Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Betina71 »

wiesniaczkaela pisze:W co ja się wpakowałam i to na własna prośbę :evil: :evil: :evil: No może nie do końca .Zarzucono mi że rentę pobierałam a rehabilitować się nie chciałam .To złożyłam . :shock:
Nie było moim zamiarem by Cię straszyć lub zniechęcić . Opisałam tylko realia jakie zastałam podczas moich 2 pobytów w ramach prewencji rentowej z ZUS.
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 cze 2012 22:04
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malgi »

peone56 pisze:Witam, czytam i nie dowierzam ,o 22.00 zamykają drzwi i kontrola w pokojach ;) Bardzo lubię podziwiać nadmorski wschód słońca ,otworzą mi drzwi przed godz. 6.00 :?:
Chyba tak źle nie będzie i na wschód słońca damy radę się wyrwać?
A z przepustkami na weekend chyba nie jest tak strasznie - byłam dwa razy z ZUS - raz w Kamieniu Pomorskim, a raz w Sobieszewie i za każdym razem na weekendy wyjeżdżałam do rodziny. :)
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Hm przecież to nie są wczasy i wolnoć Tomku w swoim domku. A swoja drogą strasznie mi przeszkadzały takie ranne ptaszki zwłaszcza jak akurat pod moimi drzwiami na pogaduchy sobie przystanęły ;)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Wczasy to za pewne nie są :roll: .To będzie mój pierwszy wyjazd i wygląda mi to raczej na obóz przetrwania :lol:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Elu :-) nie nastawiaj się, że będzie to obóz przetrwania, bo tak nie będzie.
1. Pozytywne myślenie
2. Zaliczenie zabiegów, które są priorytetem
3. Relaks, odpoczynek i robienie tego co chcesz ;) ;)
4. Nie gotujesz i nie sprzątasz ;)
itd, itp...
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Jakieś tu dziwne i straszne rzeczy piszecie :lol:
Najbardziej dziwi mnie to "jęczenie" o przepustki :) wyjeżdżam z domu na 24 dni i koniec,nie ma mnie :D to są moje dni na relaks i rehabilitację i wykorzystuję je na max,tak jak chcę.I nie jest to absolutnie obóz przetrwania :lol:
Strasznie mnie też dziwi ten pęd do domu "bo zabiegów nie ma" :shock: no to co? przecież jest piękne miejsce,przyroda,powietrze i mój czas :) dom,rodzinka nie zając,nie ucieknie :lol:
Ostatnio turnus się kończył w poniedziałek,ludzie tupali nogami żeby,najlepiej już w piątek wyjechać :) dla mnie to zagadka,dlaczego?czekam na odpowiedzi :lol:
Ja wyjechałam w poniedziałek,był jeszcze piękny,poranny spacer :D a w sobotę i niedzielę było ciszej,spokojniej.. i tak cudnie :)
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mary jo .Ja Ci nie odpowiem, bo nie doznałam tego co piszą na własnej skórze.Wieści jednak nie brzmią optymistycznie.Ni jak na szczęście nie maja się do tego co słyszałam od innych Forumowiczów z którymi miałam to szczęście poznać się w realu.Tego będę się trzymać .Za parę godzin przekonam się sama jak wygląda turnus z ZUS :) Postaram się zdać raport :lol:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

mary jo pisze: (...) Najbardziej dziwi mnie to "jęczenie" o przepustki.
Strasznie mnie też dziwi ten pęd do domu "bo zabiegów nie ma" (...)
mary jo, a kto powiedział, że jak mamy przepustkę to jedziemy do domu? ;) :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja bym na takiej przepustce to tylko wpadła w domu na siusiu :lol: :lol: :lol: i trzeba by było wracać.Mam natomiast zamiar jechać do Kołobrzegu na dwa dni.Może dostanę wypiskę :lol:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

mary jo pisze:Jakieś tu dziwne i straszne rzeczy piszecie :lol:
Najbardziej dziwi mnie to "jęczenie" o przepustki :) wyjeżdżam z domu na 24 dni i koniec,nie ma mnie :D to są moje dni na relaks i rehabilitację i wykorzystuję je na max,tak jak chcę.I nie jest to absolutnie obóz przetrwania :lol:
Strasznie mnie też dziwi ten pęd do domu "bo zabiegów nie ma" :shock: no to co? przecież jest piękne miejsce,przyroda,powietrze i mój czas :) dom,rodzinka nie zając,nie ucieknie :lol:
Ostatnio turnus się kończył w poniedziałek,ludzie tupali nogami żeby,najlepiej już w piątek wyjechać :) dla mnie to zagadka,dlaczego?czekam na odpowiedzi :lol:
Ja wyjechałam w poniedziałek,był jeszcze piękny,poranny spacer :D a w sobotę i niedzielę było ciszej,spokojniej.. i tak cudnie :)
Pozdrawiam serdecznie.
Podpisuję się pod tym obiema rękami ;) turnus to okazja do podreperowania zdrowia zarówno fizycznego jak i psychicznego,odpoczynku od obowiązków,problemów,zmiany środowiska i towarzystwa,poznania nowych ludzi,nabycia nowych doświadczeń a przede wszystkim do odrobiny egoizmu i zadbania myślenia tylko o sobie.
Nie traktujcie turnusu jako kary bo nie jedna osoba by się zamieniła i chciała otrzymać taki prezent. :kwiat:
ODPOWIEDZ