kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
koko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2013 16:55

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: koko »

samanta pisze:Witam ! Mój obecny numer 17350 czekam od listopada 2011 w małopolskim nfz. Pozdrawiam :P :P :P :P
samanta wyjedziesz gdzieś w wrzesien-pazdziernik
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Data wystawienia przez lekarza: 2012-11-22
Data wpływu do oddziału NFZ: 2012-12-14
Rodzaj leczenia: UZDROWISKOWE LECZENIE SZPITALNE DOROSŁYCH
Numer w kolejce: 2047
a może kolejka zalezy i od ..schorzenia ?
może maj/czerwiec ??
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ja też marzyłam o letnich miesiącach.Odliczałam ,a nr spadały ostatnio szybciutko.Wg. tych nr powinnam dostać na przełomie maja.Życie okazało się brutalniejsze.Nagle spadłam na dwie nogi z wysokości !!!! Rano była nadzieja ,bo przecież przede mną 9 tys. osób.Wieczorem już mina była do płaczu :( dowiedziałam się z tak mądrego urządzenia jakim jest komputer, że jadę na początku marca.Szok i tyle :o Bez dwóch zdań -miałam przed oczami wypisany termin i miejscowość.
Dlatego piszę do Was Kochani -te nr to nie zawsze prawdę mówią.Dzisiaj odebrałam na poczcie polecony ze skierowaniem.Mogę prosić o zmianę terminu ,ale tylko wtedy gdybym leżała w szpitalu ,albo pochowała kogoś z rodziny.To już pojadę ,bo te wersje odpadają -nie chcę takiego umotywowania prośby o przesunięcie wyjazdu.
Może dostanę ten urlop w marcu ,choć widziałam minę dyrekcji gdy jej o tym powiedziałam.Może nie będzie lało non-stop.Może zaświeci słoneczko 8-) takich "może" jest dużo.Jakoś nie jestem zachwycona ,a tak czekałam na wyjazd.Pozdrawiam szczęśliwców czekających na cieplejszą porę wyjazdową.Bo ja, to ani zimą ,ani wiosną nie pojadę.Marzec to marzec.Nara :cry:
ela-ela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2011 13:30
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: ela-ela »

Stokrotko dokad dostalas skierowanie i z jakiego jestes nfz-tu.Marzec tez jest fajny nie martw sie i jedz :)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Stokrotko marzenia się spełniają :) dla tego warto się zastanowić o czym marzymy :roll: weż zaświadczenie od dyr. że urlop możesz dostać w maju , w NFZ muszą się zgodzić, i zamienią Ci marzec na maj. Pisałam że ja zamieniałam z lipca na wrzesień, bez żadnych problemów , miejscowość i sanatorium zostało to same tylko termin mi zmienili :) Głowa do góry w poniedziałek działaj. Pozdrawiam serdecznie Bunia.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jestem ze śląskiego i obawiam się jednego.Jak odeślę skierowanie nawet z opinią dyrekcji, to żeby nie wyszło na to iż rezygnuję .Mam fajną miejscowość Ustroń -Kos i nie chciałabym tego zmienić na inne miejsce.Tylko ten termin.Nie dostanę tyle urlopu -muszę po części wziąść bezpłatny.Nawet o tym nie mówiłam dyrekcji.Mam zamiar w poniedziałek.Gdybym miała tą pewność że dostanę w tym samy miejscu ? Może gdybym wiedziała że ktoś ze śląskiego tak miał i tylko termin mu zmienili byłabym odważniejsza.Zastanawiam się co dalej.Bo w razie czego to odesłać skierowanie muszę na dniach.Dziękuję za cieplutkie słowa
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Stokrotko,nie wiem jak jest w śląski NFZ,u mnie niestety nie przeszedł pomysł z pismem od dyrektora. Pismo było,podpisane przez dyrektora, dwa telefony wykonane przez Niego/ :!: :!: :!: /bezpośrednio do NFZ z wyjaśnieniem, że w tym terminie nie mogę jechać/był to maj,a ja pracuje w szkole/. Nie pomogło NIC :!: :shock: :(
Dostałam wybór- albo jadę ,albo też reygnuje ,bez możliwości przełożenia terminu. Pojechałam z wielkimi kłopotami i .... było super :!:
Może więc lepiej będzie jak postarasz sie to wszystko jakos ułagodzić i jedź :!: I baw się dobrze :!: :!: :)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No to może być nie wesoło.Ja też jestem nauczycielką .Może jak osobiście odwiozę skierowanie to dowiem się konkretnie ? Mnie już uratowałby maj, czerwiec.
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2012 23:06
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jasmina »

Witaj stokrotko
Jak będziesz jechać do Katowic,to wydział uzdrowiskowy jest przeniesiony na ul.Kossuta,czy o tym wiesz?
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki Jasmina -ciągle się zastanawiam co zrobić.Żebym nie żałowała potem.Boję się że albo zabiorą ,albo dadzą na jesień to jeszcze gorzej -bo początek roku szkolnego.
Zablokowany