Dom Zdrojowy Świeradów Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
jjb
Na forum od: 07 lip 2009 09:23

Re: Dom Zdrojowy Świeradów Zdrój

Post autor: jjb »

"Balety" to dodatkowy zabieg! Zapytaj lekarza to Ci sprecyzuje dlaczego! Pobyt w sanatorium trwa trzy tygodnie, wieczory są długie, trzeba je umilić. Jak nie chcesz się nudzić, musisz sobie coś zorganizować. Nie codziennie są wspólne imprezy kulturalne. A domy sanatoryjne wiele się od siebie nie różnią. Wcześniej było to opisane ;)
magda.
Na forum od: 10 sie 2009 14:16

Post autor: magda. »

Hej! Jadę do sanatorium do Świeradowa Zdroju 14.07.2009 skierowanie mam do ,,Wacława''. Proszę o opinie na temat tego obiektu.
ana
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2009 18:19

Re świeradów zdrój -WACŁAW

Post autor: ana »

Droga ,,emi;' odpowiedziałam na emeil, i podałam swój.
Jeśli coś nie tak, odezwij się ponownie.
emi
Na forum od: 19 sie 2009 11:19

Re: Re świeradów zdrój -WACŁAW

Post autor: emi »

[quote="ana"]Droga ,,emi;' odpowiedziałam na emeil, i podałam swój.
Jeśli coś nie tak, odezwij się ponownie.[/qu
Ana, niestety nie dostałam e-maila. Jeżeli możesz to prześlij raz jeszcze. Dziękuję
ana
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2009 18:19

Re: Re świeradów zdrój -WACŁAW

Post autor: ana »

Dla EMI,
Napisz na e-mail, kesja5_[email].pl
odpisze.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: seti36 »

Witam miałem skierowanie z NFZ-tu do Domu Zdrojowego lecz tam z recepcji na dzień dobry skierowali mnie do Wiktorii.Pokoje w Wiktorii ok Pan gospodarz też OK . Badania lekarskie przeprowadzone przez Lekarza ginekologa Pana G.na słowo po niby badaniach wypisał 6 zabiegów z ,których każdy ma 4 u siebie w miejscu zamieszkania. Po próbie poproszenia o zmianę któregoś zabiegu na inny kategoryczna odmowa ,że on jest lekarzem i wie co za zabiegi zaleca. Lekarz jest nie miły , aby jakikolwiek zabieg inny dostać trzeba się wykłócić . Wszystkie zabiegi tak aby tylko jak najszybciej pozbyć się pacjent. Plastry Borowinowe -siostra- ( wyczesana na irokeza blondynka) rzucała gorące na plecy-- minus .Siostry z Zdrojowego laser , prądy ---- plus .Basen radoczynny OK i Siostry też OK--- plus .Bicze szkockie do bani --minus.Balety w Domu zdrojowym na jedno Kopyto co dziennie te same melodie ,przy większej ilości par sauna na parkiecie.Aby się dobrze pobawić trzeba wędrować polecam Hotel Narcyz graja tylko w czwartki, Villę Vital graja co drugi, dzień.Wycieczki oferowane przez Dom Zdrojowy polecam tylko Pragę i Skalne Miasto reszta do bani. Jak ktoś chce więcej informacji to pytać chętnie odpowiem
Awatar użytkownika
atkabe
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2009 09:03
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: atkabe »

12 września wróciłam ze Świeradowa. Mój pobyt był finansowany przez ZUS. Zakwaterowano mnie w Domu Zdrojowym. Warunki nie komfortowe, ale zupełnie przyzwoite. Pokój czteroosobowy, ale bez dramatu. Obsługa super. Jedzenie jako takie, ale dało się przeżyć. Niestety zabiegów jak na lekarstwo. Ogólnie rzecz biorąc, gdy pogoda dopisuje jest super, natomiast w razie niepogody pozojtają posiady pokojowe lub kawiarniane, ale nie jest źle :P ;)
Vuj
Na forum od: 25 wrz 2009 15:50

Post autor: Vuj »

Jadę do sanatorium w ramach ZUS 8 października. Czy jest możliwość jakiegoś wpływu na to, gdzie się zostanie zakwaterowanym ? Gdzie polecacie? Czy jest możliwość dopłaty do pokoju 1osobowego ? Mam 24lata i nie chciałbym dzielić pokoju z dużo starszą osobą. Jak sądzę kuracjuszy :D w moim wieku nie jest specjalnie dużo. Orientujecie się jak wygląda sprawa z internetem ?
Tomasz z Wrocławia
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: seti36 »

Witam na to gdzie zostaniesz zakwaterowany masz mały wpływ .Do pokoju jedno osobowego dopłacasz w granicach 600 zł.A co do internetu nie ma tam żadnej kawiarenki internetowej jedynie jak ktoś będzie miał neta prywatnie na radiówce to się może wepniesz.
Izulka-1
Na forum od: 30 paź 2009 20:39

Post autor: Izulka-1 »

Witam serdecznie
Czy ktoś może wybiera się pod koniec listopada- początek grudnia do Domu Zdrojowego w Świeradowie? Ja turnus reh. zaczynam od 27 listopada b.r.
Pozdrawiam
Iza
ODPOWIEDZ