ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
bewe
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2014 21:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: bewe »

do ewasz:ewasz jestem ciekawa jak schodzą numerki u twojego małża,bo zdaje się,że szlismy "łeb w łeb"Ja z mężem na dzień dzisiejszy mam.. coś około9700,jakoś ta kolejka w ostatnim czasie kuleje...jak tak dalej pójdzie to pewnie do zimy doczekamy :(
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Pietka 50+ »

CUD ! No po prostu cud się stał i w 20-tym miesiącu oczekiwania wniosek wraca do weryfikacji :shock: szał ! Teraz w podskokach do pani doktor potem w zęby wniosek i fru do Katowic z powrotem w kolejkę. Może się uda jakiś zwrot na jesień wychaczyć ... marzenie :) Ale jak się nie uda to też płakać nie będę, bo wychodzi mi gdzieś tak maj-czerwiec 2018 . I właściwie nie wiem co lepsze ( laryngologia ).
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Ania52 »

U mnie też niespodzianka, jestem zakwalifikowana i mam nr 122734. Teraz tylko czekać,czekać,czekać i dbać o zdrowie żeby doczekać. Miłego dnia.
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pietka50+,ja na Twoim miejscu wolałabym maj albo czerwiec,bo jesienią dzień krótszy. Betina71, napisz od jakiego nr startowałaś i jaki masz aktualnie.Ewasz,dziękuję za wsparcie i miałaś rację, po 12 miesiącach wniosku nie odrzucają.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Pietka 50+
Miałam dokładnie tak samo -termin-maj,czerwiec ,lipiec a dostałam koniec listopada :evil: .Zwroty z laryngologii graniczą z cudem ,przynajmniej w tych miesiącach co napisałam.Miesięcznie jest ich malutko to i zwrotów prawie nic.Ale może ludzie ozdrowieją ,ew. w 2018 coś się zmieni na lepsze :o :roll:
Niestety wtedy jechać nie mogłam .Dlatego musiałam odczekać kolejne pół roku i dostałam skierowanie na sierpień.Czyli okres oczekiwania na wyjazd wydłużył się o ponad rok.Ale to było już z mojej "winy" ten dodatkowy rok.
Nie mniej trzeba próbować dzwonić i pytać o zwroty.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: jacky6 »

Średnia miesięczna z ostatniego kwartału to nadal 3.500 numerków.
Choć przytrafiły się momenty ( miesiące ) po 2,800 numerków.
Cała gadka dotyczy reumatologii czyli narządów ruchu.
:mrgreen: .... :geek:
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Coś te nr bardzo wolno schodzą.W takim tempie to i 3 lata nie wystarczy żeby dostać skierowanie do konkretnego sanatorium.Ostatnio czekałam 29 miesięcy, a miałam napisane,czas oczekiwania ok 26 miesięcy.Życzę spokojnej nocy.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ania52 pisze:Coś te nr bardzo wolno schodzą.W takim tempie to i 3 lata nie wystarczy żeby dostać skierowanie do konkretnego sanatorium.Ostatnio czekałam 29 miesięcy, a miałam napisane,czas oczekiwania ok 26 miesięcy.Życzę spokojnej nocy.
O tej porze roku zawsze tak jest że kolejka wolniej się przesuwa.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Ania52 pisze: Ostatnio czekałam 29 miesięcy, a miałam napisane,czas oczekiwania ok 26 miesięcy.
A kiedy to było "ostatnio" ?

:mrgreen: to przyjemnie żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ostatnio w sanatorium byłam w kwietniu 2016r. w Kołobrzegu, a wniosek składałam w listopadzie 2013r. Wspomnienia z Bałtyku bardzo dobre.Zabiegi super,jedzenie urozmaicone,pokój z lodówką,wszędzie czysto i pachnąco. Po dziesięciu dniach zmieniono pościel, a ręczniki zmieniali na życzenie.
ODPOWIEDZ