Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: bonia50+ »

OCZYWIŚCIE ŻE LECZYĆ :!: A nalewka to tylko w razie wyjątkowych sytuacji ;podwyższonej temperatury ,dreszczy itp.
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2015 15:26

Post autor: jan2390 »

Czy jedno wyklucza drugie.????. Chyba nie. Słyszałem że w sanatoryjnych kawiarniach sprzedają alkohol - chyba nie po to aby zawieźć go do domu.
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz

bonia50+ pisze:Podróż PKP jest na pewno pewniejsza ale te przesiadki :cry: w mojej sytuacji są to trzy, więc liczę na BUSA.Kurować się na maksa ;hmmm nie wiem co masz na myśli :?: ale Ja taki właśnie mam zamiar[nie koniecznie nalewką ] wszystkie zabiegi od A do Z .
Z Warszawy jeździ bezpośredni pociąg do Ełku, czy do Suwałk też?? W tej chwili nie pamiętam.
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz

bonia50+ pisze:OCZYWIŚCIE ŻE LECZYĆ :!: A nalewka to tylko w razie wyjątkowych sytuacji ;podwyższonej temperatury ,dreszczy itp.
Przezorny zawsze ubezpieczony - może do obiadów kompotów nie podają?????. Więc taka nalewka to wspaniała popitka. Tak na marginesie - ile ona może mieć procent????.
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Witam
Masz rację w każdej kawiarni w sanatorium sprzedawany jest alkohol ,ale to nie alkohol wypijany w kawiarni jest problemem tylko niekontrolowana dawka wypita przed pójściem na tańce do kawiarni.A procenty w mojej nalewce uzależnione są ilości dodanego C2-H6-O :) .
Pozdrawiam
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz

Domyślam się że to wzór chemiczny cukru. Ile to lat wstecz uczyłem się chemii? Próbowałem policzyć to na palcach. Niestety zabrakło ich u rąk i nóg
jan2390
Kuracjusz
Kuracjusz

Kaowiec pisze:To pić nalewkę albo moskiewski trunek jedziecie, czy leczyć się chcecie :?:
Pytanie do Pana(i) Kaowca. Czy kawiarnia jest obficie zaopatrzona w trunki ????. Bo kultura musi kwitnąć, a wspomagacze są niezbedne
motylekplamekkilek
Na forum od: 24 kwie 2015 09:55
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: motylekplamekkilek »

Kawiarnia jest wystarczająco zaopatrzona w piwo.
stan465
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2015 19:30
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: stan465 »

Mam skierowanie w lutym 2016 roku, był ktoś w terminie, jakieś informacje? :shock:
anna50++
Na forum od: 11 paź 2015 22:28

Post autor: anna50++ »

Witam
Zostałam skierowana przez siedlecki ZUS do Wital w Gołdapi na turnus od 7.01.2016. Myślałam, ze w tym terminie pojadę tam sama :) ,ale
chyba będzie nas więcej z tych stron. Pozdrawiam Jana i Boni !
ODPOWIEDZ