Sanatorium Wital w Gołdapi
Re: Sanatorium Wital w Gołdapi
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
-
bonia50+
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Wital
A jak było? Budynek wczesny Gierek ale czysto, ręczniki i pościel wymieniane na życzenie, brawo panie sprzątaczki, jedzenie /dieta ogólna/ smaczne -z wyjątkiem leczo i wystarczająca ilość, łasuchy dostawali dokładkę. W recepcji żelazka, w pokojach suszarki do bielizny, czajnik, przedłużacz z rozgałęziaczem. W kawiarence prasa, ciasto, piwo, kawka, kosmetyki itp. Woda ognista ze wschodu po 13 zeta
Polecam jego zabiegi co ciekawe niechętnie przepisywane przez lekarzy. Dużo wspólnych imprez, ognisk i wycieczek, nie było czasu na nudę. Wi fi tylko przy bibliotece. Telefony- najlepszy zasięg Play, koniecznie trzeba wyłączyć roaming i transmisje danych bo Putin się wcina. Okolica bardzo ładna, jest gdzie spacerować, rowerek mozna wypożyczyć, z wykrywaczem też można polatać. Pomimo najgorszego okresu luty-marzec, nie nudziliśmy się.
Generalnie polecam, co prawda to moj pierwszy pobyt i nie mam porównania, ale słyszałem opinie innych kuracjuszy.
-
mmaria
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 19 maja 2014 15:22
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Wital
Re: Wital
Dla ZUS-owcó borowina tylko w okładach, są masaże, kriokomora, są tez jedynki ale nie wiem jak i czy je załatwić. Ja byłem w dwójce na pierwszym piętrze w budynku głównym, pokój trzyosobowy z dwoma tapczanikamimmaria pisze:Jak miło super wiadomości, jak mam turnus od 23 czerwca, więc chciałbym zapytać jakie są zabiegi czy jest borowina i kriokomora, masaże, czy borowina naturalna / tak się chwalą/ , czy też plastry.... czy jest szansa na jedynkę, ja jadę z ZUS a Ty byłaś z NFZ, co należy z sobą zabrał ... co jest szczególnie potrzebne...z góry dziękuję za informacje.
Pozdrawiam