowicz

Re: NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Post autor: forumowicz »

Czy ktoś z łódzkiego upolował ostatnio jakiś ciekawy zwrot?
figus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2016 12:47
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: figus »

A cóż tu taka cisza, czyżby już wszyscy otrzymali przydziały? U mnie dzisiaj po prawie miesięcznej weryfikacji /wyszło z nr. 1785 wróciło z nr. 733/skierowanie pokazało się w przeglądarce. Pani z NFZ powiedziała mi w czasie rozmowy telefonicznej, że mogę spodziewać się skierowania w listopadzie czyli po 22 miesiącach /przewidywany czas oczekiwania 19 m-cy/. Skierowanie wysłane w styczniu 2015 zarejestrowane 6.02.2015. Trochę to wszystko dziwne bo wcześniej ktoś pisał, że wniosek składał również w styczniu 2015 a skierowanie otrzymał przy nr bodajże 3700 po 18 m-cach.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

ilem pisze:Czy ktoś z łódzkiego upolował ostatnio jakiś ciekawy zwrot?
Polowanie trwa :D :D :D wczoraj czyli 23 był zwrocik do Polańczyka, ale od wczoraj :( no niestety było mi bardzo przykro, że nie mogłam skorzystać, bo z dnia na dzień nie mogę wziąć urlopu. Cierpliwość mam :D ;) :D a numerków przede mną 11500-daleka droga.
forumowicz

:( od dwóch tygodni mam cofnięty wniosek do weryfikacji więc cierpliwie czekam ,byłem u swojego lekarza i jutro odsyła podstemplowany wniosek do NFZ :D Jakie zwroty dają z łódzkiego?
figus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2016 12:47

Post autor: figus »

ilem pisze::( od dwóch tygodni mam cofnięty wniosek do weryfikacji więc cierpliwie czekam ,byłem u swojego lekarza i jutro odsyła podstemplowany wniosek do NFZ :D Jakie zwroty dają z łódzkiego?
Moja weryfikacja trwała równo miesiąc. Obecnie mam nr 250 i czekam dalej. Podobno mam otrzymać skierowanie na listopad /info po moim telefonie/ a więc bedzie to ponad 21 m-cy. Co do zwrotów to trudno coś upolować.
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02

Post autor: asiulek »

Mój numer....483, wyjazd poszpitalny, prawdopodobny termin wyjazdu....luty 2017, pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

3 tygodnie jestem weryfikowany :( czyli czas oczekiwania
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2013 08:59

Post autor: ania1701 »

figus pisze:A cóż tu taka cisza, czyżby już wszyscy otrzymali przydziały? U mnie dzisiaj po prawie miesięcznej weryfikacji /wyszło z nr. 1785 wróciło z nr. 733/skierowanie pokazało się w przeglądarce. Pani z NFZ powiedziała mi w czasie rozmowy telefonicznej, że mogę spodziewać się skierowania w listopadzie czyli po 22 miesiącach /przewidywany czas oczekiwania 19 m-cy/. Skierowanie wysłane w styczniu 2015 zarejestrowane 6.02.2015. Trochę to wszystko dziwne bo wcześniej ktoś pisał, że wniosek składał również w styczniu 2015 a skierowanie otrzymał przy nr bodajże 3700 po 18 m-cach.
Witaj figus :)
Czytam tu wypowiedzi i wydaje mi się, że nasz szanowny NFZ trochę dziwnie (wybiórczo) przyznaje terminy pobytów. Chyba, że faktycznie zależy to od rodzaju schorzenia. Znajomy (wniosek składany w marcu 2015 już 2 tyg temu otrzymał przydział neurologia) na koniec listopada do Iwonicza, czyli 20 m-cy oczekiwania. I słuchajcie nie było żadnej weryfikacji!!! Ja otrzymałam inf z NFZ, że mogę się spodziewać terminu styczeń, luty 2017 :shock: :shock: :shock: , czyli 22 m-ce oczekiwania,a składałam w kwietniu 2015.
W każdym razie jest różnie, czekamy więc, bo może tak być, jak wiecie że w okresie świątecznym bywa sporo zwrotów i gdybym na taki okres otrzymała - biorę :) . Raz na dwadzieścia kilka lat jak rodzinę zostawiłabym samą , nic się nie stanie prawda :) .
Pozdrawiam wszystkich :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55

Post autor: Bozena321 »

Ja składałam w maju 2015, czyli przypadnie mi w lutym :evil: a zwrocików na razie nie ma.
fidellina
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 sie 2016 12:25
Staż sanatoryjny: 4

kolejka do sanatorium

Post autor: fidellina »

składałam wniosek w styczniu 2016 w Łódzki nfz mam na ten czas 31530 numerek kto ma podobny, serdecznie wszystkich pozdrawiam
ODPOWIEDZ